Fotografie is ideaal om je bedrijf goed weer te geven

Fotografie zorgt voor beleving

Zakelijke bedrijfsfoto reportages

Mensen doen zaken met mensen. Een potentiële klant wil graag weten met wie hij zaken doet. Een goed portret mag daarom niet ontbreken op je website. Niet voor niets is de pagina “over ons” vrijwel altijd het meest bekeken. Goede portretfotografie op die plek is daarbij van groot belang.

Vaak zijn deze foto’s afwezig of van matige kwaliteit. Dat is heel vervelend omdat een bezoeker binnen een seconde (vaak onbewust) een emotionele reactie krijgt bij het zien van een portret. Wanneer je op de foto staat moet je daarom oogcontact maken, bij voorkeur met een vriendelijke, toegankelijke uitstraling. Bovendien geeft die vriendelijke, oprechte lach vertrouwen. Een belangrijk criterium bij de beoordeling van een portret is het antwoord op de vraag: “zou ik deze persoon willen bellen, als ik op zoek ben naar een…..”?

Natuurlijk hoeft niet elk zakelijk portret per definitie met een lach te zijn. Op LinkedIn heeft dit echter wel de voorkeur omdat je daar snel contact wil maken. Op jouw website, Facebook of Instagram heb je meer ruimte voor goede foto’s en zou je dus meer van jezelf kunnen laten zien dan alleen met die vrolijke, toegankelijke lach.

Een mooie en professionele zakelijke profielfoto zorgt voor een goede eerste indruk.

Foto's die bij je passen

Iemand die zegt; “Ik sta nooit mooi op foto’s”, wil ik graag het tegendeel bewijzen.

Door mijn persoonlijke aanpak haal ik je beste kwaliteiten naar voren en zorg dat jij je op je gemak voelt. Hierdoor kom je heel natuurlijk en precies zoals je bent op de foto te staan. 

Eventueel kan ik een professionele visagiste meenemen, zodat je je heerlijk kunt laten poederen voordat je op de foto gaat. Een glimmend voorhoofd, die vervelende muggenbult of de rode reus van een verkoudheid zullen dan geen belemmering meer vormen en het maakt zo’n “voor veel mensen vervelende” fotoshoot toch een stuk leuker!

 

Retoucheren / foto's bewerken

Niet alleen zijn het weghalen van rode vlekjes, puistjes, kleine rimpels of andere oneffenheden bij de portretfotografie standaard inbegrepen.

Maar ook fly-away-hairs (loszittende haartjes) worden weggewerkt.

Wat ik alleen niet doe is het groter maken qua lengte, afslanken, vorm van het gezicht veranderen, andere haar- of oogkleur, voller maken van de lippen etc. Dit omdat ik hier geen voorstander van ben, want je bent namelijk prima zoals je zelf bent!

Optimale merkbeleving door fotografie

In de eerste plaats gebruik je foto’s om  jezelf en je eventuele team te laten zien. Daarnaast is er nog een reden waarmee fotografie je kan helpen om jouw merk en de algehele merkbeleving te versterken. Door slim en effectief gebruik te maken van fotografie, film en illustraties kun je teksten benadrukken, sfeerbeleving creëren, evenals je producten laten zien en de bedrijfscultuur weergeven zonder woorden.

Kortom, door middel van dicht bij het authentieke verhaal van je bedrijf te blijven, kan er gezorgd worden voor een optimale merkbeleving.  Met de bedoeling om verbinding te maken met je doelgroep en ideale klant.

Productfotografie voor meer conversies en minder retouren

Wanneer je een webshop hebt, kun je voor sommige producten die je inkoopt direct terecht bij de leverancier voor productfoto’s. Vraag dan om originele afbeeldingen en/of eventueel ander promotiemateriaal dat je mag gebruiken. Dit scheelt je namelijk veel werk om zelf fotomateriaal te verzamelen.

Maar verkoop je alleen je eigen producten, dan kun je hier niet op terugvallen. En zal je zelf aan de slag moeten gaan. Het succes van je webshop valt of staat immers met de kwaliteit van de productfoto’sOf het nu gaat om een productshot of detail tegen een egale achtergrond, een vrijstaand gemaakte foto of een sfeerfoto op locatie: een goede productfoto verkoopt.

Door bewust samen na te denken over je beeldconcept en duidelijke keuzes te maken zorgen we er samen voor dat je de beeldkwaliteit van je webshop op een hoog niveau brengt én houdt!

Wil jij een goede merkbeleving voor je bedrijf?

Wanneer je jouw boodschap aan je doelgroep wilt overbrengen, kan een uitgesproken visuele stijl voor een veel sterkere merkbeleving zorgen.

Ik en mijn team van fotografen verzorgen de fotografie, maar ook maak ik een briefing, zodat we afbeeldingen krijgen die de juiste look and feel uitstralen en aansluiten bij jouw unieke merk.

Neem contact op en maak een vrijblijvende afspraak om te kijken of het klikt!

fotografie bij ill graff design:

  • Ik neem je privacy serieus en gebruik jouw persoonsgegevens alleen om de producten en services te leveren die je opvraagt. Door op onderstaande button te klikken geef je toestemming dat ill graff design je gegevens opslaat. Lees hier mijn volledige cookie- en privacy beleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Fotografie voor een goede merkbeleving
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet