Image
Top
Navigatie
12 februari, 2018 Leestijd: 4 minuten

8 top tips die elke blogger moet weten

Een succesvol blog krijg je niet zomaar, hier moet je hard voor werken.

8 top tips die elke blogger moet weten

Bloggen wordt wel vaker een mix genoemd tussen kunst en wetenschap

Als dat waar is (en ik denk dat het dat is), is er geen vaste, “juiste manier” om bloggen te benaderen. Dagelijks starten mensen een blog en hopen dat deze succesvol gaat worden. En dat gebeurt niet zomaar, je moet er hard voor werken. Er zijn genoeg bloggers die het goed doen, ieder hét voorbeeld in hun eigen niche, voor hun eigen doelgroep. En daar kunnen we allemaal van leren. Daarom heb ik 8 top tips voor je verzameld die elke blogger moet weten, zodat het nét even wat makkelijker voor je wordt. Zelfs als je geen beginner bent, zullen deze tips je waarschijnlijk een stapje verder helpen.

1. Krijg ideeën van je publiek

Schrijf blogberichten die de meest interessante vragen beantwoorden van mensen met wie je op sociale media communiceert. Dit kan een geweldige manier zijn om ideeën te verzamelen over onderwerpen waar mensen het liefst over zouden lezen, waardoor jouw blog groeit! Denk aan blogcommentaren, Facebook comments of tweets.

2. Begrijp je publiek

Als je je publiek beter begrijpt, heb je een beter idee van de inhoud van blogs, en dat is een goed begin als je blogberichten gaat schrijven.

Een geweldige techniek om dit te doen, is door jouw lezers (op Twitter, Facebook of LinkedIn) om een reactie te vragen op een boeiende quote of hun mening over een bepaalde stelling. Als mensen er goed op reageren, dan is dit waarschijnlijk een geweldig onderwerp om over te schrijven.

3. Schrijf eerst voor jezelf

Schrijf vooral voor jezelf. Negeer het feit dat iemand anders zal lezen wat je schrijft; concentreer je gewoon op jouw gedachten, ideeën, meningen en zoek uit hoe je die kunt verwoorden. Schrijf het op en de lezers zullen komen.

Vrijwel iedereen, inclusief de bloggers wiens blog inmiddels veel bezoekers heeft, is immers begonnen vanuit passie. En een grote behoefte om te delen. Zelfs degenen van wie het blog inmiddels de meest belangrijke rol heeft ingenomen, bijvoorbeeld omdat ze van hun blogonderwerp hun werk gemaakt hebben, zijn vaak begonnen met bloggen vanuit passie voor hun vak.

4.Zorg dat je effectief blogt

Hoe maak je pakkende koppen, waar haal je inspiratie vandaan voor je blogposts, hoe vaak moet je schrijven?
Dat zijn de meest gestelde vragen die een blogger zichzelf stelt, maar bloggen is meer dan dat. Je wilt immers lezers aantrekken, meer inschrijvingen op je nieuwsbrief krijgen én goed vindbaar zijn. Met deze gratis checklist weet jij exact wat je moet doen voor, tijdens en na het publiceren van een blog.

5.Bouw vanaf het begin meteen een mailinglijst

Begin vanaf dag één met het bouwen van je mailinglijst. Zelfs als je niet van plan bent iets te verkopen, kun je met een mailinglist je nieuwe content rechtstreeks aan je publiek promoten zonder je zorgen te hoeven maken over zoekresultaten, Facebook EdgeRank of andere online obstakels.

Wil jij meer tips om succesvol(ler) te ondernemen?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

6. Geef dingen weg

Geef gratis inhoud weg die waarde toevoegt en lezers zullen loyale fans worden. Let op, de sleutel is hier dus “waarde toevoegen”. Daarom heeft ill graff design bijvoorbeeld de gratis contentkalender ontwikkelt waarmee je al je online en offline marketingactiviteiten eenvoudig kunt inplannen. Je kunt deze jaarplanner gebruiken als aanleiding om over iets te schrijven of je aanbiedingen hierop aan te passen. Zo hebben er al meer dan 1.000 lezers de contentkalender gedownload.

7. Deel je kennis

Wees niet bang om te laten zien wat je weet. Te veel bloggers vertellen niet alles en onthouden je van de écht goede dingen uit angst om hun kennis weg te geven. Geloof mij iedereen heeft tegenwoordig een supersnelle internettoegang en kan googlen.

Dus deel de kennis die je hebt, in plaats van het te verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan simpele tips. Laat zien dat jij de expert bent. Geef (kleine) hapjes aan informatie weg, zodat men maaltijden aan kennis bij jou komt eten.

8. Blog regelmatig kwalitatief goede stukken

Consistentie is een van de belangrijkste dingen die bloggers vaak vergeten. Het is veel gemakkelijker om je verkeer te verliezen dan om het op te bouwen, dus zorg ervoor dat je consequent blogt. Elke dag bloggen is niet nodig, zeker niet wanneer je als bedrijf gaat bloggen. Maar zorg in elk geval voor enige regelmaat. Je kunt niet in het begin 3 maanden elke week achter elkaar bloggen en dan maanden niets van je laten horen. Om vervolgens de draad als van te voren weer op te pikken. Blog dan liever 1x per maand met een kwalitatief goed en aansprekend stuk, zodat je lezers weten wat ze van je kunnen verwachten.

9. BONUStip: Stop niet met bloggen, maar blijf doorgaan!

Stop niet omdat je niet de reacties krijgt die je wilt, de statistieken niet willen stijgen of het niet direct geld in het laatje brengt. Probeer ervan te leren. Verwacht ook niet dat je na 2 maanden al gratis producten opgestuurd krijgt van PR bureau’s, of dat je uitgenodigd wordt om seminars te geven op TEDx. Blog omdat je het leuk vindt, omdat je schrijven leuk vindt en vooral ook omdat je kennis wilt delen.

Heb jij nog goede blog tips?

Ik weet zeker dat er nog veel meer geweldige tips zijn over het bouwen van een blog. Wat is jouw favoriet?

Vergeet geen enkele tip meer!

We hebben deze infographic gemaakt zodat je hem kunt afdrukken en geen enkele tip meer vergeet. Delen is lief!

8 top tips die elke blogger moet weten - freebee

Delen is lief
  • 3
    Shares

© Copyright 2019 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand