Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Moodboard gebruiken voor rebranden van je merk

Rebranden van mijn eigen bedrijf (2) van moodboard tot logo ontwerp

In mijn vorige blogpost heb je al kunnen lezen dat ik ben gestart met het rebranden van ill graff design. Soms een pittig proces, maar je krijgt er tegelijkertijd enorm veel energie van! En dat wil ik graag met je delen. Zo kun je het rebranding poces stap voor stap meevolgen. Deze fase gaat over het moodboard en het logo ontwerp.

De vorige keer heb ik het gehad over de gedachte achter het rebranding proces en is een Pinterest-bord gemaakt met de stijlen die mij aanspreken en IGD “esthetisch” weerspiegelen. Met de bedoeling om de look & feel die ik wil uitstralen visueel helder te krijgen.

Het moodboard als uitgangspunt om een bepaald gevoel te creëren

Het heeft een aantal uurtjes gekost om het moodboard zo te krijgen dat het ook het gevoel dat ik als merk wil uitstralen ook goed ging weergeven.

Want ik moet immers rekening houden met mijn doelgroep en natuurlijk ook waar ik voor sta.  En om dit goed in balans te krijgen, dat is altijd de uitdaging.

Daarom voeg je weer bepaalde afbeeldingen toe en andere dingen haal je weer weg. Uiteindelijk krijg je een mooie mix van inspiratiefoto’s, quotes en kleurenschema’s.

Als je trouwens zelf niet zo van Pinterest bent, kun je dit natuurlijk ook op de old-school manier doen. Door te knippen en plakken op een groot A2 blad.

Op die manier werkt een moodboard of brandboard maken net zo goed. Zolang je maar de kernwoorden van dat wat jij wilt uitstralen in plaatjes hebt kunnen vangen.

Tijdens het rebranden heb ik bijvoorbeeld een muzikaal nummer steeds opnieuw gehoord. Namelijk Dreams van Bonicha. Ook dit kan je helpen om in de juiste stemming te komen om dat moodboard te maken.

Moodboard op Pinterest om mijn eigen merk te rebranden

Het uiteindelijke brandboard voor mijn merk

Wat echt niet zou veranderen, was de originele mosterd kleur geel. Die kleur staat namelijk voor de positieve instelling, vernieuwde energie en het creatieve denken van mijn bedrijf. Vervolgens werd het geel aangevuld met 3 blauwtinten en een hint van goud. Het ultra rood voor belangrijke dingen die aandacht nodig hebben, maakt het geheel uiteindelijk af. Zo blijft het kleurenpalet rustig en strak.

De aanvullende blauwtinten staan voor rust, professionaliteit, effectiviteit en de wijsheid die ik in pacht heb. De goudtint geeft het geheel nét dat ene beetje meer, net zoals ik nét dat ene stapje verder ga dan wat men verwacht. Net zoals het plus-symbool. Het brandboard dat hieronder staat heb ik gebruikt om de eerste schetsen te maken voor mijn nieuwe logo. En de overige branding elementen.

Het moodboard voor mijn nieuwe merk is klaar!

Logo ontwikkeling a.d.h.v. het brandboard

Vervolgens heb ik de esthetiek / kleuren van het brandboard gebruikt om te brainstormen over logo-ideeën. Ik maakte verschillende ontwerpen. Om daarna weer een paar door te strepen die niet passen bij de boodschap die ik wil uitdragen. Uiteindelijk heb ik de verschillende logo’s voorgelegd aan een select gezelschap om hun feedback te krijgen.

logo schetsen aan de hand van het brandboard
Want iets dat jij mooi vindt, is niet de enige leidraad die je moet aanhouden bij het ontwikkelen van een sterk merk. Is het herkenbaar, passend voor je doelgroep, spreekt het aan, is het multifunctioneel zodat je het overal kunt gaan gebruiken, etc.. Het is de basis voor je algehele huisstijl, een sterk merk dat staat als een huis.

Het uiteindelijke logo is gekozen

Na het verwerken van alle input die ik heb gekregen, heb ik uiteindelijk gekozen voor deze variant en een apart beeldmerk dat ik kan gebruiken. Zoals je ziet is social media ook vervangen door marketing in de pay-off. De term was wel duidelijk voor de doelgroep. Maar het was te beperkt voor hetgeen ik doe. 

Rebranding: logo ontwikkeling ill graff design
Het logo geeft de strakke planning en mijn manier van ontwerpen weer met een persoonlijke tint. Dat design bij mijn werk centraal staat, maar ook dat ik niet altijd binnen de lijntjes kleur. Het gele vlak geeft de out-of-the-box-denkwijze weer. Het plusteken heeft een dubbele betekenis, want IGD werkt samen met… en het is dat beetje extra service die ik mijn klanten standaard wil bieden.

Ik ben enorm benieuwd naar jouw mening. Laat mij weten wat je van het rebranden tot nu toe vind in de comments hieronder.

De volgende stap: huisstijl ontwikkeling

De volgende keer ga ik aan de slag met een huisstijl gids op te stellen. Dit kun je namelijk gebruiken als een leidraad om alle onderdelen van de huisstijl op een consistente manier verder door te ontwikkelen. Hierin komt tevens te staan wanneer je welke elementen moet gebruiken en wat je zeker niet moet doen.
Want wanneer je met een authentiek kenmerkend profiel naar buiten treedt, versterk je de herkenbaarheid ván en het vertrouwen ín jouw merk. En dat is exact wat ik wil. Een krachtig en sterk merk!
Download de gratis checklist voor meer inzicht in de rebranding van je merk

Gratis checklist voor meer inzicht in het rebranden

Wil je weten of dit het moment is voor jou voor om je merk te rebranden? Maar twijfel je nog een beetje?

Met deze handige checklist krijg je het antwoord op die vraag. Het e-book is gevuld met vragen om een goed inzicht te krijgen in het waarom van de rebranding en om je op scherp te zetten.

Rebranden van mijn eigen bedrijf (2) van moodboard tot logo ontwerp
Rebranden van mijn eigen bedrijf (2) van moodboard tot logo ontwerp bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

8 Shares
Pin8
Share
Share
WhatsApp
Tweet