Moodboard gebruiken voor rebranden van je merk

Hoe verloopt een rebranding proces? (2) van moodboard tot logo ontwerp

In mijn laatste blogpost heb je al kunnen lezen dat ik ben begonnen met het rebranding proces voor ill graff design. Soms een pittig proces, maar je krijgt er tegelijkertijd enorm veel energie van! En dat wil ik graag met je delen. Zo kun je stap voor stap mee volgen hoe ik een rebranding proces aanpak en wat hier allemaal bij komt kijken.

De stappen die al zijn gemaakt in het rebranding proces:

De vorige keer heb ik het gehad over de gedachte achter het rebranden en is een Pinterest-bord gemaakt met de stijlen die mij aanspreken en IGD “esthetisch” weerspiegelen. 

Met behulp van dit Pinterest-bord ga ik dit keer een moodboard samenstellen, die de look & feel weergeven die ik wil uitstralen. Hierbij hou ik rekening met mijn doelgroep en natuurlijk ook waar ik voor sta. Vervolgens zal ik dit moodboard ofwel brandboard als uitgangspunt gebruiken om een paar eerste schetsen te maken voor mijn nieuwe logo. 

Als je niet zo van Pinterest bent, kun je dit natuurlijk ook door het old-school te knippen en plakken op een groot A2 blad.

Rebranding moodboard om een gevoel te creëren

Het moodboard laat enkele inspiratiefoto’s, quotes en kleurenschema’s zien waardoor er een “gevoel” wordt gecreëerd van hetgeen ik wil uitstralen. De originele mosterdgele kleur moest blijven. Deze werd aangevuld met 2 blauwtinten en een hint van goud. Zo blijft het kleurenpalet rustig en strak.

De gele kleur staat voor de positieve instelling, vernieuwde energie en creatief denken van IGD. De aanvullende blauwtinten staan voor rust, professionaliteit, effectiviteit en de wijsheid die ik in pacht heb. De goudtint geeft het geheel nét dat ene beetje meer, net zoals ik nét dat ene stapje verder ga dan wat men verwacht.

rebranding moodboard

Logo ontwikkeling

Vervolgens heb ik de esthetiek / kleuren van het moodboard gebruikt om te brainstormen over logo-ideeën. Ik maakte verschillende ontwerpen, om een paar weer door te strepen die niet passen bij de boodschap die ik wil uitdragen. Uiteindelijk heb ik de verschillende logo’s voorgelegd aan een select gezelschap om hun feedback te krijgen.

Logo schetsen voor logo ontwikkeling

Want iets dat jij mooi vindt, is niet de enige leidraad die je moet aanhouden bij het ontwikkelen van een logo. Is het herkenbaar, passend voor je doelgroep, spreekt het aan, is het multifunctioneel zodat je het overal kunt gaan gebruiken, etc.. Het is de basis voor je algehele huisstijl, een sterk merk dat staat als een huis.

Na het verwerken van alle input die ik heb gekregen, heb ik uiteindelijk gekozen voor deze variant en een apart beeldmerk dat ik kan gebruiken.
Rebranding: logo ontwikkeling ill graff design
Het logo geeft de strakke planning en mijn manier van ontwerpen weer met een persoonlijke tint. Dat design bij mijn werk centraal staat, maar ook dat ik niet altijd binnen de lijntjes kleur. Het gele vlak geeft de out-of-the-box-denkwijze weer. Het plusteken heeft een dubbele betekenis, want IGD werkt samen met… en het is dat beetje extra service die ik mijn klanten standaard wil bieden.
Ik ben enorm benieuwd wat je ervan vindt.

De volgende stap: huisstijl ontwikkeling

De volgende keer ga ik aan de slag met een huisstijl gids op te stellen. Dit kun je namelijk gebruiken als een leidraad om alle onderdelen van de huisstijl op een consistente manier verder door te ontwikkelen. Hierin komt tevens te staan wanneer je welke elementen moet gebruiken en wat je zeker niet moet doen.

Want wanneer je met een authentiek kenmerkend profiel naar buiten treedt, versterk je de herkenbaarheid ván en het vertrouwen ín jouw merk. En dat is exact wat ik wil. Een krachtig en sterk merk!

Download de gratis checklist voor meer inzicht in de rebranding van je merk

Gratis checklist voor meer inzicht in het rebranden

Wil je weten of dit het moment is voor jou voor een rebranding van je merk? Maar twijfel je nog een beetje?

Met deze handige checklist krijg je het antwoord op die vraag. Het e-book is gevuld met vragen om een goed inzicht te krijgen in het waarom van de rebranding en om je op scherp te zetten.

Hoe verloopt een rebranding proces? (2) van moodboard tot logo ontwerp
Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Doe mee met het gesprek, deel jouw mening. Ik hoor graag van je wat je van dit artikel vond.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet