Image
Top
Navigatie
17 november, 2017 Leestijd: 3 minuten

Gratis contentkalender 2018 voor al je marketingdoeleinden

Een contentkalender helpt je bij het organiseren van je content.

Gratis contentkalender 2018 voor al je marketingdoeleinden

Eigenlijk plan je als creatieve geest het liefst zo min mogelijk. En neem je de tijd om je gedachten te laten dwalen. Maar natuurlijk heb je vast al gemerkt dat plannen helpt om jouw doelen te sneller bereiken. En door deze mooie jaarplanner krijg je direct zin om alle content al te plannen voor 2018.

Dit jaar hebben we ons laten inspireren door de geometrische en grafische prints die vaak worden gebruikt in het Scandinavisch design. Pure lijnen en eenvoudige vormen. Daarnaast hebben we nóg meer speciale dagen toegevoegd zoals horeca beurzen, verkiezingen zoals die van de jonger ambtenaar, maar ook de meest toffe sport- en film evenementen zijn in de kalender vermeldt. Deze mooie marketingkalender kan je gebruiken als ondersteuning voor al je online en offline marketingactiviteiten. Vraag hem nu al aan, zodat je hem op 1 december in je inbox krijgt.

Hoe moet je de contentkalender gebruiken

Op de contentkalender staan de meest belangrijke, leuke, grappige en speciale dagen aangegeven. Je kunt deze jaarplanner gebruiken als aanleiding om over iets te schrijven of je aanbiedingen hierop aan te passen.

Met deze kalender kan je alle offline en online marketing activiteiten overzichtelijk uitwerken aan de hand van de gekozen data. Werk per kwartaal of per maand. Vergeet dit uiteraard niet te communiceren met personeel of partners.

Stem alle kanalen netjes op elkaar af:

  • Website
  • AdWords
  • Blogberichten (gebruik de handige checklist)
  • Social media (Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn of Pinterest)
  • Nieuwsbrief
  • Aankleding van de winkel
Slimme inhakers voor speciale dagen

Een Facebook-inhaker op dierendag (4 oktober) als je dierenartikelen verkoopt, een blogpost over de Nationale vogeltelling als je vogelhuisjes verkoopt, of een bericht over de kapsels van de sterren tijdens de uitreiking van de Oscars als je een kapsalon hebt. Je kunt het letterlijk nemen of juist figuurlijk. Het is maar net wat jij wil.

Bekijk de kalender en bedenk waar je iets mee kunt. Misschien kun je wel een leuke Valentijnsdag-inhaker verzinnen die ook op jouw product of dienst slaat terwijl je er niet direct mee te maken hebt.

De relatie tussen Bavaria en Heineken blijft speciaal. En inhaken kunnen beide merken als geen ander.

Inhaker speciale dag

Een van de mooiste dagen om op in te haken is uiteraard Koningsdag. ill graff design deed dit keer ook haar duit in het zakje.
Inhaken op Koningsdag

De contentkalender is handig en kan inspiratie opwekken

Je kunt veel inspiratie uit de marketingkalender halen voor die dagen dat je even zonder zit.

Maar het is ook handig om op de kalender data te noteren die voor jou en je bedrijf belangrijk zijn. Sta je op een beurs, geef je een workshop, of heb je een belangrijke presentatie voor een nieuw product of dienst? Schrijf het op de jaarplanner, dan kun je zien waar hoe je met je promotie hier naartoe kunt werken. Gebruik al je online (én offline) media!

Je kunt berichten op de verschillende media al een tijd van tevoren inplannen zodat je dit niet pas op het laatste moment hoeft te doen. Wij gebruiken meestal Hootsuite voor Social Media. Let wel op; je kunt niet op elk medium hetzelfde bericht plaatsen. Twitter en Facebook hebben niet alleen een andere doelgroep, maar je schrijft er ook een heel ander soort bericht voor. Bij Facebook kun je meer tekens gebruiken, Twitter is kort en krachtig. Je kunt uiteraard wel van dezelfde inspiratie gebruik maken…

Vraag de contentkalender voor 2018 nu aan

Je staat vast al te trappelen van ongeduld om alle content voor het aankomende jaar in te plannen… Helaas, je krijgt de contentkalender niet direct als download aangeboden. Hij wordt op 1 december automatisch naar je inbox verzonden zodra jij je hebt aangemeld in het veld hieronder.

Oops.. net gemist? De kalender is inmiddels al naar iedereen verzonden om het nieuwe jaar vol inspiratie te beginnen!
Wil jij ook de marketingkalender hebben, maar was je nét te laat om je in te schrijven?
Geen nood, je kunt je nog steeds inschrijven en dan krijg je de download link voor de kalender.

Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in en dan weet je zeker dat je het aankomende jaar goed en vol inspiratie kunt gaan beginnen!


De contentkalender staat boordevol speciale data

Wil je liever een kalender die perfect bij jou past? Volledig op maat gemaakt voor jouw bedrijf en de doelen die je wilt gaan bereiken? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact op om een eigen contentkalender aan te vragen, uiteraard in de eigen huisstijlkleuren!

Delen is lief
  • 10
    Shares

Voeg een reactie toe

Geschreven door

Ik heb reclamebureau ill graff design in het heetst van de crisis opgericht en dat voel je aan alles. Praktisch, snel, flexibel en down to earth. Vol energie, resultaatgericht en creatief met een goede dosis marketingverstand. Volle aandacht tot in de kleine puntjes, met een laagdrempelige, vriendelijke aanpak.

© Copyright 2018 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand