Geenschool-Brandenberg Project Landgraaf

Geenschool-Brandenberg Project Landgraaf

Samen met GeenSchool (ditisgeenschool.nl) ben ik bezig met een heel bijzonder project: een school verbouwen in 5 dagen en zonder budget. We laten zien dat je zonder geld en zonder beleidsaanpassingen hele vette dingen kunt doen. Dat we niet hoeven stil te staan, maar kunnen groeien. Gewoon door het te doen.

Samen met 150 leerlingen gaan we het Brandenberg College in Landgraaf een make-over geven. De school is echt een grijze en grauwe en nul inspirerende omgeving, omdat er al tig jaar geen geld is voor vernieuwing. In een projectweek van 27 t/m 31 jan gaan we de school dus opknappen.
We hebben al een team van zo’n 40 klussers die aan de slag gaan om het gebouw op te knappen. Daarnaast gaan de leerlingen zelf natuurlijk ook aan de slag. Hen willen we echter geen ‘normale’ klusjes laten doen, zoals deuren schilderen hout schuren. De leerlingen krijgen allen een bijzondere klus; zij zijn verantwoordelijk voor de creativiteit, het pimpen van de school. In totaal zijn er zo’n 30 groepjes van 5 leerlingen (derdejaars, leeftijd 14-15). Elke groepje gaat aan de slag met een eigen projectje.

Hoe ziet zo’n dag eruit op Brandenberg?

We starten gezamenlijk met alle leerlingen en klussers voor het ontbijt. Elk groepje krijgt een taak toebedeeld. De klussen van de leerlingengroepjes zijn stuk voor stuk creatief.
Een professional zoals ik helpt de leerlingen op weg door de eerste stappen te zetten (bv. de opmaak van een vet kunstwerk of het bouwen van pallet-meubels) en de leerlingen voeren het uit. Elk groepje heeft een begeleider. De begeleiders zorgen daarom dat de leerlingen het creatieve proces oppakken en uitvoeren.
De leerlingen krijgen tevens tussendoor ook nog dagelijks een workshop waarin talentontwikkeling centraal staat.

ill graff design doet haar duit in het zakje

Samen met JoyFull Care heb ik meegedaan met dit project. We hebben elk een gedeelte van de school toebedeeld gekregen om mee aan de slag te gaan.
In de ontvangsthal zijn de normen en waarde van de school op een creatieve en vrolijke manier weergegeven. Een mural waar je trots op mag zijn!
In de aula is een ” living wall” worden geschilderd. Living omdat je op de vlakken die met magnetische en krijtverf schoolprojecten meer kunt laten “leven”. Leerlingen kunnen er zelf teksten of tekeningen op maken. Uiteraard is ook de schoolslogan “put it in a bubble” duidelijk weergegeven.
Mijn excuses voor de kwaliteit van de afbeeldingen. Alles is snel snel tussendoor met mobiele telefoons genomen, want we waren immers hard aan het werk. 😉
Geenschool-Brandenberg Project Landgraaf bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet