Hoe kan je Facebook recensies of Google Mijn Bedrijf reviews verzamelen voor je bedrijf?

Hoe kan je Facebook of Google Mijn Bedrijf reviews verzamelen voor je bedrijf?

Wil jij online reviews verzamelen voor je bedrijf? Dan is het slim dat je gebruik gaat maken van Google Mijn bedrijf en/of Facebook. Want voordat een consument met een bedrijf in zee gaat, zijn recensies van andere klanten, het eerste wat iemand gaat checken. Sterker nog. Onderzoek heeft aangetoond dat 64% eerst reviews op Google of Facebook bekijken. Dus dan kan je daar maar beter gebruik van maken.

Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je die positieve reviews verzamelen kan voor je bedrijf. In dit blog 10 tips over hoe je klanten kan vragen om een recensie. Maar ook hoe je op een professionele manier kan reageren op een negatieve review. Want vroeger of later heeft elk bedrijf wel eens klantbeoordelingen die niet zo positief zijn.

Weet jij welke reputatie je hebt?

Reputatie kan je simpel omschrijven als dat wat andere mensen over je zeggen, wanneer je er niet bij bent. Hier kun je dus ook geen nadere uitleg bij geven of een andere invloed op uitoefenen. Het is een ongezouten mening vanuit het perspectief van die persoon.

Gewetensvraag: zullen jouw klanten je producten of diensten positief of juist negatief beoordelen?
Wanneer een klant je lovend bedankt wanneer je samen een project hebt afgerond. Dit is wel duidelijk: je hebt het goed gedaan! Maar hoe zit dat precies met de klanten die niet zo uitbundig zijn? Zijn die net zo tevreden?

“Tuurlijk zijn ze tevreden, want ik ben de beste en de goedkoopste en mijn omzet spreekt boekdelen”. Dat kan je zeker aangeven als argument. Maar als ik vervolgens vraag waarom klanten bij je komen en wat ze van je verwachten, blijft het vaak stil. Hierover hebben ze niet nagedacht. 

Ook kun je proberen je te verplaatsen in je klant. Door dit te doen zet je al een grote stap vooruit. Hierbij ga je uit van de klantervaringen die je hebt opgedaan en je eigen onderbuik gevoel. Maar je voelt hem vast al aankomen. Ook hier kleeft een “maar” aan. Net zoals het voorgaande voorbeeld weet je het niet echt. Het blijven aannames…

Meer inzicht door klantbeoordelingen

Op de vraag “hoe zien mijn klanten mij en mijn bedrijf”, is het antwoord best simpel: vraag het hem/haar.

Het lijkt in eerste instantie misschien een eng idee, maar klantbeoordelingen kunnen je enorm veel belangrijke informatie opleveren. Dus vraag aan je klant wat hij/zij vond van je product of de dienst die je hebt verleent.

Doordat je jouw klanten om feedback vraagt, weet je precies waar je staat. Want je ontdekt wat jouw klanten boeit en wat ze belangrijk vinden. Ook vertellen ze in hun eigen woorden waarom ze bij jou komen (en niet je concurrent). Op die manier krijg je inzichten voor de dingen waar je verbetering kunt aanbrengen. Inzichten die dus enorm waardevol zijn voor je bedrijf.

Want hiermee kan je jouw marketingstrategie aanscherpen. Mits je meer informatie krijgt dan alleen 5 sterren uiteraard. 😉 Bovendien kan je hiermee de groeikansen voor de klantreis binnen je bedrijf blootleggen.

Dus hoe meer reviews je verzamelt. Hoe meer jij de communicatie met jouw klant kan verbeteren. Met als gevolg meer conversies, een betere reputatie én een langdurige klantrelatie.

Your brand is what people say about you, when you're not in the room.

Jeff Bezos, CEO & oprichter van Amazon

Hoe kan je online reviews verzamelen voor je bedrijf?

Dat klantboordelingen enorm belangrijk zijn, weet je nu. Maar hoe zorg je ervoor dat klanten die ervaringen met je bedrijf gaan delen?

Meestal plaatsen klanten Google mijn Bedrijf reviews of Facebook aanbeveling puur om 2 redenen:

  • Enerzijds als ze een zeer positieve ervaring hebben gehad.
  • Anderzijds heb je de negatieve reviews wanneer iemand heel ontevreden is.
Dit zijn echter de uitschieters. De middenmoot die “best wel tevreden zijn” moet je dus een reden te geven om een aanbeveling achter te laten. Zo komen we bij de eerste methode om online reviews te verzamelen:

1. Zorg voor een incentive

Voor wat, hoort wat. Een winactie kan helpen om klanten te motiveren om een klantbeoordeling te schrijven. Natuurlijk is het wel van belang dat die prijs aansluit op de interesses van je klant. Bijvoorbeeld een kortingscode of tegoedbon voor de eerstvolgende aankoop, als je een webshop hebt. Bij een bed & breakfast kan je een gratis overnachting winnen. Promoot je de klant op je social media (B2B!) of stuur een leuk klein cadeautje als bedankje.

2. Stuur een e-mail

Veel webshops maken hier al gebruik van door middel van e-mailmarketing automation. Maar ook als je geen producten verkoopt kun je gebruik maken van e-mails. Al dan niet geautomatiseerd.

Stuur klanten die je al een tijd niet meer gesproken hebt, een mail met de vraag of ze je bedrijf willen aanbevelen. Zo heb je meteen een mooi moment om te vragen hoe het met ze gaat (klantenbinding). Maak je uitnodigingen daarom op maat en persoonlijk. Op die manier maak je de lijntjes weer wat korter én blijf je top-of-mind. Mensen laten een review achter omdat je iets betekent voor ze!

Maak het je klant gemakkelijk en geef een voorbeeldvraag zoals “wat zou je anderen vertellen over hoe je mijn diensten ervaren hebt?”. Wil je liever een specifiek onderwerp (product, dienst) in de klantbeoordeling zien terugkomen? Benoem dit dan expliciet. Door jouw gerichte vraag zet je jouw klant aan het denken. Waardoor deze makkelijker een recensie voor je kan schrijven.

3. Gebruik je email handtekening

Het lijkt voor de hand liggend. Maar veel bedrijven gebruiken een email handtekening alleen om hun contactgegevens te delen. Terwijl je hem voor zoveel meer dingen kunt inzetten dan alleen dat…

Zelf maak ik hier ook gebruik van. Na elk project of sparringsessie stuur ik een samenvatting van dat wat we hebben gedaan. Vervolgens vraag ik in de emailhandtekening om een klantbeoordeling. Hierin zet ik de links waar ze een online review kunnen schrijven. Zoals LinkedInGoogle of Facebook.
Daarnaast kan je jouw email handtekening gebruiken om meer websitebezoekers te krijgen. Bijvoorbeeld door een blog, event of product link te delen. Wil je meer volgers op social media? Ook daarvoor is dit ideaal. Deel de links naar je kanalen of promoot die ene toffe actie van je socials.

4. Maak gebruik van stickers en flyers

Vooral in de reis-en horecabranche gebruiken ze stickers om online te reviews verzamelen. Je kent ze vast wel. Op de deur prijkt trots een “IENS topper” sticker. En restaurants/hotels laten zien dat je in goede handen bent met “aanbevolen op Zoover” of “recommend us on Tripadvisor” stickers. Het bewijs van hoe belangrijk online reviews kunnen zijn.

Ook kun je een visitekaartje geven bij de rekening, zet een QR-code op de kassabon of de factuur. Op die manier kunnen klanten makkelijk een Google review voor je bedrijf achterlaten. Of op Facebook. Het is maar net wat je liever hebt.
Sommige kappers gebruiken een unieke code op de kassabon en een link naar de website. En dat is niet zomaar. Alleen klanten die het kapsalon hebben bezocht, kunnen dan een review schrijven.
Tripadvisor reviews voor je bedrijf

5. Reviews verzamelen via je eigen website

Met een formulier op je eigen website kun je makkelijk en snel reviews verzamelen. Hiervoor kan je plug-ins gebruiken zoals Site Reviews of WP Customer reviews, als je een WordPress website hebt. Niet alleen heeft dit een positieve invloed op de vindbaarheid van je site in zoekmachines. Maar ook heb je over deze reviews meer controle, omdat je het in eigen beheer hebt.
Wil je automatisch klantbeoordelingen importeren? Dan gebruik de Google Reviews widget.

6. Meld je bedrijf aan bij klantbeoordeling websites

Trustpilot.nlfeedbackcompany.nl en kiyoh.nl zijn de meest bekende klantbeoordeling websites.
Het grote voordeel van dit soort sites is dat ze onafhankelijk zijn en een betrouwbare bron zijn. Ook wordt een review van je bedrijf meer serieus genomen bij platformen als deze. In tegenstelling tot een review op je eigen website.

Bovendien worden er sterren bij je zoekresultaat in Google weergegeven. Dat zorgt ervoor dat je site extra opvalt.

7. Link naar externe reviewsites

Het helpt als je aan je klanten laat zien hoe je prestaties zijn op reviewwebsites. Zo laten bedrijven als Ditzo en Allsecur zien wat ze goed hebben gedaan en waar ze aan werken om beter te worden. Door transparant te zijn wek je vertrouwen.

8. Google reviews voor je bedrijf

De kans is groot dat jij (net als veel anderen) je zoektocht naar een bedrijf via Google Maps bent gestart. Toch zie ik dat er veel bedrijven zijn die weinig met hun vermelding doen. Zonde. Want je kunt hiermee een goede eerste indruk maken op potentiële klanten.

Claim daarom nu meteen je vermelding op Google Mijn Bedrijf als je dit nog niet hebt gedaan. Je kan hiermee je actuele bedrijfs-en contactinformatie in Google zoeken en maps vermelden.

Daarnaast heeft Google Mijn Bedrijf ook veel andere voordelen. Je kunt je openingstijden en belangrijke berichten tonen. Ook kan je veelgestelde vragen beantwoorden of chatten met klanten. Bovendien kan je gebruik maken van een boekingsmodule en producten verkopen.
Maar de meest belangrijke voor dit blogartikel; google recensies verzamelen voor je bedrijf.

Hoe kan je Google Mijn Bedrijf reviews verzamelen?

Log in op Google Mijn Bedrijf. Ga vervolgens naar de home (links boven aan in Google Mijn Bedrijf). Dan staan er aan de rechterkant allerlei opties om je bedrijf meer zichtbaar te maken.

Onder het kopje “Meer reviews ontvangen” zie je de link voor het reviewformulier. Dit is de link die je deelt met je klanten.

De link voor de Google reviews voor mijn bedrijf is bijvoorbeeld: https://g.page/illgraffdesign/review

Google Mijn bedrijf reviews verzamelen met de link

9. Facebook reviews verzamelen

Reviews op Facebook kunnen gegeven worden door middel van sterren. Deze reviews zijn enorm waardevol, omdat ze worden geschreven door échte mensen. Mensen waarbij je op het profiel kan kijken, of mensen die je wellicht kent.

Reviews op Facebook kunnen gegeven worden door middel van sterren. Deze reviews zijn enorm waardevol, omdat ze worden geschreven door échte mensen. Mensen waarbij je op het profiel kan kijken. Mensen die een potentiële klant wellicht kent (herkenbaarheid). 

Vraag daarom je fans om een Facebook recensie te schrijven. De kans is namelijk groot dat een potentiële klant iemand kent die al een product of dienst van je heeft gekocht. Of op een andere manier met je in aanraking is geweest. Dit zorgt voor extra vertrouwen.

Facebook reviews niet te zien op Google Mijn Bedrijf?

Heb je al 2-3 Facebook recensies ontvangen en zie je dit niet op Google  staan? Dan moet je nog een paar extra reviews verzamelen. Let op! Wanneer je bedrijfscategorie niet op lokaal bedrijf staat, worden deze ook niet weergegeven. Daarnaast zorg je dat jouw bedrijfspagina dezelfde naam heeft als op Google Mijn Bedrijf.

Hoe vind je de link voor je Facebook reviews?

Aanbevelingen hebben een apart tabblad en daarmee ook een aparte link. Deze link is als volgt opgebouwd: https://www.facebook.com/[naam pagina]/reviews.
Ga naar jouw Facebook business pagina en zorg dat je ingelogd bent. Vervolgens kies je recensies uit in de regel net onder je profielpagina. Links bovenin zie je vervolgens de link staan. Knip en plak, klaar!

Zie je het tabblad niet ertussen staan?

Ga naar Instellingen > Kies: Sjablonen en tabbladen > Zet het tabblad recensies op AAN.

P.s. dit werkt niet op een mobiel, aangezien hij daar de app opent.

10. Reageer altijd op reviews

Wanneer je alleen reageert op negatieve reacties. En de positieve reacties voor lief neemt, is dit omdat je mens bent. Het is je instinct om eerst op het negatieve te reageren. Toch adviseer ik je om altijd te reageren op alle reviews die je ontvangt. Niet alleen bij Google recensies, maar overal.

Reageer je op alle klantbeoordelingen, dan laat je zien dat je iets met die feedback doet. Maar reageer je alleen op negatieve reviews, dan ben je bezig met damage control.

Zie elke slechte review als een kans om het beter te doen.

Muriel Snijders

Hoe ga je om met negatieve reviews?

Natuurlijk wil iedere ondernemer zijn klanten een topervaring bieden. Zodat je die felbegeerde 5 sterren kan verdienen. Maar helaas komen slechte reviews ook weleens voor. En klantbeoordelingen die minder positief zijn kunnen pijn doen. Zelfs als ze terecht zijn. Hoe ga je hier op een goede manier mee om?
Negatieve recensies zijn vervelend. Daar er is weinig aan te doen. Behalve feedback vragen en waar mogelijk je product, dienst of service te verbeteren. Ook kan je niet IEDEREEN tevreden stellen. Probeer daarom elke vorm van feedback te zien als een mogelijkheid om het beter te doen.

Vraag waarom hij of zij ontevreden is en hoe je kunt helpen. Niet alleen belangrijk voor die ene persoon, maar ook voor potentiële klanten. Zo zien zij hoe jij met die negatieve klantbeoordelingen omgaat. Dit geeft weer hoe je als bedrijf omgaat met je klanten. Gebruik de onderstaande tips om te reageren op negatieve reviews. Dan heb je een beetje een houvast voor je reactie. 😉

Tips voor beantwoorden van reviews:

Bonustip: een negatieve ervaring wordt eerder gedeeld op social media dan een positieve. Daarom is het van belang om adequaat te reageren op deze negatieve reviews. Alsook positieve klanten te motiveren om een geschreven review achter te laten. In plaats van alleen die 5 sterren!

Is het een onterechte negatieve klantbeoordeling op Google of Facebook?

Herken je de situatie niet of weet je zeker dat dit geen echte klant was, geef dit in je reactie aan. Vertel de persoon dat je hem of haar graag wilt helpen. Maar dat je de naam niet in je klantenbestand kan terugvinden of dat dit verhaal niet bekend is bij jou.

Je kunt als reactie op de review vragen of deze contact wilt opnemen om de situatie te bespreken. Hiermee laat je zien dat je echt geeft om zijn of haar feedback en samen het eventuele probleem wilt oplossen. Is dit gelukt? Vraag dan of deze persoon de negatieve review verwijdert of aanpast.

Slaat de negatieve beoordeling echt helemaal nergens op? Bij Google en Facebook kun je onterechte reviews melden, mits ze voldoen aan bepaalde regels.

Gebruik negatieve reviews in jouw voordeel

Krijg je een enkele review over een product, dan hoef je niet direct actie te ondernemen hoor. Indien je meer dan 10 negatieve recensies hebt gekregen over een product, krab dan eerst even achter je oren. Vervolgens gebruik je deze feedback om je product te verbeteren. Zie deze mensen als je externe test-panel. Dat helpt. 😉

Wil je nog een stapje verder gaan? Vraag deze personen om het verbeterde item voor je uit te proberen. Zo laat je zien dat je iets met hun feedback doet. En gegarandeerd dat deze personen straks ambassadeurs van je bedrijf worden!

Gebruik negatieve reviews om je klantenservice te verbeteren. Je kent vast al de hilarische verhalen op The best social media – anders adviseer ik je om ze eens door te nemen. Je kunt hier vast wel dingen uit leren wat je juist wel én niet moet doen. 

Wellicht komen er ook dingen aan het licht over je website of webshop die je misschien nog niet wist. Over problemen bij de gebruikerservaring, bij betaling of onduidelijke retourvoorwaarden. Die kun je vervolgens snel en kundig oplossen.

Iets om even bij stil te staan...

Stel je hebt alleen maar positieve aanbevelingen. Hierdoor kan het overkomen alsof die klantbeoordelingen niet echt zijn. Met als gevolg dat het wantrouwen opwekt. Dat is uiteraard ook weer niet de bedoeling. Zie daarom ook de minder positieve reviews op Google of Facebook als een goed iets voor je bedrijf. 😉

brandcoach ill graff design
4.9
Gebaseerd op 26 beoordelingen
powered by Google
Carla Dekkers
Carla Dekkers
15:28 01 Aug 23
Ik had een goede sessie met Muriëlle. Als marketing coach heb ik zelf ook behoefte om te sparren, een spiegel... voorgehouden te krijgen, zodat ik daarna weer vol energie door kan. Bedankt Muriëlle!lees verder
Boudewijn Schuurman
Boudewijn Schuurman
07:56 02 May 23
Muriel heeft onze website gemaakt. We willen gewoon basic omdat we zelf niet zo heel erg actief zijn buiten onze mond... op mond reclame. Zij gaat voor of beter gezegd met ons een start maken op de digitale snelweg. En dat gaat helemaal goed komen. Muriel is onze spil in dit internetweb.lees verder
edith meex
edith meex
09:56 05 Apr 23
Mijn website /webshop heb ik laten ontwerpen en bouwen door Muriel Snijders . Nooit een moment spijt gehad van deze... keuze. Al tijdens ons eerste gesprek voelde ik hoeveel kennis ze in zich heeft om dit professioneel neer te zetten. Voor mijn cadeau webshop zocht ik iemand die creativiteit in zich had en aan elk detail zou denken. Dit is aan Muriel zeker toevertrouwd. Ze haalt alles eruit wat erin zit, werkt volgens een gedetailleerd plan van aanpak en zorgt er ook voor dat je als ondernemer weet hoe je verder kunt nadat de site klaar is. Samen hebben wij heel hard gewerkt en is het resultaat echt fantastisch geworden. Ik ben Muriel dankbaar voor haar inzet en dat ze altijd klaar staat voor advies en hulp als het nodig is.Een echte powervrouw dat is ze!lees verder
Ginger de la Croix
Ginger de la Croix
14:41 09 Mar 23
Wanneer je op zoek bent naar een goede, transparante en motiverende samenwerking, dan raad ik Muriel van Brandcoach Ill... Graff Design van harte aan! Zij heeft voor mij een deel van mijn droom gerealiseerd, namelijk een heldere website en mooi logo waar ik enorm trots op ben!Muriel heeft voor mijn praktijk Ginergetix een mooie, duidelijke en informatieve website gecreëerd. Ik ben dankbaar voor haar eerlijkheid over de mogelijkheden, de motiverende gesprekken om mijn website teksten af te krijgen en bovenal haar geduld in mijn eigen hectiek en wispelturigheid. Mede hierdoor en onze samenwerking hebben wij begin 2023 met trots de website van Ginergetix geïntroduceerd.Om de puntjes op de i te zetten, heb ik Muriel ook gevraagd om een nieuw logo te ontwerpen. Wat ik enorm prettig vond was dat Muriel het gesprek met mij is aangegaan met de vraag wat ik wil uitstralen en wat belangrijk voor mij is, ondanks het feit dat ze toch al veel wist over mij en mijn praktijk. Muriel weet heel goed om woorden en zinnen uit een gesprek zodanig te vertalen naar een concreet idee. Dit resulteerde in een diversiteit aan logo ontwerpen, wat uiteindelijk heeft geleidt tot een zeer sterk logo welke uitstraalt wie en wat ik ben.Ill Graff Design is voor mij de juiste keuze geweest, omdat Muriel precies wist hoe ze mijn wensen en ideeën kon omzetten naar de website en logo welke ik nodig had om te kunnen schitteren.Dankjewel Muriel!Liefs Gingerlees verder
Angelique Dieteren
Angelique Dieteren
15:19 30 Jan 23
Ik ken Muriel al langer vanuit privé maar op 23 januari was het voor het eerst dat wij elkaar zakelijk spraken tijdens... haar vrijblijvende sparringsessie.De reden dat ik haar opzocht was dat ik bezig ben mij te oriënteren om over te stappen naar een Shopify webshop.Muriel nam tijdens dit gesprek de tijd en onderzocht wat mijn wensen zijn voor mijn ideale webshop en klant. Tevens gaf ze tips waar je allemaal aan moet denken als je met je webshop wilt verhuizen.Kortom een professionele specialist, met veel ervaring, die je helpt bij het bouwen van een webshop of website kan ik je zeker aanraden.lees verder
M. Cox
M. Cox
14:25 10 Nov 22
De sparringsessie met Muriel was zeer verhelderend en een eyeopener voor mij. Ik heb veel aan het gesprek gehad, een... aantal dingen zijn me nu een stuk duidelijker en had ik zelf nooit aan gedacht of bedacht. Bedankt!lees verder
Lynn Koppei
Lynn Koppei
08:28 01 Sep 22
Onze bedrijfssite van Unilogic (Sittard) heeft Muriel helemaal in een nieuw jasje gestoken. Muriel heeft een heerlijke... hands-on aanpak en geeft uitgebreid advies. Zelfs zonder enige kennis van design of websites weet Muriel haar kennis zo over te brengen dat je het zult begrijpen. Altijd heel fijn contact met Muriel en zonder aarzeling helpt ze waar het kan. Zo heeft ze ons ook met een razend tempo geholpen bij de andere websites van onze zusterbedrijven. Een hele fijne samenwerking!lees verder
Andrea Beckers
Andrea Beckers
16:01 30 Aug 22
Muriel heeft mijn site ontworpen en gebouwd. Ze heeft goed naar mijn wensen geluisterd en meer dan dat. Door haar... kennis en ervaring heeft ze er meteen voor gezorgd dat het voor mijn bezoekers duidelijk is wat ik voor hun kan betekenen als fotograaf. Elk facet van mijn bedrijf krijgt de aandacht. Nu mijn site 3 maanden online staat merk ik dat mijn pagina beter gevonden wordt via Google en dat klanten meteen de informatie krijgen die ze zoeken. En dat resulteert weer in meer aanvragen voor offertes en opdrachten.lees verder
Hans Verstappen
Hans Verstappen
12:56 02 May 22
Ook als je al jarenlang ondernemer bent, kan het best lastig zijn om je zichtbaarheid op een passende manier te... vergroten en te verbeteren. Muriel wist al snel met gerichte vragen de voor mij juiste stijl te vinden. Haar adviezen volgen op logische wijze uit een weldoordachte dialoog.lees verder
Tina Tits
Tina Tits
09:02 12 Aug 21
Net een eerste call gehad met Muriel. Ik mocht haar alles vragen: van doelgroep over prijszetting naar mogelijke... zoekwoorden van mijn ideale klant. Ze gaf rechttoe-rechtaan haar mening en advies. Het was een zeer open en fijn gesprek.lees verder
w smits
w smits
11:32 19 Jul 21
Dankzij de vakkundigheid van Muriel heb ik een mega professionele webshop. Zij weet als geen ander waar jou bedrijf... voor staat en laat daardoor jou webpagina stralen.lees verder
djene
djene
07:10 13 Jul 21
Leuke gesprek gehad, veel geleerd echt een aanrader!
HTC Air Treatment Systems
HTC Air Treatment Systems
21:33 09 Jul 21
We maken al jaren lang gebruik van de diensten van Ill Graff design en dat is niet alleen voor de goede kwaliteit maar... ook omdat ze heel persoonlijk en betrokken is bij de projecten en constructief meedenkt waardoor we tot een goed eindproduct komen.lees verder
klijntje winkel
klijntje winkel
09:44 19 Jun 21
Muriel werkt al jaren met ons bedrijf samen en is heel pro actief. Ze denkt over alles mee en het resultaat is direct... merkbaar. Samen met haar staan wij sterker in onze online platforms en marketing. Een aanrader!lees verder
Rik Broers
Rik Broers
12:32 29 Mar 21
Hartstikke leuk open gesprek gevoerd over hoe en vooral ook waarheen ik wil en kan groeien. Muriël heeft veel scherpe... inzichten en samen zijn we tot inzichten gekomen die ik alleen niet bereikt had (of pas veel later).Dankzij Muriël weet ik nu waar ik mijn focus op kan leggen en tevens de bevestiging dat ik ook al goed op weg ben.Bedankt!lees verder
Mareveld
Mareveld
12:13 21 Jan 21
Muriel is prettig om mee samen te werken.We hebben dankbaar gebruik gemaakt van haar diensten.We wensen Muriel en... ill graff design veel succes met toekomstige werkzaamheden.Kevin ImmerzeelBedrijfsleider Mareveldlees verder
Kelsey (Snowborn)
Kelsey (Snowborn)
08:40 17 Sep 20
Toen ik Muriel via de dierenartsenpraktijk (waar ik destijds werkte) leerde kennen, was er al direct een klik en zij is... eigenlijk mijn eerste stap richting ondernemerschap geweest in meerdere aspecten.Nu ik, een aantal jaren later, volledig voor mezelf ben begonnen, heeft zij mij de belangrijkste handvatten gegeven als ondernemer. Ik ben vanuit mijn doelgroep gaan denken als katten expert.Haar benadering is enorm fijn en als ik dat met steekwoorden moet omschrijven, komen de woorden professioneel, begripvol en hartelijk het sterkst naar voren. Zij weet precies hoe het ondernemen werkt en deelt haar kennis met de passie en enthousiasme die ik duidelijker in mijzelf ben gaan zien door haar.Fantastisch mens om mee te werken!lees verder
Studio Jeffrey Heiligers
Studio Jeffrey Heiligers
12:14 20 Aug 20
Muriel heeft mij heel goed geholpen met structuur brengen in de manier waarop ik mijn verhaal het beste online kan... communiceren. Haar vermogen om goed te luisteren naar mijn wensen en zich kunnen inleven in mijn onderneming, mijn klant en de markt maakte dit proces heel plezierig. Ze laat je zelf nadenken en stelt kritische vragen op het juiste moment. Nu weet ik precies wat ik moet doen om de communicatie van mijn bedrijf naar een next level te tillen.lees verder
Volgende beoordelingen
js_loader

Reviews verzamelen helpt je klanten goede keuzes te maken

Online reviews verzamelen is je digitale mond-tot-mond reclame. Alleen op een wat grotere schaal. Bijna geen enkele keuze wordt meer genomen, zonder eerst de reviews te lezen. Want achter elke review gaat een unieke ervaring schuil die iets verteld over het bedrijf, de product of dienst.

Hoe ga jij zelf als bedrijf om met reviews? Laat het mij weten in de comments.

Hoe kan je Facebook of Google Mijn Bedrijf reviews verzamelen voor je bedrijf?
Hoe kan je Facebook of Google Mijn Bedrijf reviews verzamelen voor je bedrijf? bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
22 Shares
Pin10
Share12
Share
WhatsApp
Tweet