Image
Top
Navigatie
Blog update op 14-01-2020 Leestijd: 4 minuten

Gratis contentkalender 2019 voor al je marketingdoeleinden

Deze contentkalender helpt je om eenvoudig en snel je content te organiseren.

Gratis contentkalender 2019 voor al je marketingdoeleinden

Eigenlijk plan je als creatieve geest het liefst zo min mogelijk. En neem je de tijd om je gedachten te laten dwalen. Maar natuurlijk heb je vast al gemerkt dat plannen helpt om jouw doelen te sneller bereiken. Door deze mooie jaarplanner krijg je direct zin om alle content al te plannen voor 2019.

Dit jaar is de contentkalender geïnspireerd op de rebranding van ill graff design met een vast kleurenpalet, pure lijnen en eenvoudige vormen. Ik heb belangrijke data toegevoegd zoals vakbeurzen voor de beauty industrie, detailhandel, bouw en de horeca die in 2019 plaatsvinden, maar ook de meest toffe sport- en film evenementen zijn in de kalender vermeldt. Deze mooie marketingkalender kan je gebruiken als ondersteuning voor al je online en offline marketingactiviteiten.

Als extraatje heb ik dit keer meer ruimte vrij gelaten zodat je jouw plannen, vooruitgang, doelen en andere handige informatie direct erop kunt noteren.

Hoe moet je de contentkalender gebruiken

Op deze kalender staan de meest belangrijke, leuke, grappige en speciale dagen al voor jou aangegeven. Je kunt deze data gebruiken als aanleiding om over iets te schrijven of je aanbiedingen hierop aan te passen. Voel je trouwens niet onder druk gezet om content te delen voor AL deze feestdagen!

Ze zijn puur ter referentie voor jou. Kies de feestdagen en datums waarvan je weet dat jouw doelgroep er ook aan meedoet en blijf zo relevant mogelijk naar je branding toe als mogelijk.

Daarom heb ik speciaal voor dit jaar een korte uitleg toegevoegd over het meest effectieve gebruik van de kalender. Zo kun je je groeiende volgers aantal per maand noteren, zijn er diverse thema’s en tips voor elke maand en kun je hashtags noteren die van belang zijn.

Vergeet ook zeker niet om data die voor jou belangrijk zijn te noteren. Sta je op een beurs, geef je een workshop, of heb je een belangrijke productintroductie? Schrijf het op de kalender, dan kun je zien waar je met je promotie naartoe kunt werken om het scherp in het vizier te houden.

Stem alle kanalen netjes op elkaar af:

  • Website
  • AdWords
  • Blogberichten (gebruik de handige checklist)
  • Social media (Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn of Pinterest)
  • Nieuwsbrief
  • Aankleding van de winkel
Slimme inhakers voor speciale dagen

Een Facebook-inhaker op dierendag (4 oktober) als je dierenartikelen verkoopt, een blogpost over de Nationale vogeltelling als je vogelhuisjes verkoopt, of een bericht over de kapsels van de sterren tijdens de uitreiking van de Oscars als je een kapsalon hebt. Je kunt het letterlijk nemen of juist figuurlijk. Het is maar net wat jij wil.

Bekijk de kalender en bedenk waar jij en je doelgroep iets mee kunnen. Misschien kun je wel een leuke Valentijnsdag-inhaker verzinnen die ook op jouw product of dienst slaat terwijl je er niet direct mee te maken hebt.

De relatie tussen Bavaria en Heineken blijft speciaal. En inhaken kunnen beide merken als geen ander.

Inhaker speciale dag

MacDonald’s doet ook haar duit in het zakje #selfietime !

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door McDonald’s Nederland (@mcdonaldsnl) op


Een van de mooiste dagen in Nederland om op in te haken is uiteraard Koningsdag. Maar ook als je geen man bent kun je prima inhaken op belangrijke thema’s zoals bijvoorbeeld #movember, waarbij ik een #freebee weggeef zodat ook vrouwen kunnen meehelpen om aandacht te vragen rond dit belangrijke thema.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Reclamebureau ill graff design (@illgraffdesign) op

De contentkalender is handig en kan inspiratie opwekken

Je kunt veel inspiratie uit de marketingkalender halen voor die dagen dat je even zonder zit.

Je kunt berichten op de verschillende media al een tijd van tevoren inplannen zodat je dit niet pas op het laatste moment hoeft te doen. Ik gebruik meestal Hootsuite en Later voor al mijn social media kanalen. Let wel op; je kunt niet op elk medium hetzelfde bericht plaatsen. Twitter en Facebook hebben niet alleen een andere doelgroep, maar je schrijft er ook een heel ander soort bericht voor. Bij Facebook kun je meer tekens gebruiken, Twitter is kort en krachtig. Je kunt uiteraard wel van dezelfde inspiratie gebruik maken…

Vraag de contentkalender voor 2019 nu aan

Je staat vast al te trappelen van ongeduld om alle content voor het aankomende jaar in te plannen…
Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in en dan weet je zeker dat je het aankomende jaar goed en vol inspiratie kunt gaan beginnen!

Zodra je je hebt ingeschreven heb je de eerste stap gezet naar meer relevante en succesvolle content.
En het mooie is dat je er direct mee aan de slag kunt. 😉
Want de pagina met de downloadlink wordt direct na jouw aanmelding automatisch geopend in een nieuw tabblad van je internet browser. Zorg je er wel even voor dat je pop-up blocker uit staat?

Over een maandje check ik even met je wat je er van vindt. Alvast veel plezier en succes met het plannen in 2019!

De contentkalender staat boordevol speciale data

Maar wil je toch liever een kalender die perfect bij jou past? Volledig op maat gemaakt voor jouw bedrijf en de doelen die je wilt gaan bereiken? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact op om een eigen contentkalender aan te vragen, uiteraard geheel in de eigen huisstijl!

Delen is lief
  • 10
    Shares

© Copyright 2020 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand