Branding voor een bedrijf
of ondernemer

Zichtbaarheid van je bedrijf vergroten

Unieke branding voor een sterk merk

In welke branche je ook werkt - van horeca ondernemer tot schoonheidsspecialist - (online) zichtbaarheid is enorm belangrijk om een positieve indruk te maken. Zowel bij potentiële nieuwe klanten, als bij bestaande relaties. Een goede branding met passend design zorgen er voor dat alle uitingen van het bedrijf dezelfde positieve associatie oproepen. Want wanneer je met een authentiek kenmerkend profiel naar buiten treedt, versterk je de herkenbaarheid ván en het vertrouwen ín jouw merk.

Branding is niets meer of minder dan jouw bedrijf goed in de markt zetten. Het draait tegenwoordig niet meer alleen om jouw product of dienst, maar om het gevoel dat jij en je bedrijf geven aan een potentiële klant. Die moet geraakt worden in hart en ziel, herkenning vinden en zich aangesproken voelen. Deze klant wil zeker weten dat jij de allerbeste persoon bent om mee in zee te gaan.

Mensen kiezen namelijk liever merken waarvan ze vinden dat die bij hen passen en/of waarvan ze denken en geloven dat ze beter zijn. Of je het leuk of onzin vindt, iets ongrijpbaars als een merk – is wat mensen over een product, dienst of organisatie denken en voelen – heeft financieel effect op je omzet.
Branding strategie voor een goede positionering van je merk

Brand strategy

Je klanten willen verbinding voelen. Door een merk duidelijk te positioneren met persoonlijkheid versterk je de herkenbaarheid van en het vertrouwen in het merk, omdat mensen er onbewust mee bekend zijn. Je helpt mensen kiezen en vertrouwen. Voor en in jou.

Daarom moet je als merk of bedrijf exact weten waar je voor staat, waar je voor gaat en voor wie. Het is enorm belangrijk om je te onderscheiden van die andere 29.873 ondernemers die hetzelfde doen. Gelukkig is er maar een zoals jij.

Voor een sterke merkstrategie analyseren we daarom alle facetten die jou jou maken voor het fundament – de basis van je bedrijfs-DNA.

Brand identity

Dit is meer dan alleen een logo of briefpapier in je huisstijl. Brand identity ofwel merkidentiteit is dat wat jouw merk uniek maakt en je onderscheidt van anderen.

Wat het uitstraalt, de naam, de tone of voice van hoe je communiceert, fotografiestijl, typografie, iconografie, kleuren die je gebruikt en eigenlijk hoe alles voelt. Het is dat wat jou verbindt met het hart en ziel van je publiek. 

Door duidelijke keuzes te maken krijg je een sterk en herkenbaar merk waarmee je je kunt onderscheiden en klanten zich mee willen verbinden.

Ik help graag je ideale merk te creëren met een combinatie van merkstrategie en brand design (oftewel huisstijl).

Products are made in the factory, but brands are created in the mind.

Walter Landor - brand design legend

Brand design

Je krijgt nooit meer een tweede kans om een geweldige eerste indruk te maken. Wanneer jij niet je bedrijf persoonlijk kunt toelichten, gaat je brand design pas echt aan het werk.
Of het nu om een Instagram story, een bedrijfsbrochure of je website gaat, een duidelijke samenhang is superbelangrijk en versterkt je imago.

Het is tijd voor een brand design dat perfect bij jou en je bedrijf past, je merkverhaal vertelt en doelgroep laat zien wat er mogelijk is wanneer ze voor jou kiezen!

Brand design studio voor een uniek huisstijl ontwerp voor je merk
Branding is what people say about you
when you are not in the room
Rebranden van je bestaande merk

Rebanding van je bestaande merk

Sluit je huidige merkidentiteit niet meer geheel aan op jou en je bedrijf? Omdat je bedrijf enorm is gegroeid, je merk een niet zo goed imago heeft of niet de juiste klanten aantrekt?

Ook dan ben je bij mij als brandcoach aan het juiste adres. Samen kijken we hoe wij jouw merkidentiteit het beste kunnen aanscherpen zodat deze beter past bij jouw visie en de ondernemer die je nu bent.

Brand scan

Omdat je soms een frisse blik van een brandcoach kunt gebruiken, die je helpt om te focussen en begrijpt wat de volgende stappen moeten zijn om je merk te laten groeien.

Heb jij een merk waarmee je het hart van jouw droomklant verovert? Ben je nieuwsgierig naar hoe je de aantrekkingskracht van jouw bedrijf kunt vergroten? Ik geef je met een brand scan graag het antwoord.
Branding & brand management
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet