Brand design voor een optimale merkbeleving

Ik maak je merk zichtbaar en tastbaar door het een eigen merkstijl en unieke uitstraling te geven. Een geweldig design dat moeiteloos communiceert, je merk echt onderscheidend maakt en zo zorgt voor een top merkbeleving.
Branding design voor een unieke huisstijl en sprekend logo design
brand identity design: ontwerp luxe logo in goud voor extra merkbeleving
Goed Brand design verhoogt de merkbeleving

Brand design vertelt je verhaal en prikkelt je doelgroep!

Een goed brand design is alles wat je ziet, hoort en voelt bij een sterk merk. En dat gaat dus verder dan alleen het ontwerp van een logo, een huisstijl of een website.

Bij brand design draait het allemaal om de merkbeleving en hoe jouw merk – jij dus – contact maakt met je doelgroep.

Vooral wanneer jij je bedrijf niet persoonlijk kunt toelichten, gaat je brand design aan het werk en spreekt voor jou. Of het nu om een Instagram story, een bedrijfsbrochure of je website gaat, een duidelijke samenhang is superbelangrijk en versterkt je imago.

Samengevat heeft een brand design direct invloed op de klanten die je aanspreekt, de verkopen die je maakt en de omzet die je realiseert.

Daarom is het tijd voor een brand design dat perfect bij jou en je bedrijf past, je merkverhaal vertelt en potentiele klanten laat zien waarom ze voor jou moeten kiezen.

Hiervoor gebruik ik het brand identity design proces

Om tot een sprekend brand design te komen werk ik met een duidelijk plan: het brand identity design proces. Hierin doorlopen we samen de belangrijke aspecten die jou zo bijzonder maken.  Om uiteindelijk tot een visueel merk te komen dat authentiek is, inspireert en moeiteloos de klanten aantrekt waar jij zo happy wordt.

1. Briefing & inventarisatie

Ik start niet direct met schetsen, maar met jou! Jouw unieke verhaal en drive zijn de kern van je merk. We nemen tijdens een gesprek van 1 uur je merkwaarden, doelen en doelgroep door. Ook kijken wij naar je concurrentie en bepalen hoe jij onderscheid kunt maken. Is er al iets van communicatiemateriaal aanwezig, dan nemen we dit direct mee in het brand design proces.

2. Merkstrategie & moodboard

Je input tijdens de briefing gebruiken we om een merkstrategie op te zetten die jouw bedrijfsdoelen gaat ondersteunen. In deze fase kijken we ook naar beeldmateriaal met behulp van een moodboard. Wat vind je wel en niet mooi, past dit ook bij het beeld dat je wilt uitstralen naar je doelgroep of de boodschap die je wilt vertellen?

3. Realisatie visuele merkstijl (huisstijl)

Op basis van de merkstrategie en het moodboard maak ik de vertaalslag voor de nieuwe visuele merkidentiteit. Tussendoor stemmen we meermaals samen af om zo tot het brand design te komen dat perfect bij je past. Ook leg ik dit vast in een huisstijl handboek. Zodat je mooie huisstijl blijft zoals hij bedoelt is, een sterk en herkenbaar merk! Voor elk merkstijl design zijn 2 correctieronden standaard inbegrepen.

4. Oplevering van het branding design

Ik werk de gekozen merkstijl concepten uit voor alle communicatiemiddelen. Denk aan visitekaartjes, brochures, e-mailhandtekeningen en nieuwsbrief of social media templates. 

Laat je ook de website opzetten door ill graff design, dan wordt het brand design uiteraard hierin doorgevoerd. Op die manier vormt het een mooi herkenbaar geheel met alle andere online en offline communicatiemiddelen.

Brand design voor coach: offertemap, visitekaart en briefpapier in de merkstijl
Brand design voor coach: offertemap, visitekaart en briefpapier in de merkstijl
Ill Graff Design doet alles voor mij wat ik vraag aangaande website, reclamemateriaal, foto's, filmpjes en ik ben er ontzettend blij mee! Mijn nieuwe website is een aanwinst! Dank je Muriel! Vraag haar eens wat ze voor je kan doen om je bedrijf te laten groeien en stralen!
Brand design voor PMU specialist
Esther Lemmens
PMU Expert
Samenwerken met Muriel was top! Ik heb haar leren kennen als een zeer inspirerend en creatief persoon. Door haar inlevingsvermogen en haar enthousiasme is het net alsof het niet een opdracht is, maar alsof ze een huisstijl en website maakt voor haarzelf. Verrassende inzichten en ideeën worden uitgewerkt tot in detail. Complimenten Muriel, Je bent een op en top vakvrouw wat heeft gerelateerd in een hele mooie huisstijl en website!
Brand design en website ontwikkeling voor afvalcoach
Linda Duineveld
Voedingscoach bij Fiervitaal

Wil jij een brand design dat perfect weergeeft wie jij bent?

Boek dan een vrijblijvend brand consult op een moment dat dit jou het beste past.

Tijdens deze telefonische sessie van 30 minuten bespreken we welke stappen er nodig zijn om je merk zichtbaar te maken. Waardoor je jouw doelgroep duidelijk laat zien waarom ze voor jou moeten kiezen.

Op basis hiervan bekijken we of we slechts enkele aanvullende communicatiemiddelen gaan ontwerpen, gaan restylen (een update van je huidige logo en huisstijl) of een volledig nieuw branding design gaan opzetten.

Brand design: design busreclame voor Stubbe Limburg in de eigen merkstijl
Muriel is een creatieve duizendpoot. Wat haar kenmerkt is zowel haar grafische als technische kennis. Dat maakt dat Muriel voor mij uniek is. Ze weet met haar inzichten heel goed de wensen van haar klant te vertalen naar concrete oplossingen en middelen. Een echte conceptdenker. Niet iemand die enkel een “opdracht” aanneemt, maar meedenkt om te komen tot een optimaal resultaat. Van strategie tot visuele identiteit en bijpassende middelen. Muriel is planmatig, houdt zich aan afspraken en is bovenal een hartstikke fijn persoon om mee samen te werken
Brand design en marketing
Cyriel Hendrix
Eigenaar Hendrix & Co.
Brand design voor een optimale merkbeleving van je huisstijl Brand design voor een optimale merkbeleving van je huisstijl Brand design voor een optimale merkbeleving van je huisstijl
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet