Teksten laten schrijven door een copywriter

Of het nu webteksten zijn voor je site, een brochure tekst, content voor je social media of een mailing. Je wilt pakkende teksten die lekker leesbaar zijn, je doelgroep aanspreken in de juiste toon en ze aanzetten tot actie.
Teksten laten schrijven door een copywriter

Wil jij teksten laten schrijven die van bezoekers klanten maken?

Je bent een kei in jouw vakgebied en dat wil je de hele wereld laten weten. Dus je hebt pakkende teksten nodig voor je website, content op social media en je flyer of brochure. Zodat je potentiele klanten kan overtuigen dat jij de partij bent waar ze mee in zee moeten gaan.

Maar als ondernemer heb je niet altijd de tijd of kennis om deze teksten zo te schrijven dat ze overtuigend en prettig leesbaar zijn. Zodat ze jouw bezoekers een stapje dichter bij een aankoop brengen. Hier kan ik je mee helpen! Zowel voor het opzetten van teksten door een copywriter, het corrigeren of herschrijven van een bestaande tekst, als zelf je webteksten schrijven.

Teksten laten schrijven door een copywriter

Een copywriter zorgt ervoor dat er door het gebruik van bepaalde woorden, aanspreekvorm, stijl en de structuur van de tekst jouw doel bereikt wordt. Zo kan dit een commerciële tekst betreffen die een potentiële klant over de streep trekt. Alsook het neerschrijven van een duidelijke missie of visie van je bedrijfsidentiteit.

Je teksten, voor zover deze al aanwezig zijn, kunnen worden geredigeerd (herschreven worden). Maar ook is het mogelijk om ze vanaf het begin te laten opstellen door een copywriter. De doelgroep en wie jij bent als bedrijf zijnde worden hierbij scherp in het vizier gehouden. Zo weet je zeker dat de teksten de juiste indruk maken in de juiste toon  en deze aanzet tot actie. Denk hierbij niet alleen aan website teksten, maar ook aan brieven, mailings, brochures, social media berichten, persberichten, e.d.

Teksten laten schrijven kan al vanaf € 65 per uur. Ook kan er een projectprijs worden afgesproken wanneer het webteksten betreft.

Zelf teksten schrijven voor je website onder begeleiding

Zelf teksten schrijven voor je website

Misschien heb je niet het budget om een copywriter in te huren. Of wil je liever toch zelf teksten schrijven voor je website. Want wie kent jouw klant nou beter dan jij? En als je teksten schrijven leuk vindt, is het een WIN-WIN.

Maar dan kom je erachter dat teksten schrijven voor je website toch wat lastiger is dan je had gedacht. Daarom stel je het schrijven van je webteksten steeds maar uit. En dat knaagt. Want nu staat je website wel online, maar wil je hem liever niet delen. Met als gevolg dat je klanten misloopt.

Ook dan kan ik je hierbij helpen met één-op-één begeleiding waardoor je zelf pakkende teksten leert schrijven. Die niet alleen goed vindbaar zijn, maar ook lekker leesbaar zijn en perfect aansluiten bij jouw doelgroep.

Je schrijft dus zelf je webteksten, maar je staat er niet alleen voor.

Op die manier hoef je het niet langer uit te stellen, heb je de begeleiding van een professional en weet je voortaan hoe je het zelf goed kan aanpakken. Bovendien kan je meteen profiteren van de marketing tips die ik met je deel tijdens deze schrijfsessies. Waardoor jouw webteksten op een slimme manier de juiste snaar raken bij je doelgroep.

Hoe verloopt een sessie webteksten schrijven?

Uit ervaring weet ik dat er gemiddeld 2 sessies van 3 uur nodig zijn om al je webteksten te schrijven. Vooraf kijken we naar de basis, zodat je precies weet wat je op welke webpagina gaat schrijven.
 • Structuur en inhoud

  We starten bij de structuur van je website. Vervolgens bepalen we per pagina het doel, de structuur én de inhoud. Zodat we helder hebben welke informatie er écht op moet staan die jouw klant wilt weten.

 • Tone-of-voice

  Om de merkbeleving te versterken schrijven we de website teksten in jouw unieke tone-of-voice. Op die manier spreek je de klanten waar jij zo happy van wordt ook écht aan.

 • Pakkende koppen en lijsten

  Met pakkende koppen en lijsten maken we jouw webteksten scanbaar en overzichtelijk. Want lezers zijn niet dom, maar wel lui. Doordat we de website teksten opdelen in hapklare brokjes, kunnen website bezoekers de tekst makkelijker opnemen.

 • Leesbaar én goed vindbaar

  Wanneer je jouw webteksten volstopt met allerlei zoekwoorden, ben je misschien beter vindbaar, maar fijn voor je lezer is het niet. Ik geef je volop tips en laat je zien hoe je jouw tekst kan optimaliseren voor Google en beter vindbaar wordt. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat het geheel prettig leesbaar is.

 • Extra check: de puntjes op de i

  In 90% van de gevallen zijn je website teksten helemaal klaar voor gebruik. Vervolgens kan je ze op je website zetten. Hierna plannen we een extra feedback sessie in en loop ik de website na. Je krijgt van mij telefonisch of schriftelijk feedback (wat jij liever hebt). En laat ik je zien waar je eventueel nog tekst iets meer kan aanscherpen.

We spreken op een plek af waar we niet gestoord worden. Dat kan bij op locatie of we kiezen een andere inspirerende plek uit. Vooraf geef ik aan hoe jij je kunt voorbereiden en welke informatie je moet meenemen.

Een 1-op-1 schrijfsessie kost € 459 inclusief voorbereidingen en puntjes op de i achteraf.

Zoek je een copywriter om teksten te vertalen?

Vertalen is een vak apart. Het is niet “alleen maar even” het Nederlands omzetten naar bijvoorbeeld Engels. De ene taal heeft een verschillende manier van verwoorden dan de andere taal en uitdrukkingen kunnen niet letterlijk vertaald worden. Denk maar aan het “Here comes the monkey out of the sleeve”.

Taal technisch gezien is het correct, maar het slaat de plank volledig mis. Toch wil je als bedrijf jouw doelgroep zo goed mogelijk tegemoet komen. Zeker als jouw bedrijf kort bij de grensstreek zit of op internationaal vlak werkt, is meertaligheid een must. Ook hierin kan ill graff design je ondersteunen met native vertalers uit verschillende vakgebieden.

Teksten laten schrijven door een copywriter of toch liever zelf doen?

Welke optie je ook voor kiest, ik zorg dat jouw teksten de klant aanzetten tot actie, naast het feit dat ze juist geschreven zijn. Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken of het klikt!

Teksten laten schrijven door een copywriter
Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet