Image
Top
Navigatie

Copywriting

Tekst die aanzet tot actie!

Wil je zeker weten dat jouw teksten de klant aanzetten tot actie?
Naast het feit dat ze juist zijn geschreven?

Voor bijna ieder communicatieproject zijn er teksten nodig. Of het nu gaat om lange of korte teksten, of alleen een slogan. ill graff design kan bij copywriting de ondersteuning geven die je nodig hebt. Bij copywriting is het van belang dat de teksten duidelijk zijn voor de doelgroep, maar vooral dat de tekst bijdraagt aan het bereiken van het einddoel. ill graff design regelt dit allemaal voor je. Zowel voor jouw printadvertentie, als voor de geoptimaliseerde teksten voor jouw website.

Bij copywriting wordt uiteraard rekening gehouden met een oproep tot actie, een zogenaamde ‘call to action’. Het is namelijk de meest gemiste kans in de teksten die wij vaak voorbij zie komen. Veel teksten zetten niet aan tot actie.

Wat is precies een call to action?

Veel personen denken dat het oproepen tot actie alleen gaat over het aanzetten tot kopen. Maar een call to action is precies wat het zegt: je roept op tot actie. Je geeft dus aan wat iemand kan DOEN. Je kunt oproepen om naar een andere pagina te gaan kijken op je website. Of om een offerteaanvraag te plaatsen. Of je roept je lezer op zich aan te melden voor een cursus.

Vaak wordt er gekeken naar de vraag hoe je lezers kunt verleiden zo snel mogelijk te kopen. Kleurgebruik, de vorm en grootte van buttons komen allemaal voorbij. Die zijn natuurlijk heel belangrijk, maar dat is niet genoeg.

Waarom is de call to action belangrijk?

Het grote misverstand bij het schrijven van wervende teksten is dat de schrijver ervan uitgaat dat de lezer zelf wel tot actie komt. Helaas. Lezers zijn namelijk niet dom, maar wel lui. Je lezer gaat meestal zelf echt geen moeite doen. Daarom is het belangrijk dat je hem vertelt wat hij moet doen. Met een call to action neem je je lezer aan de hand. Je laat je lezer zien wat hij moet doen. Schrijf teksten die aanspreken, informeren, overtuigen én oproepen tot actie.

Download 5 call-to-action tips

Copywriting in andere talen

Vertalen is een vak apart. Het is niet “alleen maar even” het Nederlands omzetten naar bijvoorbeeld Engels. De ene taal heeft een verschillende manier van verwoorden dan de andere taal en uitdrukkingen kunnen niet letterlijk vertaald worden. Denk maar aan het “Here comes the monkey out of the sleeve”. Taaltechnisch gezien correct, maar het slaat de plank volledig mis. Toch wil je als bedrijf jouw doelgroep zo goed mogelijk tegemoet komen. Zeker als jouw bedrijf kort bij de grensstreek zit of op internationaal vlak werkt, is meertaligheid een must. Ook hierin kan ill graff design voorzien.

Tijd voor actie, let's meet!

Bel nu +31 (0) 6 173 50 824. Of vul onderstaand formulier in en ik neem vaak nog dezelfde werkdag contact met je op om een afspraak te maken.

  • Liever even bellen? Vul dan je telefoonnummer in.
  • Ik neem je privacy serieus en gebruik jouw persoonsgegevens alleen om de producten en services te leveren die je opvraagt. Door op onderstaande button te klikken geef je toestemming dat ill graff design je gegevens opslaat. Lees hier mijn volledige cookie- en privacy beleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account