Image
Top
Navigatie
Blog update op 06-08-2014 Leestijd: 2 minuten

Geenschool-Brandenberg Project Landgraaf

Van 27 t/m 31 januari wordt het Brandenberg College in Landgraaf gepimpt!

Met GeenSchool (ditisgeenschool.nl) zijn we bezig met een heel bijzonder project: een school verbouwen in 5 dagen en zonder budget. We laten zien dat je zonder geld en zonder beleidsaanpassingen hele vette dingen kunt doen. Dat we niet hoeven stil te staan, maar kunnen groeien. Gewoon door het te doen.

Samen met 150 leerlingen gaan we een school opknappen in Landgraaf. De school is echt een grijze en grauwe en nul inspirerende omgeving, omdat er al tig jaar geen geld is voor vernieuwing. In een projectweek van 27 t/m 31 jan gaan we de school dus opknappen.

We hebben al een team van zo’n 40 klussers die aan de slag gaan om het gebouw op te knappen. Daarnaast gaan de leerlingen zelf natuurlijk ook aan de slag. Hen willen we echter geen ‘normale’ klusjes laten doen, zoals deuren schilderen hout schuren. De leerlingen krijgen allen een bijzondere klus; zij zijn verantwoordelijk voor de creativiteit, het pimpen van de school. In totaal zijn er zo’n 30 groepjes van 5 leerlingen (derdejaars, leeftijd 14-15). Elke groepje gaat aan de slag met een eigen projectje.

Hoe ziet zo’n dag eruit?

We starten gezamenlijk met alle leerlingen en klussers voor het ontbijt. Elk groepje krijgt een taak toebedeeld. De klussen van de leerlingengroepjes zijn stuk voor stuk creatief. Een professional helpt de leerlingen op weg door de eerste stappen te zetten (bv. de opmaak van een vet kunstwerk of het bouwen van pallet-meubels) en de leerlingen voeren het uit. Elk groepje heeft een begeleider. De begeleiders zorgen daarom dat de leerlingen het creatieve proces oppakken en uitvoeren. De leerlingen krijgen tevens tussendoor ook nog dagelijks een workshop waarin talentontwikkeling centraal staat.

We zoeken met name nog begeleiders, maar ook professionals. Dat wil zeggen, mensen die de grote lijnen van de creatieve klusjes van de leerlingen kunnen neerzetten.

JoyFull Care en ill graff design doen mee!

We hebben elk een gedeelte van de school toebedeeld gekregen om mee aan de slag te gaan. In de ontvangsthal worden de normen en waarde van de school op een creatieve en vrolijke manier weergegeven. Een mural waar je trots op mag zijn! In de aula zal een living wall worden geschildert. Living omdat je op de vlakken die met magnetische en krijtverf schoolprojecten meer kunt laten “leven”. Leerlingen kunnen er zelf teksten of tekeningen op maken. Uiteraard wordt de schoolslogan “put it in a bubble” duidelijk weergegeven.

Een impressie van het Brandenberg project:

Excuses voor de kwaliteit van de afbeeldingen. Alles is met een mobiele camera genomen.

Kijk voor meer informatie op Facebook !

Delen is lief
  • 1
    Delen

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Categorieën

in de media

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account