Image
Top
Navigatie
Blog update op 03-11-2016 Leestijd: 3 minuten

Bedrijfsidentiteit

De identiteit van je bedrijf of onderneming is meer dan een slogan of een neergeschreven visie.

De identiteit van jouw bedrijf bepaalt het imago bij je publiek.

Bedrijfsidentiteit (eng: corporate identity) moet tastbaar en in alle lagen van de interne en externe communicatie in de ruimste zin doordrongen zijn. Een degelijke bedrijfsidentiteit is een “conditio sine qua non” voor het succes van alle commerciële activiteiten.

Identiteit is uniek

Zoals elk individu een unieke identiteit heeft, zo ook jouw bedrijf of organisatie. De identiteit is het geheel aan toevallige elementen maar vooral controleerbare factoren en definieerbare eigenschappen, die samen de bedrijfsidentiteit, het unieke ‘zijn’ van een bedrijf bepalen.

Deze elementen, factoren en eigenschappen kunnen van toepassing zijn op 4 verschillende niveaus.

  1. Het eerste en belangrijkste niveau waaruit identiteit bepaald kan worden, omvat het product dat jouw bedrijf maakt of de diensten die het levert. Dit is de ‘core’, het hart van je bedrijf, het gegeven waar alles om draait.
  2. Naast deze core, zijn in tweede instantie ook de locaties waar de producten of diensten geproduceerd en verhandelt worden belangrijk. De bedrijfsgebouwen en kantoren zijn eveneens een manifestatie van de bedrijfsidentiteit en helpen ze mee bepalen.
  3. Een derde niveau ben jij, als bedrijfsleider samen met je werknemers. Het algemeen gedrag van deze direct betrokkenen en manier waarin zij contact maken met het publiek, weerspiegelt eveneens de bedrijfsidentiteit in bepaalde mate.
  4. Het vierde en laatste niveau is dat waar ill graff design je concreet en daadkrachtig mee van dienst kan zijn. Het communicatiemateriaal van een bedrijf in de verschillende media, zowel online als offline, maakt de identiteit zichtbaar, gebruikmakend van een unieke ‘vormtaal’ eigen aan het bedrijf. Reclames, producthandleidingen, folders, jaarverslagen, briefpapier, visitekaartjes, websites,… Allen moeten ze per bedrijf een consequente kwaliteit en een uniek karakter uitstralen dat steeds het gehele bedrijf en haar doelen reflecteert.
Heb jij jouw huisstijl overal doorgevoerd?

Heb jij jouw huisstijl overal doorgevoerd?

Strategie

Een fundamenteel ondubbelzinnige en klare identiteit, laat je publiek alle activiteiten, producten of diensten van het bedrijf te leren ‘kennen’. Na een kennismakingsperiode volgt ‘vertrouwen’ en in een vertrouwensrelatie krijg je ‘respons’. Dit is een feit, zowel voor dienstverlenende bedrijven of organisaties, als voor productgerichte bedrijven.

Een corporate identity formuleren en lanceren kost meestal handenvol geld en gebeurt niet op enkele dagen. Corporate identity groeit door zichzelf te ontwikkelen en is deels gestoeld op traditie, ook al is die zeer pril. Een planmatige gefaseerde aanpak is dan de beste manier om dit bewust en kosteneffectief door te voeren. Een doordachte strategie met visie moet worden bepaald op lange termijn, dit om een vaste positie te verkrijgen én houden ten opzichte van je concurrenten.
Ill graff design kan je helpen in het bepalen van jouw strategie, waarbij communicatie, resultaat en visie de kernwoorden zijn.

Bedrijfsidentiteit evolueert door de tijd heen

De identiteit van een bedrijf of organisatie is geen constante, maar evolueert doorheen de tijd. Logo’s worden steeds lichtjes aangepast conform nieuwe grafische trends. De technologische vooruitgang herbepaalt regelmatig de manier van werken. Tijd alsook de markt staan nooit stil.
De vele variabele factoren vragen om een degelijk management, bovenal op vlak van de identiteit van je bedrijf. Ill graff design houdt een vinger aan de pols en blijft ook in deze ruime context steeds alert. Door de markt op de voet te volgen en de nieuwe trends te voorspellen, ben je steeds een stapje voor op de rest.

Controle

Identity management is niets zonder permanente controle. Naast het communicatiemateriaal kan een handleiding voor je huisstijl opgezet worden. Een duidelijk geschreven bundel van richtlijnen ter bewaking en behoud van de algemene visuele taal in alle intern- en extern gerichte media, die jouw bedrijf dient te hanteren wil je bedrijfsidentiteit effectief zijn. Hierdoor waarborg je de bedrijfsidentiteit binnen alsook buiten het bedrijf.

Wil je meer informatie?

Wil je weten wat ill graff design voor jou kan betekenen? Vul nu onderstaand formulier in en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Delen is lief

© Copyright 2019 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand