• BRANDING

  Wil jij groeien als ondernemer en als mens?

  In mijn mailings die ik 1x per maand (per onderdeel) verstuur, lees je handige informatie die jou als ondernemer kan steunen bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Contentkalender in Excel 2022

marketingkalender boordevol inspiratie voor al je social media posts

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert? Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?

Want nu ontbreekt het je steeds aan inspiratie voor content op je socials...

De ene dag heb je onwijs veel inspiratie voor een grappige Facebook post, een interessante Insta reel of een vrolijke Tweet. Maar de andere dag blijf je naar je scherm staren en die blinkende cursor in dat lege document. Alsmaar wachtend op inspiratie voor content…

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om je bedrijf “in the picture” te zetten en te houden. Dat je zichtbaar moet zijn en wil zijn. Maar toch is het elke keer weer een uitdaging. 

Wat moet je posten op social media?

Elke. Keer. Weer. 

Je weet vaak niet wat je moet schrijven en hebt het gevoel dat je steeds in herhaling valt. En het bedenken van originele content valt je steeds zwaarder. En ga je dus maar op zoek naar content inspiratie. Je scrolt eindeloos door je Instagram, zoekt uren op Pinterest en Google in de hoop dat je een leuk idee tegenkomt dat jij kan gebruiken. 

Maar dat kost tijd. Heel veel tijd… Social media moet toch leuk zijn, geen dagtaak?

Ik ken het. Veel ondernemers lopen tegen precies hetzelfde aan. Waarschijnlijk zal jij je dan ook herkennen in de onderstaande dingen:

 • Je wilt geen uren besteden aan social media?

  Content creëren (bedenken en uitvoeren van je posts) kost je veel tijd en moeite. En je hebt wel meer te doen... Daarnaast levert het je ook maar bar weinig klanten op. Daarom vraag jij je af of het al die moeite wel waard is.

 • Er is geen balans in wat je wilt zeggen en je doelgroep wilt zien?

  Ondanks dat je weet dat je waardevolle content moet delen, vind je het best moeilijk om de balans te vinden. Is dat wat jij wilt delen op social media ook hetgeen je volgers willen zien? Is het relevant en waardevol genoeg. Zowel voor je doelgroep als voor jouw eigen bedrijf?

 • Gaat je boodschap van hak op de tak?

  Er zit geen structuur of duidelijke samenhang tussen je social media posts. Hierdoor hebben je volgers geen idee wat je nu precies voor ze kan betekenen.

 • Je MOET steeds iets posten om maar zichtbaar te zijn?

  Goed zichtbaar zijn hangt samen met regelmatig posten. Maar hierdoor ervaar je onnodig veel druk. Dus je posts maar wat, dan heb je dat ook weer gehad. Vervolgens vallen de reacties ook nog eens tegen…

 • Vind je het lastig om jezelf in de markt te zetten?

  Jezelf verkopen vind je toch best een dingetje. Want je weet niet hoe je iemand duidelijk kan maken wat je voor hem of haar kan betekenen. En wilt ook geen rare verkooptrucjes gebruiken die niet bij je passen. Of hetzelfde doen als je collega-ondernemer.

Door de dingen waar je tegenaan loopt ben je niet goed zichtbaar. Ook heb je geen duidelijke strategie of regelmaat. En doet dus maar wat om maar íets te doen. Hoe zorg je dat je niet steeds op het laatste moment nog even snel iets in elkaar moet flansen?

Geen inspiratie voor social media content?
Volop inspiratie voor content met de social media marketingkalender in Excel

Gelukkig biedt mijn social media contentkalender in Excel de uitkomst!

Ik weet hoe frustrerend het kan zijn als je geen inspiratie voor content hebt en toch iets moet posten. Want mijn klanten liepen hier ook steeds tegenaan.  

Om die reden zet ik al meer dan 10 jaar slimme marketing strategieën voor ze op met een bijbehorende contentplanning. Waardoor ze nu precies weten waar ze het over moeten hebben op social media. Daardoor zijn ze goed zichtbaar voor de volgers die ze willen aantrekken. En kunnen ze van die volgers klanten maken.

Elke ondernemer verdient het om gezien te worden

Daarom heb ik die kennis gebundeld in een digitale marketingkalender met een kant-en-klaar contentplan. Hierdoor zit je nooit meer zonder inspiratie voor content. Want met de inhoud van deze handige contentkalender kan je moeiteloos posts bedenken waar je doelgroep dol op is. 

Bovendien kan je door de combinatie van de posts in het contentplan steeds andere kanten van je bedrijf belichten. Zo word je niet alleen goed zichtbaar. Maar ook heeft je publiek sneller door wat jij voor ze kan betekenen. 

Social media contentkalender in Excel voor 2022

Stop met het hap-snap posten op social media

En zeg maar gedag tegen dat eindeloos gescroll op Pinterest, Google en Instagram op zoek naar inspiratie voor content. Bye bye last-minute stress over wat je nu weer moet gaan posten.⁠…

Hallo inspiratie, overzicht en  zichtbaarheid!

Niet alleen zit je met deze interactieve social media kalender nooit meer zonder inspiratie voor content. Maar ook ga je social media optimaal inzetten voor je bedrijf. 

Want met de contentkalender werk je volgens een duidelijk contentplan gebaseerd op een bewezen strategie. Met als gevolg dat je op een slimme manier je jouw contentplanning op de rit krijgt. En social media effectiever inzet.

Hierdoor trek je volgers aan die je wilt hebben, weten ze precies waarom ze bij jou moeten zijn en vergroot je jouw zichtbaarheid op de juiste manier.

Een marketingkalender die helpt om de know-like-trust factor te vergroten

Een social media kalender moet meer zijn dan een plek waarin notities staan van posts die je wilt plaatsen. Want je wilt namelijk je boodschap duidelijk maken, volgers aantrekken en je bedrijf laten groeien. Kortom: een goede marketingkalender helpt jou om social media op de juiste manier in te zetten.  

Daarom is deze contentkalender in Excel opgezet aan de hand van een doordachte content strategie. En heb je een goede mix van verschillende soorten content per maand om jezelf te promoten, je expertise te laten zien en de connectie aan te gaan met je volgers.

Op die manier kan je op een slimme manier de know-like trust factor vergroten van je bedrijf.

Hoe kan deze social media kalender jou helpen?

Met deze contentkalender bespaar je tijd en heb je volop inspiratie voor al je social media content

Wat levert de marketingkalender je op?

Hierdoor zal jij je nooit meer de vraag stellen: “waar moet ik het nu weer over gaan hebben?”. Want met deze marketingkalender kan je gericht content maken waaruit duidelijk naar voren komt hoe jij een potentiele klant kan helpen. En waarom ze bij jou moeten zijn. In plaats van bij je concurrent.

Niet alleen is het effectiever. Omdat de klanttevredenheid stijgt. Maar ook efficiënter. Want je kunt stoppen met ontwikkelen van allerlei materiaal waar niemand op zit te wachten. Zo ontstaat er een goede basis voor vertrouwen met jouw bedrijf, merk of organisatie. En dat voor de prijs van slechts 1x uit eten, een leuk jurkje of die mooie tas. 😉
Sjeeeeeeeeezusssss, wat een enorm gevulde marketingkalender boordevol tips, goede uitleg en ideeën. Ik ben er nog niet eens aan toegekomen om alles door te nemen ☺️.
Social media content kalender
Margot Wagenaar
Marigoy
Eerste blik op de contentkalender in Excel ziet er goed uit, denk dat ik hier zeker gebruik van gaan maken om inspiratie op te doen voor social media berichten.
Website ontwerp, branding en social media templates voor audiozaak
Tom Dohmen
Audio Solvation

Wat zit er in de Excel content kalender voor 2022?

Stop met uren onnodig werk (en frustratie) om zelf een social media kalender op te zetten. En start direct met een kant-en-klaar contentplan! Zodat je dagelijks inspiratie hebt, weet wat je kan vertellen en je zichtbaarheid op een slimme manier vergroot.

Interactieve marketingkalender

Natuurlijk staan de basisonderdelen van een gewone kalender erin. En kan je de contentkalender gebruiken op elke pc, laptop, tablet of smartphone.

Ook is de social media content kalender voor elk soort bedrijf of branche toepasbaar. Ongeacht of je producten of diensten verkoopt.

De contentkalender in Excel heeft een contentplanning per maand met thema's en dagelijkse inspiratie voor social media content

Maandoverzichten

De contentkalender in Excel heeft een overzichtelijke structuur dat onderverdeeld is in tabs. Hierin staat een kant-en-klaar contentplan per maand met het soort posts dat je per dag kan posten.

Bekijk de video om te zien wat er allemaal in de Contentkalender in Excel zit.
In het contentplan van de contentkalender staan ook de hashtags opgenomen waarop je kan inhaken

Eindeloos veel inspiratie

Niet alleen bevat de contentkalender een stap-voor-stap uitleg over hoe je eindeloos goede content kunt bedenken vanuit jouw authentieke merk m.b.v. contentpijlers, thema's en doelen.

Maar ook bevat hij links naar inspirerende blogs over content maken, een how-to om winacties op te zetten en 98 passende quotes die je kan gebruiken. Verder bevat de social media kalender handige templates om je posts voor te bereiden en je statistieken bij te houden.

Ten slotte ontvang je maandelijks per mail tips over hoe je meer interactie creert met je volgers, welke tools je kan gebruiken voor je contentplanning. En ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste trends voor een effectieve social media strategie.

Volop inspiratie voor content met deze social media kalender

Zet je social media content strategisch in om goed zichtbaar te worden met de slimme marketingkalender

En bespaar jezelf eindeloos veel tijd en een hoop frustratie om het zelf allemaal uit te zoeken. Want dat effectieve social media contentplan heb ik al voor je gemaakt. Na je bestelling ontvang je de link voor de contentkalender direct in je mail. Zo kan je er meteen mee aan de slag. Work smarter, not harder! 😉

Slechts € 59 excl. btw

Deze contentkalender is zo enorm uitgebreid, dat er voor ons veel haakjes en aanknopingspunten zijn te vinden. Dat scheelt enorm veel voorwerk! Tevens zeer praktisch toepasbaar. Ik zeg top!
Marketing en communicatie advies in Limburg
Cyriel Hendrix
AgriDirect
Originaliteit, altijd meedenkend en een snelle afhandeling zijn één van de eigenschappen van Ill Graff Design. ZIJ heeft ONS op de kaart gezet wat betreft social media, zowel wat betreft onze websites als ook Facebook.
Marketing strategie voor eetcafé restaurant
Marianne Horsmans
Eetcafé & Partycentrum Mareveld

Je social media contentplanning in 2022 wordt een makkie!

Door te werken met deze social media kalender spaar je niet alleen tijd en hou je een goed overzicht. Maar ook helpt het je om regelmatig te posten, hangen je posts beter samen en zijn ze waardevol voor zowel je doelgroep als je bedrijf. 

Al mijn marketingkennis binnen handbereik

Deze contentkalender in Excel is meer dan alleen kant-en-klare contentplanning voor 2022. Want het is een goed gevulde marketingkalender boordevol tips, duidelijke uitleg en goede ideeën die je helpen aan meer likes, comments, shares en clicks.

Betere resultaten

Doordat de basis van deze social media kalender opgezet is met een doordachte content strategie, werkt het voor elk soort ondernemer. Want het maandelijkse contentplan bevat een goede mix van verschillende soorten content. Zoals onderwerpen waarmee je jezelf kan promoten, je expertise laat zien, je volgers amuseert en inspireert. Maar ook de connectie aangaat met je volgers.

Zo maak je content die know-like-trust factor vergroot. Met de bedoeling om meer zichtbaar te worden op de juiste manier. En behaal je betere resultaten.

Voor elk type ondernemer

Juist omdat je de inhoud van de digitale contentkalender kunt aanpassen, kun je hem voor elke branche of onderneming gebruiken.

Ondernemers die deze marketingkalender al gebruiken: schoonheidssalon, grafisch vormgever, restaurant, verzekeringsagent, personal trainer, voedingscoach, online marketeer, kinderdagopvang, webdesigner, fotograaf en meer…

Voor elk social media kanaal

Het maakt niet uit of je veel of weinig volgers hebt. Of je de social media kalender wilt gebruiken voor Instagram, Facebook, LinkedIn, je blog of je nieuwsbrief. want de contentkalender in Excel is voor elk online kanaal geschikt. 

Niet alleen dat, maar ook zijn de content ideeën van deze social media kalender voor elk type content toepasbaar! Zoals posts, tweets, stories, reels en/of video’s.

Hou meer tijd over

Door een contentkalender bij te houden kun je vooruit plannen, je werk indelen en multitasken vermijden. Ook kan je al jouw creatieve hersenspinsels opslaan voor een later moment in de handige templates.

Hierdoor ben je minder hap-snap bezig. Bovendien ervaar je minder last-minute stress, kan je gedag zeggen tegen late nachten of onderbroken vakantietijd. En hou je meer tijd over voor andere leuke dingen.

Makkelijk in gebruik

Deze social media kalender is geen ingewikkeld Excel-bestand waar je niets van begrijpt. Maar het is een handig, intuïtief, overzichtelijk werkboek verdeeld over verschillende tabbladen.
Met een duidelijke contentplanning voor elke maand en aanvullende tabs met extra informatie. Ook is voor elke dag een inspiratie idee opgezet waarmee jij je doelgroep kunt bereiken. Bekijk anders eens de video zodat je kan zien hoe de Contentkalender in Excel is opgedeeld.

Geef er jouw eigen draai aan

Natuurlijk kan het zijn dat andere ondernemers op dezelfde dag een post plaatsen over bijvoorbeeld #Koningsdag of #Blackfriday. Maar door jouw unieke branding en standpunt geef je er jouw eigen draai aan.

Want er is maar een ondernemer zoals jij, met jouw unieke point-of-view. Dus gooi er  jouw eigen sausje overheen. Hierdoor maak je zo’n post ook lekker authentiek!

Alles in één handig overzicht

Doordat je alle templates op een plek hebt staan zorgt de contentkalender ook voor een betere uitvoering van je contentstrategie. Want je plaatst hierin al je blog artikelen, nieuwsbrieven, e-books en je social media posts.

Zo krijg je een mooi overzicht van welke content er onderling samenhangend is en ben je effectiever bezig. Bovendien kan je zo echt naar iets toe werken.

Voor slechts € 59 excl. btw

Bekijk de video voor een overzicht van alle items in de contentkalender in Excel

Social media marketingkalender (contentkalender in Excel) voor 2022
Video afspelen over Social media marketingkalender (contentkalender in Excel) voor 2022

Bespaar jezelf de tijd en moeite om zelf een contentplanning op te zetten

Omdat deze contentkalender in Excel  waarschijnlijk de eerste indruk is die je van mij krijgt, heb ik meer dan 260 uur besteed aan het samenstellen ervan. Want ik wilde 100% zeker van zijn dat de marketingkalender ALLES bevat wat je nodig hebt om je bedrijf goed zichtbaar te maken. 

Zo kan je nu al ervaren – voor een lage prijs –  wat een goed contentplan voor je social media content kan betekenen. Waardoor je de klanten aantrekt waar jij zo happy van wordt en je bedrijf laat groeien.

Maar niet alleen dat. Ook hoop ik dat je door een positieve ervaring met de social media kalender, ontdekt hoe het is om met mij samen te werken. Want in mijn ogen verdient elke ondernemer het om te worden opgemerkt te worden op de juiste manier. En ik zie het dan ook als mijn persoonlijke missie om het beste in jou naar boven te laten en dit zichtbaar te maken.

Dus ga direct aan de slag met je zichtbaarheid. En start met een kant-en-klaar contentplan!

Social Media Contentkalender in Excel 2022 met een kant-en-klare contentplanning voor je posts Social Media Contentkalender in Excel 2022 met een kant-en-klare contentplanning voor je posts Social Media Contentkalender in Excel 2022 met een kant-en-klare contentplanning voor je posts
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
19 Shares
Pin7
Share12
Share
WhatsApp
Tweet