Brand design voor een optimale merkbeleving

Ik maak je merk zichtbaar en tastbaar door het een eigen identiteit en unieke uitstraling te geven. Een geweldig design dat moeiteloos communiceert, je merk echt onderscheidend maakt en zo zorgt voor een top merkbeleving.
Brand design voor een unieke huisstijl en sprekend logo ontwerp
Luxe Brand design van een logo
Goed Brand design verhoogt de merkbeleving

Brand design vertelt je verhaal en prikkelt je doelgroep!

Dat gaat verder dan alleen het ontwerp van een logo, een huisstijl of een website.

Bij brand design draait het allemaal om de merkbeleving en hoe jouw merk contact maakt met je doelgroep. Wanneer jij je bedrijf niet persoonlijk kunt toelichten, gaat je brand design namelijk aan het werk en spreekt voor jou. Of het nu om een Instagram story, een bedrijfsbrochure of je website gaat, een duidelijke samenhang is superbelangrijk en versterkt je imago.

Met een pakkend consistent brand design heb je dus invloed op de klanten die je aanspreekt, de verkopen die je maakt en de omzet die je realiseert.

Het is tijd voor een branding design dat perfect bij jou en je bedrijf past, je merkverhaal vertelt en doelgroep laat zien wat er mogelijk is wanneer ze voor jou kiezen!

Het brand identity design proces

Om tot een geweldig brand design te komen werk ik met een duidelijk plan. Met het brand identity design proces doorlopen we samen diverse stappen om tot een een visueel merk te komen dat authentiek is, inspireert en klanten aantrekt.

1. Briefing & inventarisatie

Ik start niet direct met schetsen, maar met jou! Jouw verhaal en drive zijn de kern van je merk. We nemen tijdens een gesprek van 1 uur je merkwaarden, doelen en doelgroep door. Ook kijken wij naar je concurrentie en bepalen hoe jij onderscheid kunt maken. Is er al iets van communicatiemateriaal aanwezig, dan nemen we dit direct mee in het brand design proces.

2. Design strategie & moodboard

In deze fase wordt het daadwerkelijke design al een stuk duidelijker door een moodboard. Op basis van je input uit de briefing kijken we hoe design je merkdoelen kan ondersteunen en zetten dit om naar een visueel beeld dat jouw unieke sfeer uitstraalt en richting geeft.

3. Realisatie brand identity design

Op basis van de design strategie en het moodboard maak ik de vertaalslag voor de nieuwe visuele identiteit ofwel huisstijl. Tussendoor stemmen we samen af om tot het perfecte resultaat te komen. Voor elk ontwerp zijn 2 correctieronden standaard inbegrepen.

4. Oplevering van het branding design

Ik werk de gekozen design concepten uit voor alle communicatiemiddelen. Denk aan visitekaartjes, brochures, e-mailhandtekeningen en nieuwsbrief of social media templates. Als laatste wordt er een branding styleguide of uitgebreid huisstijlhandboek opgesteld zodat je mooie huisstijl blijft zoals hij bedoelt is, een sterk en herkenbaar merk!

Laat je ook de website opzetten door ill graff design, dan wordt het brand design uiteraard hierin doorgevoerd om zo een mooi herkenbaar geheel te vormen met alle andere online en offline communicatiemiddelen.

Brand design: ontwerp huisstijl voor offertemap, visitekaart en briefpapier
Brand design: ontwerp busreclame voor Stubbe Limburg
Klanten aan het woord…

Brand experience

Branding is alles wat je ziet, hoort en voelt bij je merk.

Denk aan sprekende teksten tot social media templates, van ontwerp verpakkingsmateriaal tot signalisatie voor binnen en buiten, van print design tot het ontwikkelen van een succesvolle webshop en alle overige communicatiemateriaal.

Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat ill graff design voor de branding van jouw merk kan betekenen.

Meer weten over een brand design voor jouw bedrijf?

Ben je op zoek naar een brand design dat perfect bij jou en je bedrijf past, je merkverhaal vertelt en doelgroep laat zien wat er mogelijk is wanneer ze voor jou kiezen? 

Vraag direct een vrijblijvend brand consult aan op een moment dat dit jou het beste uitkomt.
Tijdens deze telefonische sessie van 30 minuten bespreken we welke stappen er nodig zijn om je merk te laten groeien en je zichtbaarheid te vergroten.

Op basis hiervan bekijken we of we slechts enkele aanvullende communicatiemiddelen gaan ontwerpen, gaan restylen (een update van je huidige logo en huisstijl) of een volledig nieuwe visuele merkidentiteit gaan opzetten.

Brand Scan - Hoe authentiek is jouw merk?

Past je huidige huisstijl ook écht bij de identiteit van je bedrijf?

Vertelt je bestaande brand design het juiste verhaal over je bedrijf? Klopt de look en feel op je website qua sfeer, beeld en tekst? Hoe kom je over op Social Media of in je nieuwsbrief?

Met deze merkanalyse kom je erachter of je een merk hebt waarmee je het hart van jouw droomklant ook daadwerkelijk verovert. Ontdek de gouden kansen om de aantrekkingskracht van jouw bestaande brand design te vergroten. 

Brand design voor een optimale merkbelevingBrand design voor een optimale merkbelevingBrand design voor een optimale merkbeleving
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet