Contentcreatie uitbesteden voor content marketing

Met contentcreatie deel je kennis, vertel je jouw verhaal en bind je klanten aan je merk

Om als bedrijf je doelgroep online te overtuigen moet je met een verhaal komen dat raakt, vermaakt en verrast. 

Worstel jij met het creëren van unieke content? Merk je dat je “iets” moet doen om je zichtbaarheid te vergroten en klanten aan te trekken? Ik help je graag om content te maken waarmee jij je onderscheidt van anderen en je doelgroep raakt.

Wat is content creatie en waarom heb je het nodig?

Misschien zegt de term content je weinig, maar het betekent niets meer en niets minder dan de informatie die je online overbrengt aan lezers of klanten. Letterlijk vertaald staat contentcreatie voor het maken van inhoud. Inhoud die relevant, waardevol en vermakelijk is waarmee je jouw doelgroep bereikt. 

Hierbij draait het niet om het maken van content voor de content, maar draait het om de meerwaarde die je jouw lezers of kijkers biedt. Contentcreatie is namelijk geen doel op zich. Het is een middel in online (content)marketing dat je kunt gebruiken om de doelgroep te bereiken, te beïnvloeden en uiteindelijk te overtuigen dat jij de beste persoon bent om zaken mee te doen.

Met goede content trek je bezoekers naar je merk, word je meer zichtbaar, kun je het vertrouwen winnen van potentiële klanten, zorg je voor meer naamsbekendheid en blijf je top-of-mind.

Wat zijn de voordelen van contentcreatie?

Contentcreatie gaat dus veel verder dan alleen een blog of een plaatje te delen via je website, op social media of via andere kanalen. Wanneer je content op de juiste manier inzet kan het je op den duur meer opleveren dan je wellicht denkt.

01

Meer leads

Want wanneer je inhoud gelezen wordt of gelezen roep je een reactie op. Dit kan een download van een e-book zijn, een like of share alsook dat iemand contact met je op gaat nemen. En dat is de uiteindelijke bedoeling van het effectief inzetten van content voor je bedrijf: het krijgen van leads.

02

Beter vindbaar

Een bijkomend voordeel is dat Google goede content op je website helemaal geweldig vindt. Het zorgt voor een betere vindbaarheid en hiermee verhoog je het aantal website bezoekers.

03

Authoriteit

Door regelmatig waardevolle content te delen op jouw online kanalen groeit ook je authoriteit op het gebied waarover jij schrijft of informatie deelt. Je wordt hierdoor als snel gezien als dé expert in je vak. Met die meerwaarde heb je een streepje voor op jouw concurrent.

Visuele contentcreatie en strategie op maat

Wil je nieuwe klanten bereiken, aantrekken en ze coverteren (omzetten naar een klant), dan moet je regelmatig inhoud maken die mensen inspireert en activeert. Ik help jou hier graag bij: van effectieve contentstrategie en -uitvoering tot monitoring en bijsturing.  

Ervaring heeft mij geleerd dat contentcreatie het best tot haar recht komt als onderdeel van een goed doordacht marketingplan waarmee je jouw doel kunt bereiken. 

Zowel voor het opzetten van een content marketingstrategie en planning, als iemand die je helpt met enkele losse onderdelen ben je bij ill graff design aan het goede adres. Denk hierbij aan contentcreatie zoals:

Contentkalender en planners voor effectieve content creatie

Slimme oplossingen

Door alleen leuke teksten te verzinnen en mooie visuals te maken ben je er nog niet.

Want zonder een duidelijk plan achter al die posts heeft jouw content geen kans van slagen; een goede contentkalender is dan ook onmisbaar. Zo kun je gericht aan de slag met je content creatie en écht naar iets toe werken. 

Zeg maar gedag tegen het hap-snap maken van social media posts en die voortdurende druk van “wat moet ik nu weer posten?” 

Hallo inspiratie, rust en overzicht!

Copywriting & vertalen

Voor elke vorm van communicatie is er wel tekst nodig. Of dit nu content is voor op je website, captions voor je Social Media posts, je mailings, brochure of op een flyer.

Maar niet iedereen is even goed in het verzinnen of schrijven van pakkende teksten die je doelgroep aanspreken. Dan is het fijn dat je kunt vertrouwen op een copywriter in jouw vakgebied die je hierbij helpt. Ook als het in een taal is.

Copywriter helpt met het verzinnen of schrijven van teksten voor je website of social media
Zakelijke bedrijfsreportage

Fotografie

Dat een beeld meer zegt dan 1.000 woorden hoef ik je vast niet meer te vertellen. 

Met fotografie kun je de merkbeleving verhogen, bepaalde teksten benadrukken en een visueel verhaal vertellen over jou, je bedrijf en dat wat je doet.

Geef je bedrijf een gezicht met sprekende beelden die perfect passen bij je merk en je doelgroep.

Social Media content creatie & advies

Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We staan er mee op en gaan er mee naar bed. De kansen om je naamsbekendheid te vergroten zijn eindeloos. 

Daarom is goede content enorm belangrijk voor social media. Maar hoe pak je dat goed aan?

Ik help je met het maken en bedenken van inspirerende posts die opvallen. Maar ook voor het opzetten van een doeltreffende strategie, ontwerp van Social Media templates of het beheren van jouw Social Media kanalen kun je bij mij terecht.

Social media marketing strategie om je doelen te bereiken
Stuur een nieuwsbrief waar je lezers blij van worden!

E-mail marketing

E-mail marketing is voor elke ondernemer interessant.
Hoe groot of klein je bedrijf ook is. Je wil namelijk communiceren met je doelgroep en hiervoor is e-mail marketing uitermate geschikt. Want waar Social Media vluchtig is en iemand je posts dus kan mislopen, bereik je met een nieuwsbrief altijd jouw doelgroep .

Spark your content

Waarover ga je precies bloggen of posten? Wat is de juiste soort content voor mijn doelgroep? Waar haal je jouw inspiratie vandaan? En welk soort content moet je delen op welk sociaal kanaal? Welk beeldmateriaal gebruik je daarbij?

Allemaal vragen waarop je het antwoord krijgt tijdens een Spark your Content sessie! Inclusief een contentplan voor 1 maand waar je meteen mee aan de slag kunt.

De content creatie voor je content marketing zelf doen of uitbesteden?

Jouw bedrijf laten groeien door content marketing? Maar zie je op tegen hoeveel werk het is? Ik neem die taak graag van je over, zodat jij kunt bezig zijn met waar jij het beste in bent.

Of ga je liever zelf aan de slag met contentcreatie, maar heb je wat hulp nodig om de rode draad vast te leggen? Ook dan sta ik voor je klaar.

Samen kijken we naar een passende oplossing die perfect bij jou en je workload past. 

Neem contact op en maak een vrijblijvende afspraak om te kijken of het klikt!
ILL GRAFF DESIGN STAAT VOOR:
Contentcreatie Contentcreatie
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet