Merkontwikkeling:
unieke branding voor een sterk merk

Succesvolle merkontwikkeling zit niet alleen in de visuele uitstraling zoals een huisstijl. Of een goed product dat zichzelf wel verkoopt. Een merk ontwikkelen (branding) gaat veel dieper dan dat.

Want een authentiek merk communiceert WAAROM iemand specifiek bij jou moet zijn, WAAR jij voor staat en maakt duidelijk voor WIE je het doet en HOE je dit doet. Zo versterk je de herkenbaarheid ván en het vertrouwen ín jouw merk.

Zichtbaar maken van je bedrijf door branding coach Muriel Snijders uit Limburg
Merkontwikkeling van een sterk merk door branding coach Muriel Snijders

Als ondernemer wil je gezien en gehoord worden

In welke branche je ook werkt – van horeca ondernemer tot schoonheidsspecialist – als ondernemer wil je goed opvallen in de branche waarin je werkt. Zodat je de klanten aantrekt waar jij zo happy van wordt en ze blijvend aan je kan binden.

Branding (ofwel merkontwikkeling) helpt jou hierbij. 

Door merkontwikkeling kan je jouw bedrijf of product goed in de markt zetten en een plekje in het hoofd, hart en ziel van klanten veroveren. En daarbij draait het niet om wat je verkoopt. Maar puur om het gevoel dat jij en je bedrijf geven aan potentiële klanten. Branding zorgt voor een betekenisvolle zichtbaarheid van je bedrijf.

Waardoor je laat weten hoe je van betekenis kunt zijn voor mensen en ze gericht raakt met een authentiek merkverhaal. Wat zorgt voor herkenning en zij zich aangesproken voelen. 

Met als gevolg dat klanten aan alles merken en voelen dat jij de allerbeste persoon bent om mee in zee te gaan. Een merk waar jouw potentiële klanten zich maar al te graag mee willen verbinden.

En of je het leuk of onzin vindt, iets ongrijpbaars als een merk – is wat mensen over een product, dienst of organisatie denken en voelen – heeft financieel effect op je omzet.

Een merk ontwikkelen dat raakt in hoofd, hart en ziel

Je klanten willen snappen, voelen en geloven wat jou wezenlijk anders maakt dan de rest. En die verbinding voelen.

Maar daarvoor heb je inzicht en focus nodig. Bij de merkontwikkeling gaan we jouw merk duidelijk positioneren met een aansprekende persoonlijkheid die prikkelt en van betekenis is voor jouw specifieke doelgroep. Vervolgens brengen we je merk met branding tot leven. In woord, tone of voice, beeld, stijl, uitstraling en zelfs de mensen.

Daardoor versterk je de herkenbaarheid ván en het vertrouwen ín jouw merk. En raak je klanten op een diepere laag. Zo help je mensen kiezen en vertrouwen. Voor en in jou.

Merkontwikkeling vanuit een strategische aanpak

Met behulp van het Brand Thinking Canvas halen we belangrijke informatie naar boven die vertelt wat jou zo bijzonder maakt. Maar ook voor wie je doet wat je doet en hoe je dit gaat aanpakken.

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar ik help je “every step of the way”.

Tijdens diverse strategiesessies creëren we een helder overzicht van de bouwstenen voor je merkontwikkeling, die nodig zijn voor een optimale merkcommunicatie en merkbeleving.

Zo heb je de handvaten en focus voor jezelf. Maar ook voor bijvoorbeeld vormgevers, webdesigners of fotografen waar je mee wilt samenwerken.
Bovendien kan je deze inzichten gebruiken als een stevige, heldere en eerlijke basis voor al je marketing werkzaamheden.

Als laatste werk ik de merkidentiteit uit naar het brand design voor al je merkcommunicatie. Van logo, visitekaartje en een digitale weggever, tot social media templates, een website of ander promotiemateriaal. 

Op die manier vormen alle online en offline communicatiemiddelen een mooi herkenbaar geheel dat zorgt voor een top merkbeleving. 

Een merk ontwikkelen dat raakt in hoofd, hart en ziel ​met het Brand Thinking Canvas
Een merk ontwikkelen dat raakt in hoofd, hart en ziel ​met het Brand Thinking Canvas
Branding strategie voor een goede positionering van je merk

01. Merkstrategie & positionering

Een merkontwikkeling start niet met schetsen van je logo, maar met jou! Want jouw unieke verhaal en drive zijn de kern van je merk. Om die reden gaan we eerst onderzoeken wie jij bent als merk, waar je voor staat en waar je voor gaat. 

En hoe jij het onderscheid kan maken t.o.v. die andere 27.827 ondernemers in jouw vakgebied. Gelukkig is er maar een zoals jij.

Daarom verzamelen we in de eerste fase belangrijke informatie, inzichten en inspiratie om jouw nieuwe merk te ontwikkelen. Onder andere komen de merk propositie, klantprofiel, concurrentie analyse, de Unique Reasons for Buying en de markt positie aan bod.

02. Identiteit van je merk ontwikkelen

Tijdens de tweede fase van de merk ontwikkeling  gaan we creatieve ideeën ontwikkelen over hoe we jouw merk gaan definiëren en uiteindelijk tot leven kunnen wekken in het brand design.

Dit start bij de kern van je bedrijf; de visie, missie, de merkbelofte die je doet en de waarden die hierbij horen… 

Vervolgens gaan we aan de slag met de verbale en visuele invulling voor de merkontwikkeling. Zoals hoe moet je merk klinken, welke bewoordingen gebruik je, waarover ga je vertellen? Maar ook kleuren, lettertypen, beeldmateriaal en vormen nemen we samen door.
Als laatste gaan we brainstormen over hoe we jouw merk tot leven kunnen wekken. Daarom definiëren we alle manieren waarop jouw brand design interactie met iemand anders kan hebben. Welke kanalen en technologie gebruik je voor je merkcommunicatie, hoe zet je producten of diensten, is er een bepaald soort mens waarmee je wil samenwerken (intern en extern), e.d.
Een authentiek merk bouwen op basis van een heldere merkidentiteit

Products are made in the factory, but brands are created in the mind.

Walter Landor - brand design legend

03. Merk design

In de laatste fase zetten we alle inzichten en ideeën van de merkontwikkeling om naar real-life uitdrukkingen, een gezicht, een stem, communicatie materiaal en -ervaringen…

Of het nu om een Instagram story, een bedrijfsbrochure, de aankleding van je winkel, het verpakkingsmateriaal voor je bestellingen of je website gaat,..

Door een merk design dat overal op dezelfde manier communiceert maak je de essentie van je merk, de merkidentiteit, tot in de puntjes voelbaar en zichtbaar. En versterkt het de merkbeleving alsook je imago.

Zo krijg je een merk design dat authentiek is, inspireert en moeiteloos de klanten aantrekt waar jij zo happy wordt.

Een merk design dat je bedrijf een gezicht en een stem geeft voor een optimale merkbeleving
Branding is what people say about you
when you are not in the room

Merkontwikkeling voor authentieke merken die raken

Tijdens een vrijblijvend gesprek leer ik je graag beter kennen. Beantwoord al je vragen over een merk ontwikkelen. En ontdekken we beiden of ik de juiste persoon ben voor jouw merkontwikkeling. Want het is wel belangrijk dat het klikt! Deze kennismaking kan bij jou op locatie (mits in Limburg), telefonisch of via videobellen. Jij mag kiezen. 😉

Branding & merkontwikkeling Branding & merkontwikkeling