Image
Top
Navigatie
Blog update op 20-11-2018 Leestijd: 4 minuten

Gratis contentkalender 2018 voor al je marketingdoeleinden

Een contentkalender helpt je bij het organiseren van je content.

Gratis contentkalender 2018 voor al je marketingdoeleinden

Eigenlijk plan je als creatieve geest het liefst zo min mogelijk. En neem je de tijd om je gedachten te laten dwalen. Maar natuurlijk heb je vast al gemerkt dat plannen helpt om jouw doelen te sneller bereiken. En door deze mooie jaarplanner krijg je direct zin om alle content al te plannen voor 2018.

Dit jaar hebben we ons laten inspireren door de geometrische en grafische prints die vaak worden gebruikt in het Scandinavisch design. Pure lijnen en eenvoudige vormen. Daarnaast hebben we nóg meer speciale dagen toegevoegd zoals horeca beurzen, verkiezingen zoals die van de jonger ambtenaar, maar ook de meest toffe sport- en film evenementen zijn in de kalender vermeldt. Deze mooie marketingkalender kan je gebruiken als ondersteuning voor al je online en offline marketingactiviteiten. Vraag hem nu al aan, zodat je hem op 1 december in je inbox krijgt.

Hoe moet je de contentkalender gebruiken

Op de contentkalender staan de meest belangrijke, leuke, grappige en speciale dagen aangegeven. Je kunt deze jaarplanner gebruiken als aanleiding om over iets te schrijven of je aanbiedingen hierop aan te passen.

Met deze kalender kan je alle offline en online marketing activiteiten overzichtelijk uitwerken aan de hand van de gekozen data. Werk per kwartaal of per maand. Vergeet dit uiteraard niet te communiceren met personeel of partners.

Stem alle kanalen netjes op elkaar af:

  • Website
  • AdWords
  • Blogberichten (gebruik de handige checklist)
  • Social media (Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn of Pinterest)
  • Nieuwsbrief
  • Aankleding van de winkel
Slimme inhakers voor speciale dagen

Een Facebook-inhaker op dierendag (4 oktober) als je dierenartikelen verkoopt, een blogpost over de Nationale vogeltelling als je vogelhuisjes verkoopt, of een bericht over de kapsels van de sterren tijdens de uitreiking van de Oscars als je een kapsalon hebt. Je kunt het letterlijk nemen of juist figuurlijk. Het is maar net wat jij wil.

Bekijk de kalender en bedenk waar je iets mee kunt. Misschien kun je wel een leuke Valentijnsdag-inhaker verzinnen die ook op jouw product of dienst slaat terwijl je er niet direct mee te maken hebt.

De relatie tussen Bavaria en Heineken blijft speciaal. En inhaken kunnen beide merken als geen ander.

Inhaker speciale dag

Een van de mooiste dagen om op in te haken is uiteraard Koningsdag. ill graff design deed dit keer ook haar duit in het zakje.
Inhaken op Koningsdag

De contentkalender is handig en kan inspiratie opwekken

Je kunt veel inspiratie uit de marketingkalender halen voor die dagen dat je even zonder zit.

Maar het is ook handig om op de kalender data te noteren die voor jou en je bedrijf belangrijk zijn. Sta je op een beurs, geef je een workshop, of heb je een belangrijke presentatie voor een nieuw product of dienst? Schrijf het op de jaarplanner, dan kun je zien waar hoe je met je promotie hier naartoe kunt werken. Gebruik al je online (én offline) media!

Je kunt berichten op de verschillende media al een tijd van tevoren inplannen zodat je dit niet pas op het laatste moment hoeft te doen. Wij gebruiken meestal Hootsuite voor Social Media. Let wel op; je kunt niet op elk medium hetzelfde bericht plaatsen. Twitter en Facebook hebben niet alleen een andere doelgroep, maar je schrijft er ook een heel ander soort bericht voor. Bij Facebook kun je meer tekens gebruiken, Twitter is kort en krachtig. Je kunt uiteraard wel van dezelfde inspiratie gebruik maken…

Vraag de contentkalender nu aan

Oops, 2018 loopt al bijna teneinde. De nieuwe contentkalender voor 2019 kun je vanaf vandaag (20-11) aanvragen via dit blog.

Dit jaar is de contentkalender geïnspireerd op de rebranden van ill graff design met een vast kleurenpalet, pure lijnen en eenvoudige vormen. Ik heb belangrijke data toegevoegd zoals vakbeurzen voor de beauty industrie, detailhandel, bouw en de horeca die in 2019 plaatsvinden, maar ook de meest toffe sport- en film evenementen zijn in de kalender vermeldt.

Als extraatje heb ik dit keer meer ruimte vrij gelaten zodat je jouw plannen, vooruitgang, doelen en andere handige informatie direct erop kunt noteren.

Liever de contentkalender voor 2018 nog gebruiken?

Als je toch de 2018 kalender nog wilt gebruiken voor de maanden november en december, kun je voor een tweet, like, +1 hem alsnog downloaden.

De contentkalender staat boordevol speciale data

Wil je liever een kalender die perfect bij jou past? Volledig op maat gemaakt voor jouw bedrijf en de doelen die je wilt gaan bereiken? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact op om een eigen contentkalender aan te vragen, uiteraard in de eigen huisstijlkleuren!

Delen is lief
  • 9
    Shares

© Copyright 2019 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand