Copywriting voor je website of mailing

Teksten die aanzetten tot actie

Wil jij teksten die van bezoekers klanten maken?

Voor bijna ieder communicatieproject zijn er teksten nodig. Of het nu gaat om lange of korte teksten, of alleen een slogan. Bij copywriting is het van belang dat de teksten duidelijk zijn voor de doelgroep, maar vooral dat de tekst bijdraagt aan het bereiken van het einddoel. Het grote misverstand bij het schrijven van wervende teksten is dat de schrijver ervan uitgaat dat de lezer zelf wel tot actie komt.

Helaas. Lezers zijn namelijk niet dom, maar wel lui. Je lezer gaat meestal zelf echt geen moeite doen om lappen tekst te lezen. Ze scannen en willen hapklare brokjes die ze kunnen makkelijk kunnen opnemen.

Daarom is het belangrijk dat je teksten schrijft die aanspreken, informeren, overtuigen én oproepen tot actie. Met zo min mogelijk tekst moet je ervoor zorgen dat potentiële klanten alle informatie hebben over je product of dienst én graag bij je willen kopen. Nogal een opgave dus. 

En dat is niet voor iedereen weggelegd of heeft er de tijd voor. ill graff design kan bij copywriting de ondersteuning geven die je nodig hebt.

Teksten laten schrijven door professionals

Een copywriter zorgt ervoor dat er door het gebruik van bepaalde woorden, aanspreekvorm, stijl en de structuur van de tekst jouw doel bereikt wordt. Zo kan dit een commerciële tekst betreffen die een potentiële klant over de streep trekt, alsook het neerschrijven van een duidelijke missie of visie van je bedrijfsidentiteit.

Je teksten, voor zover deze al aanwezig zijn, kunnen worden geredigeerd of vanaf het begin worden opgesteld door een copywriter. De doelgroep wordt hierbij scherp in het vizier gehouden. Zo weet je zeker dat de teksten de juiste indruk maken op de klant en deze aanzet tot actie. Denk hierbij niet alleen aan de website maar ook aan brieven, mailings, brochures, social media berichten, persberichten, e.d.

Copywriting in andere talen

Vertalen is een vak apart. Het is niet “alleen maar even” het Nederlands omzetten naar bijvoorbeeld Engels. De ene taal heeft een verschillende manier van verwoorden dan de andere taal en uitdrukkingen kunnen niet letterlijk vertaald worden. Denk maar aan het “Here comes the monkey out of the sleeve”.

Taal technisch gezien is het correct, maar het slaat de plank volledig mis. Toch wil je als bedrijf jouw doelgroep zo goed mogelijk tegemoet komen. Zeker als jouw bedrijf kort bij de grensstreek zit of op internationaal vlak werkt, is meertaligheid een must. Ook hierin kan ill graff design je ondersteunen met native vertalers uit verschillende vakgebieden.

Nieuwsgierig geworden?
Say hello!

Wil je zeker weten dat jouw teksten de klant aanzetten tot actie, naast het feit dat ze juist zijn geschreven? 

Ik help je graag op de juiste weg.

 

Neem contact op en maak een vrijblijvende afspraak om te kijken of het klikt!

copywriting biedt veel voordelen:

  • Ik neem je privacy serieus en gebruik jouw persoonsgegevens alleen om de producten en services te leveren die je opvraagt. Door op onderstaande button te klikken geef je toestemming dat ill graff design je gegevens opslaat. Lees hier mijn volledige cookie- en privacy beleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Copywriting voor je website of mailing
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet