Geenschool-Brandenberg Project Landgraaf

Geenschool-Brandenberg Project Landgraaf

Samen met GeenSchool (ditisgeenschool.nl) ben ik bezig met een heel bijzonder project: een school verbouwen in 5 dagen en zonder budget. We laten zien dat je zonder geld en zonder beleidsaanpassingen hele vette dingen kunt doen. Dat we niet hoeven stil te staan, maar kunnen groeien. Gewoon door het te doen.

Samen met 150 leerlingen gaan we het Brandenberg College in Landgraaf een make-over geven. De school is echt een grijze en grauwe en nul inspirerende omgeving, omdat er al tig jaar geen geld is voor vernieuwing. In een projectweek van 27 t/m 31 jan gaan we de school dus opknappen.
We hebben al een team van zo’n 40 klussers die aan de slag gaan om het gebouw op te knappen. Daarnaast gaan de leerlingen zelf natuurlijk ook aan de slag. Hen willen we echter geen ‘normale’ klusjes laten doen, zoals deuren schilderen hout schuren. De leerlingen krijgen allen een bijzondere klus; zij zijn verantwoordelijk voor de creativiteit, het pimpen van de school. In totaal zijn er zo’n 30 groepjes van 5 leerlingen (derdejaars, leeftijd 14-15). Elke groepje gaat aan de slag met een eigen projectje.

Hoe ziet zo’n dag eruit op Brandenberg?

We starten gezamenlijk met alle leerlingen en klussers voor het ontbijt. Elk groepje krijgt een taak toebedeeld. De klussen van de leerlingengroepjes zijn stuk voor stuk creatief.
Een professional zoals ik helpt de leerlingen op weg door de eerste stappen te zetten (bv. de opmaak van een vet kunstwerk of het bouwen van pallet-meubels) en de leerlingen voeren het uit. Elk groepje heeft een begeleider. De begeleiders zorgen daarom dat de leerlingen het creatieve proces oppakken en uitvoeren.
De leerlingen krijgen tevens tussendoor ook nog dagelijks een workshop waarin talentontwikkeling centraal staat.

ill graff design doet haar duit in het zakje

Samen met JoyFull Care heb ik meegedaan met dit project. We hebben elk een gedeelte van de school toebedeeld gekregen om mee aan de slag te gaan.
In de ontvangsthal zijn de normen en waarde van de school op een creatieve en vrolijke manier weergegeven. Een mural waar je trots op mag zijn!
In de aula is een ” living wall” worden geschilderd. Living omdat je op de vlakken die met magnetische en krijtverf schoolprojecten meer kunt laten “leven”. Leerlingen kunnen er zelf teksten of tekeningen op maken. Uiteraard is ook de schoolslogan “put it in a bubble” duidelijk weergegeven.
Mijn excuses voor de kwaliteit van de afbeeldingen. Alles is snel snel tussendoor met mobiele telefoons genomen, want we waren immers hard aan het werk. 😉
Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Doe mee met het gesprek, deel jouw mening. Ik hoor graag van je wat je van dit artikel vond.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet