Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Effectieve Email marketing strategie voor meer impact van je nieuwsbrief

Email marketing is volgens veel marketeers één van de meest interessante marketingkanalen om in te zetten voor zowel kleine ondernemers als grote bedrijven.

Want waar social media nogal vluchtig is en de zoekmachine alleen gebruikt wordt als men iets direct nodig heeft, bereik je met een email mailing of nieuwsbrief altijd de ontvanger via hun inbox.

E-mailmarketing strategie voor meer impact van je nieuwsbrief (mailings)

Mailing campagnes hebben de meeste sales-power!

Wat maakt email marketing juist zo effectief? Je kan heel eenvoudig, goedkoop en snel veel personen tegelijk bereiken met een meetbaar resultaat. En omdat iemand zich vooraf voor jouw nieuwsbrief heeft ingeschreven, weet je zeker dat de ontvanger interesse heeft in wat je te vertellen hebt.

Je kan e-mail marketing op veel verschillende manieren inzetten:  

Als je bedenkt dat 95% van de consumenten die online actief zijn een e-mail account hebben, is dat alleen al genoeg reden om email mailings als een serieus marketingtool te overwegen voor je bedrijf. Ik laat het liefst de cijfers spreken: E-mail Benchmark 2020.

Daarnaast is ook de Return On Investment (ROI) vele male hoger omdat het een “focus-kanaal” is. Want met een nieuwsbrief hoef je niet te concurreren met anderen zoals op andere communicatiekanalen. Zij zien namelijk alleen jouw boodschap als ze je mailing openen.

Wat zijn de voordelen van e-mail marketing?

Via een nieuwsbrief kan jij je klanten op de hoogte houden van nieuwe aanbiedingen, klantenrelaties verbeteren of nieuwe klanten werven. Maar een goed doordachte mailing kan zoveel meer voor je bedrijf betekenen. Enkele voordelen van e-mail marketing op een rij:

 • bul-plus

  Goedkoop

  De kosten van het gebruik van mailing software is een peulschil vergeleken met andere promotiemiddelen zoals bijvoorbeeld drukwerk of een AdWordscampagne.

 • bul-plus

  Direct

  Je e-mail komt rechtstreeks in de mailbox van je klant of lead terecht. Er is geen tussenkomst van anderen.

 • bul-plus

  Meetbaar

  Je kunt exact zien wie je email mailing geopend heeft, waar ze op klikken, wie het meest geëngageerd is en het aantal conversies.

 • bul-plus

  Gericht

  Door segmentatie kun je jouw email abonnees exact de informatie toesturen die ze écht interesseert. Je kunt specifiek richten op een doelgroep klanten of leads die voldoen aan een gemeenschappelijke interesse, klikgedrag of koopgedrag.

 • bul-plus

  Persoonlijk

  Je kunt een nieuwsbrief heel persoonlijk maken door het gebruik van zogeheten merge tags en zo kun je een band opbouwen met je klant.

 • bul-plus

  Relevant

  Je weet exact wat er speelt en richt je mailings hiervoor optimaal in, zodat ze relevant zijn voor de ontvanger. Zo stuur je bijvoorbeeld geen mailings per ongeluk naar heren met korting voor damesschoenen of een aanbod voor een nieuwe auto, als de ontvanger er net een bij je heeft gekocht.

 • bul-plus

  Toestemming

  Doordat iemand toestemming heeft gegeven om je nieuwsbrief te ontvangen, is het meer waarschijnlijk dat je mailing geopend zal worden. En dat daar een actie zal uit voortkomen.

 • bul-plus

  controle

  Jij bepaalt hoe vaak, wanneer en tegen welke prijs jouw boodschap wordt gecommuniceerd. In plaats van dat je afhankelijk bent van algoritmes die steeds veranderen.

 • bul-plus

  loyaliteit

  Het laatste grote voordeel van iemand die je nieuwsbrief ontvangt, is dat ze een hogere commitment naar je bedrijf toe hebben, dan iemand die via Google bij jou terecht komt. Deze persoon heeft in eerste instantie namelijk al voor jou gekozen door zich in te schrijven. 😉

Ook leveren slimme mailing campagnes voor je webshop meer op

Veel webshops gebruiken gelukkig al standaard een e-mail om de koper op de hoogte te houden van zijn of haar bestelling. Dit zijn namelijk belangrijke contactmomenten, die er voor zorgen of de koper een positieve of negatieve ervaring heeft met het bestellen bij je webshop.

Maar vaak wordt er uit de mailing niet alles uit gehaald wat erin zit. 

Want met e-commerce kan je nét iets meer doen dan een gewone mailing campagne. Omdat je exact weet wat je bestaande klanten interesseert, waar ze naar op zoek zijn en wat ze al hebben gekocht. Zo kun je bestaande klanten belonen met een korting of speciale aanbieding, iemand bedanken, feedback vragen, een remarketing campagne doen wanneer iemand in zijn of haar winkelwagen heeft laten staan en een band opbouwen met je klant.

Het mooiste is dat je dit soort e-mails kunt automatiseren, waardoor je ze slechts één keer hoeft in te stellen en je mailing programma vervolgens automatisch aan de hand van triggers de juiste e-mail naar de juiste personen verstuurt.

Stuur een nieuwsbrief mailing waar je lezers blij van worden!

Succesvolle e-mail marketing start met een plan

E-mail marketing presteert beter dan ieder ander marketing kanaal als het aankomt op het genereren van omzet. Dat is een feit.

Maar als je altijd enkel commerciële e-mails stuurt, dan gaan je ontvangers daar niet zo blij mee zijn. Daarom is email marketing niets zonder een goed doorgedachte strategie. Je weet exact wat je doel is en hoe je dit het beste kunt aanpakken. In plaats van lukraak email mailings te versturen en hopen dat er iemand “toehapt”.

Wat niet geheel onbelangrijk is, is dat een email marketingstrategie parallel naast jouw andere strategie(ën) kan lopen en elkaar dus niet in de weg hoeft te zitten. Sterker nog, het kan elkaar juist versterken. Ook wordt hierdoor de merkbeleving verhoogd, omdat je eenzelfde tone-of voice aanhoudt in je nieuwsbrief, herkenbaar bent door je beeld- en kleurgebruik en over en weer kunt verwijzen naar elkaar.

Hou er ook rekening mee dat er veel andere aspecten zijn, die je in het oog moet houden voor je mailings. Waar je in eerste instantie wellicht niet aan hebt gedacht bij het opzetten van een nieuwsbief. Bijvoorbeeld het opbouwen van een adreslijst, wet- en regelgeving, design, deliverability, relevante content, mobiel gebruik…

Email marketing uitbesteden of zelf doen?

E-mail marketing is voor elke ondernemer interessant. Hoe groot of klein je bedrijf ook is. Je wil namelijk communiceren met je doelgroep en hiervoor is e-mail marketing uitermate geschikt.
Het is natuurlijk prima als je dit zelf wil doen, maar niet iedereen is hier even goed in of heeft daar de tijd en kennis voor. Dan is het fijn om te weten dat ik je kan helpen het verschil te maken tussen slechts enkele klikken op je nieuwsbrief en het behalen van de gewenste omzet. 

Wil jij ook meer omzet uit email marketing halen? Tijdens een vrijblijvend gesprek leg ik je graag alle mogelijkheden uit. Kunnen we meteen kijken of het klikt!

Email marketing - Voor meer impact en resultaat van je nieuwsbrief
Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet