Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

BTW tarief verlaagd naar 6% voorde bouw

BTW tarief verlaagd naar 6%

Oops! Nog steeds zie ik dat sommige bedrijven met het 21% BTW tarief rekenen voor bepaalde opdrachten in de bouw. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als er op de verkoopfactuur te veel BTW in rekening is gebracht, is het noodzakelijk om de factuur te corrigeren. Je moet de te veel in rekening gebrachte BTW namelijk ook afdragen.

Dit nieuwe BTW-tarief (voor arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw) is al geldig sinds 1 maart 2013. Dus zorg als de wiedeweerga dat je dit aanpast!

Het 6%-tarief is van toepassing op het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning.
Ook aanleg en onderhoud van de tuin door hoveniers valt onder het 6% BTW tarief. Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.
Voor gerichte vragen over deze nieuwe regelgeving verwijs ik je graag door naar je boekhouder of de website van de Belastingdienst.
BTW tarief verlaagd naar 6% bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet