Brand design voor een optimale merkbeleving

Door een brand design maak je de essentie van je merk, de merkidentiteit, tot in de puntjes voelbaar en zichtbaar. Zodat je merkcommunicatie naar buiten toe, maar ook intern, op de juiste manier bijdraagt aan wat je wilt vertellen en uitstralen.

Daardoor krijg je een authentiek merk design dat moeiteloos communiceert, je merk onderscheidend maakt en zo zorgt voor een top merkbeleving.
Branding design voor een unieke huisstijl en sprekend logo design
brand identity design: ontwerp luxe logo in goud voor extra merkbeleving
Goed Brand design verhoogt de merkbeleving

Brand design vertelt jouw unieke merkverhaal en raakt je doelgroep!

Een goed brand design is alles wat je ziet, hoort en voelt bij een sterk merk. Want hiermee maak je de vertaalslag van een abstract iets (merkidentiteit, strategie en positionering) naar raken.
En dat gaat dus verder dan alleen het ontwerp van een logo, een huisstijl of een website. Het is de sfeer in je winkel, het gevoel dat een klant krijgt bij het uitpakken van je bestelling, het verhaal dat een social media post vertelt en hoe je merk communiceert op je site of in een brochure.

Bij brand design draait het totale beleving van een merk. Waarbij we de energie en uitstraling van je merkidentiteit gaan vormgeven, zodat mensen je merk overal kunnen voelen en ervaren met al hun zintuigen. Intern en extern. Online en offline.

Je merk design bevestigd dat een klant bij jou aan het juiste adres is

Mensen doen zaken met andere mensen. En niet met een plat product of een dienst. Daarom kiest een klant om zaken te doen met bedrijf dat een inspirerend merkverhaal heeft dat ze aanspreekt en raakt. En een merkpersoonlijkheid heeft dat aansluit bij hun eigen waarden en overtuigingen. Dat is een merk waarmee ze zich willen verbinden.

Daarom is het belangrijk dat je een brand design hebt dat authentiek en écht is. Waar een klant bij voelt dat alles klopt, het ze raakt en ze continu bevestigt dat ze bij jou aan het juiste adres zijn. Van stijl tot toon en van materiaal tot beeld.

Merkcommunicatie die blijft hangen bij je doelgroep​

Merkcommunicatie die blijft hangen bij je doelgroep

Wanneer we de merkstrategie & positionering hebben doorlopen en ook de merkidentiteit is vastgelegd, kan hiermee de merkontwikkeling naar een merk design worden uitgewerkt. 

Want juist doordat we de voorgaande stappen hebben doorlopen, weten we precies op welke manier je waar gaat communiceren. Vervolgens ga ik aan de slag met het gezicht en de stem van je merk, zodat het tastbaar en zichtbaar wordt.

Brand design package

In dit brand design package heb ik standaard de volgende onderdelen opgenomen; moodboard met de look & feel, kleuren bepalen, beeldadvies, tone-of-voice, lettertypes, logo ontwerp, visitekaartje 500 stuks, e-mail handtekening, social media logo, Facebook/ LinkedIn cover foto en Instagram highlight icons en twee aanpassingsrondes. 

Bovendien krijg je 4 uur vormgeving die je zelf mag invullen. En uiteraard het overdacht formulier voor de rechten van het logo.

Aanvullende ontwerpen van het brand design, kunnen aan de hand van de brand guide op een later moment eventueel worden opgezet. Ik kan hier t.z.t. een aparte pakketprijs voor maken. 😉

Ill Graff Design doet alles voor mij wat ik vraag aangaande website, reclamemateriaal, foto's, filmpjes en ik ben er ontzettend blij mee! Mijn nieuwe website is een aanwinst! Dank je Muriel! Vraag haar eens wat ze voor je kan doen om je bedrijf te laten groeien en stralen!
Brand design voor PMU specialist
Esther Lemmens
PMU Expert
Samenwerken met Muriel was top! Ik heb haar leren kennen als een zeer inspirerend en creatief persoon. Door haar inlevingsvermogen en haar enthousiasme is het net alsof het niet een opdracht is, maar alsof ze een huisstijl en website maakt voor haarzelf. Verrassende inzichten en ideeën worden uitgewerkt tot in detail. Complimenten Muriel, Je bent een op en top vakvrouw wat heeft gerelateerd in een hele mooie huisstijl en website!
Optimale merkbeleving: Brand design en website ontwikkeling voor afvalcoach
Linda Duineveld
Voedingscoach bij Fiervitaal

Hou je merkcommunicatie herkenbaar met een brand guide

Een huisstijl handboek of brand identity guide helpt om je merk design consistent te blijven communiceren. Of dat nu op je social media is, je website, tijdens een event of de offerte die je naar je klanten stuurt. Zo zorg je dat het brand design goed blijft samenhangen voor die optimale merkbeleving.

En blijft je merkidentiteit exact dat wat het moet weergeven: een krachtig en herkenbaar merk. 

Een handleiding over hoe je het merk design gebruikt

Dus hierin leggen we vast hoe je het logo moet gebruiken, je missie, kleurwaarden, vormen, beeldstijl en typografie. Maar ook de richtlijnen voor alle merkcommunicatie binnen en buiten je bedrijf. Over hoe je merk eruitziet, hoe je merk aanvoelt en hoe je merk klinkt.

Zo is voor iedereen die met jouw merk werkt direct duidelijk hoe men hiermee moet omgaan. En kun je het handboek bijvoorbeeld doorsturen naar een website bouwer die een landingspagina voor je gaat maken, een copywriter die je teksten gaat schrijven of een SEO Specialist die een Google AdWords campagne voor je opzet.

Met als gevolg dat je nooit meer onduidelijke briefings hebt of net-niet-ontwerpen die de hele merkbeleving teniet doen. Maar ben je altijd on brand en herkenbaar in je merkcommunicatie.

Bewaak het brand design van je merkcommunicatie met een brand guide
Brand design: design busreclame voor Stubbe Limburg in de eigen merkstijl
Muriel is een creatieve duizendpoot. Wat haar kenmerkt is zowel haar grafische als technische kennis. Dat maakt dat Muriel voor mij uniek is. Ze weet met haar inzichten heel goed de wensen van haar klant te vertalen naar concrete oplossingen en middelen. Een echte conceptdenker. Niet iemand die enkel een “opdracht” aanneemt, maar meedenkt om te komen tot een optimaal resultaat. Van strategie tot visuele identiteit en bijpassende middelen. Muriel is planmatig, houdt zich aan afspraken en is bovenal een hartstikke fijn persoon om mee samen te werken
Merk identiteit ontwikkelen, brand design en marketing
Cyriel Hendrix
Eigenaar Hendrix & Co.

Wil jij een brand design dat perfect weergeeft wie jij bent?

Boek dan een vrijblijvend brand consult op een moment dat dit jou het beste past.

Tijdens deze telefonische sessie van 30 minuten bespreken we welke stappen er nodig zijn om je merk zichtbaar te maken. Waardoor je jouw doelgroep duidelijk laat zien waarom ze voor jou moeten kiezen.

Op basis hiervan bekijken we of we slechts enkele aanvullende communicatiemiddelen gaan ontwerpen, je bestaande brand design gaan restylen (een rebranden van je huidige merk) of een volledig nieuwe merkidentiteit gaan opzetten.

Brand design voor een optimale merkbeleving van je bedrijf Brand design voor een optimale merkbeleving van je bedrijf Brand design voor een optimale merkbeleving van je bedrijf