Zakelijke fotografie met een menselijke insteek​

Mensen doen zaken met mensen. Een potentiële klant wil graag weten met wie hij zaken doet. En met sprekende bedrijfsfoto's maak je de connectie met die ander. Ook al is het door een scherm, brochure of een ander visueel beeld.
Zakelijke fotografie met een goede merkbeleving van je bedrijf, dienst of product​
Branding fotoshoot door Klein Atelier Zuid (Lieke Vroomen)

Een optimale merkbeleving van je bedrijf door fotografie

Vaak zijn goede bedrijfsfoto’s op een website of social media afwezig of van matige kwaliteit. Dat is heel vervelend omdat een bezoeker binnen een seconde (vaak onbewust) een emotionele reactie krijgt bij het zien van een profielfoto, het smoelenboek of andere foto’s. Niet voor niets is de webpagina “over ons” vrijwel altijd het meest bekeken. En krijg je de meeste reacties en likes wanneer je een mooi zakelijk portret deelt op je socials.

Een sprekende profielfoto en bedrijfsfotografie die je merk goed weergeven zijn dan ook van groot belang. Dat maakt je menselijk en benaderbaar.

Bovendien zorgt beeldmateriaal waarin je open en vriendelijk overkomt, vertrouwen. Want zodra iemand je website, je social media bekijkt of je bedrijfsbrochure stelt deze zichzelf de vraag: “zou ik deze persoon willen bellen, als ik op zoek ben naar een…..”?

Natuurlijk hoeft zakelijke fotografie niet altijd je alleen je portretfoto te zijn met een brede lach. Op LinkedIn heeft dit echter wel de voorkeur omdat je daar snel contact wil maken. Op jouw website, Facebook of Instagram heb je meer ruimte voor een ander soort bedrijfsfoto’s. Dus hier laat je meer van jezelf, je bedrijf en je diensten of producten zien. Maar ook een brochure is uitermate geschikt om de merkbeleving door te voeren, doordat je jouw producten overzichtelijk kan tonen.

Een mooie en professionele zakelijke profielfoto zorgt voor een goede eerste indruk.

Zakelijke profielfoto's die helemaal jij zijn

Iemand die zegt; “Ik sta nooit mooi op foto’s”, wil ik graag het tegendeel bewijzen.

Door mijn persoonlijke aanpak haal ik je beste kwaliteiten naar voren en zorg dat jij je op je gemak voelt. Daarvoor hoef je geen model te zijn hoor. Iedereen kan het. Hierdoor komt jouw profielfoto er heel natuurlijk en precies zoals je bent uit te zien.

Eventueel kan ik een professionele visagiste meenemen, zodat je je heerlijk kunt laten poederen voordat je op de foto gaat. Een glimmend voorhoofd, die vervelende muggenbult of de rode reus van een verkoudheid zullen dan geen belemmering meer vormen. Dit maakt zo’n “voor veel mensen vervelende” fotoshoot toch een stuk leuker!

Retoucheren / foto's bewerken

Niet alleen zijn het weghalen van rode vlekjes, puistjes, kleine rimpels of andere oneffenheden bij een zakelijk portret standaard inbegrepen.

Maar ook fly-away-hairs (loszittende haartjes) worden weggewerkt.

Wat ik alleen niet doe is het groter maken qua lengte, afslanken, vorm van het gezicht veranderen, andere haar- of oogkleur, voller maken van de lippen etc. Dit omdat ik hier geen voorstander van ben, want je bent namelijk prima zoals je zelf bent!

Zakelijke fotografie brengt je bedrijf of product tot leven

In de eerste plaats gebruik je bedrijfsfoto’s om  jezelf en je eventuele team te laten zien. Daarnaast is er nog een reden waarmee zakelijke fotografie je kan helpen om jouw merk en de algehele merkbeleving te versterken. Door slim en effectief gebruik te maken van fotografie, video en illustraties kan je teksten benadrukken, sfeerbeleving creëren. 

Zo kan je met bedrijfsfoto’s weergeven, hoe het is om met jou – de expert – aan de slag te gaan. Laat de verschillende aspecten en voordelen van je producten zien met productfoto’s, zonder ellenlange teksten te hoeven schrijven. Met personal branding fotografie kan je tonen wat je voor iemand kan betekenen en bouw je een band op.

Kortom, door dicht bij het authentieke verhaal van je bedrijf te blijven en dit in beeld te vangen, zorg je voor een optimale merkbeleving van je bedrijf. Het brengt je bedrijf of product tot leven, maakt het minder abstract en tastbaar. Met de bedoeling om verbinding te leggen tussen jouw bedrijf en de ideale klant binnen je doelgroep.

Productfotografie voor meer conversie en minder retouren

Wanneer je een webshop hebt, kan je voor sommige producten die je inkoopt direct terecht bij de leverancier voor productfoto’s. Vraag dan om originele afbeeldingen en/of eventueel ander promotiemateriaal dat je mag gebruiken. Dit scheelt je namelijk veel werk om zelf fotomateriaal te verzamelen.

Maar verkoop je alleen je eigen producten, dan kun je hier niet op terugvallen. En zal je zelf aan de slag moeten gaan met je productfoto’s. Het succes van je webshop valt of staat immers met de kwaliteit van de productfotografieOf het nu gaat om een productshot of detail tegen een egale achtergrond, een vrijstaand gemaakte foto of een sfeerfoto op locatie: een goede productfoto’s verkopen en verminderen de kans op retouren.

Door bewust samen na te denken over je beeldconcept en duidelijke keuzes te maken zorgen we er samen voor dat je de beeldkwaliteit van je webshop op een hoog niveau brengt én houdt!

Wil jij meer merkbeleving met professionele fotografie?

Wanneer je jouw boodschap aan je doelgroep wilt overbrengen, kan een uitgesproken fotografie stijl voor een sterkere merkbeleving zorgen.

Ik en mijn team van gespecialiseerde fotografen verzorgen de zakelijke fotografie voor je bedrijf en productfoto’s. Voor de shoot stellen we een briefing op (met bijpassend moodboard). Zodat we foto’s krijgen die jouw unieke look en feel uitstralen en perfect passen bij je merk.

Neem contact op en boek een vrijblijvende afspraak om te kijken of het klikt!

fotografie bij ill graff design:

Fotografie voor een goede merkbeleving van je bedrijf of product
Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet