Merkstrategie voor een goede positionering van je merk
Muriel Snijders - brandcoach bij ill graff design voor een ijzersterke merkstrategie

Merkstrategie & Positionering van je merk

Hoe krijg je jouw merk in het hoofd van je klant? 

Het positioneren van je merk is niets meer dan het creëren van een plekje in het hoofd van jouw klanten. Oftewel, dat jouw klanten aan jou denken wanneer ze jouw product of dienst nodig hebben. Ik help je om helder te krijgen wie je bent als merk en wat je voor je klanten doet met een brand strategie die perfect bij jou past en je merk laat groeien.

Een uniek en sterk merk begint bij jezelf

Een goede basis is het halve werk en dit begint altijd bij jouw authentieke merkverhaal. Dé reden dat jij bent begonnen (of gaat beginnen) met je bedrijf. Dit verhaal is voor iedereen anders en dat maakt een bedrijf juist zo uniek. Daarom moet je goed kunnen verwoorden waarom je doet wat je doet. 

Jouw verhaal en drijfveren (Start with “why” – Golden Circle) dragen enorm veel bij aan de positionering van je merk. Het geeft je merk een ziel. Iets waarmee klanten zich verbonden kunnen voelen. Een krachtig merkverhaal spreekt aan en maakt je zichtbaar. Het zorgt ervoor dat je merk een duidelijke boodschap heeft waarmee je jouw klanten écht kan raken.

Wat maakt jouw merk uniek?

Met een goed verhaal ben je al een heel eind op weg. Maar realiseer je dat je niet de enige beautyexpert, voedingscoach of interieurstylist in de markt bent met een eigen verhaal. Die ook haar werkwijze afstemt “op de behoefte van haar klant”. Balen hè.

Gelukkig is er maar een zoals jij. Daarom kijken we samen naar jouw superpower, maar ook naar dat wat waar je minder goed in bent. Dit is dat wat jou en je merk écht uniek maken. Je hoeft als merk namelijk niet perfect te zijn, dat maakt je mens. En jouw klanten, dat zijn ook mensen. Dat schept een band.

Merkstrategie op basis van the Golden Cirkle van Simon Sinek
The Golden Cirkle van Simon Sinek
Merkstrategie op basis van the Golden Cirkle van Simon Sinek
The Golden Cirkle van Simon Sinek

Wie is jouw ideale klant?

Natuurlijk wil je het liefst dat de hele wereld aan je voeten ligt. Maar niet alle business is goede business

Daarom is het belangrijk dat we je positie in de markt en jouw ideale klant (de klant waar jij het liefst voor werkt) omschrijven. Want als je weet wat, waar, hoe en aan wie je jouw merkverhaal moet richten, dan is het een stuk gemakkelijker om je boodschap duidelijk te maken.

Wie zit op jouw product of dienst te wachten? Is het een grote doelgroep of focus jij je liever op een niche? Zijn er veel concurrenten? Waar bevindt deze klant zich? En wie kan en wil er ook voor betalen? Door de juiste keuzes te maken werk je als een magneet voor jouw ideale klant. In plaats van lukraak te schieten met hagel en hopen dat je iets raakt.

Om écht van betekenis te zijn voor anderen, brengen we de behoeftes van je ideale klant in kaart. Waar ze het ’s nachts van wakker liggen, waar ze mee worstelen, waar ze blij van worden, wat hun passies zijn en hun dromen. Zo weet je exact wanneer die klant jou nodig heeft.

Want als je precies weet welk diepere emotionele behoefte jij kunt vervullen, weet je ook waarom een klant bij jou moet aankloppen en niet bij je concurrent.

Merkstrategie om te verbinden​

Het doel van een succesvolle merkstrategie is om de juiste plek te claimen in het hoofd en het hart van mensen.
Je laat weten waar je voor gaat en staat. Het geeft houvast voor (internal) branding en marketing. Daarnaast zorgt het voor een gevoel van eenheid en voor herkenbaarheid waardoor klantloyaliteit alleen maar groter kan worden. Juist doordat je verbinding maakt met mensen (en bedrijven) die dezelfde waarden en overtuigingen hebben als jij.

Vervolgens combineren we al deze factoren samen in een uitgesproken merkstrategie die je verbindt en perfect bij je past. Een solide basis met unieke kernmerken voor de uitvoering van je visuele merkidentiteit.

Met marketing wil je klanten vinden en activeren, met branding zorg je voor trouwe en loyale klanten. Marketing vindt, branding bindt.

Zet die eerste stap naar je nieuwe brand identity

Door alle facetten die jou jou maken te analyseren, je doelgroep haarscherp te formuleren en slimme keuzes te maken leggen we het fundament van je bedrijfs-DNA. 

De basis voor een merkstrategie die niet alleen bij jou, maar ook je klant past. Een sterk merk dat herkenbaar is, waar je doelgroep zich mee kan verbinden en je bedrijf succesvol kan laten groeien.

Dát is namelijk precies de reden dat ik als brandcoach ill graff design ben begonnen. 

Ondernemers zoals jij helpen met hun branding en strategie, zodat jij de beste versie van jezelf kunt worden. Dit is waar ik blij van word en mij dagelijks mee bezig houd. Wat is dat voor jou? Laat het mij weten!

Zet nu die eerste stap naar je nieuwe brand identity en plan direct een gesprek in mijn online agenda. Spreek ik je snel?

Branding starterkit werkboek voor een ijzersterke merkstrategie

Ga vandaag nog aan de slag met je merkstrategie!

Met dit handige werkboek kun je direct aan de slag om de basis te leggen voor een ijzersterke merkstrategie. Gevuld met vragen om jou op scherp te zetten.

Daarnaast geef ik je extra uitleg zodat je slimme keuzes kunt maken. Keuzes die niet alleen goed bij jou passen, maar ook bij je ideale klant, zodat jij een sterk merk neer kan zetten dat jou gaat helpen succesvol te groeien.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Merkstrategie & positionering van je merk
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet