Image
Top
Navigatie
Blog update op 01-03-2021 Leestijd: 3 minuten

Hoe verloopt een rebranding proces? (2)

Van een moodboard naar het ontwerpen van een logo

Een kijkje achter de schermen bij mijn rebranding proces

In mijn laatste blogpost heb je al kunnen lezen dat ik ben begonnen met het rebranding proces voor ill graff design. Soms een pittig proces, maar je krijgt er tegelijkertijd enorm veel energie van! En dat wil ik graag met je delen. Zo kun je stap voor stap mee volgen hoe ik een rebranding proces aanpak en wat hier allemaal bij komt kijken.

De stappen die al zijn gemaakt:

De vorige keer heb ik het gehad over de gedachte achter het rebranden en is een Pinterest-bord gemaakt met de stijlen die mij aanspreken en IGD “esthetisch” weerspiegelen. Met behulp van dit Pinterest-bord heb ik een moodboard samengesteld.

Rebranding moodboard

Het moodboard laat enkele inspiratiefoto’s, quotes en kleurenschema’s zien waardoor er een “gevoel” wordt gecreëerd van hetgeen ik wil uitstralen. De originele mosterdgele kleur moest blijven. Deze werd aangevuld met 2 blauwtinten en een hint van goud. Zo blijft het kleurenpalet rustig en strak.

De gele kleur staat voor de positieve instelling, vernieuwde energie en creatief denken van IGD. De aanvullende blauwtinten staan voor rust, professionaliteit, effectiviteit en de wijsheid die ik in pacht heb. De goudtint geeft het geheel nét dat ene beetje meer, net zoals ik nét dat ene stapje verder ga dan wat men verwacht.

 

rebranding-moodboard

 

Logo ontwikkeling

Vervolgens heb ik de esthetiek / kleuren van het moodboard gebruikt om te brainstormen over logo-ideeën. Ik maakte verschillende ontwerpen, om een paar weer door te strepen die niet passen bij de boodschap die ik wil uitdragen. Uiteindelijk heb ik 5 logo’s voorgelegd aan een select gezelschap om hun feedback te krijgen.

Logo schetsen

Want iets dat jij mooi vindt, is niet de enige leidraad die je moet aanhouden bij het ontwikkelen van een logo. Is het herkenbaar, passend voor je doelgroep, spreekt het aan, is het multifunctioneel zodat je het overal kunt gaan gebruiken, etc.. Het is de basis voor je algehele huisstijl, een sterk merk dat staat als een huis.

Na het verwerken van alle input die ik heb gekregen, heb ik uiteindelijk gekozen voor deze variant en een apart beeldmerk dat ik kan gebruiken.

logo-ontwikkeling

Het logo geeft de strakke planning en mijn manier van ontwerpen weer met een persoonlijke tint. Dat design bij mijn werk centraal staat, maar ook dat ik niet altijd binnen de lijntjes kleur. Het gele vlak geeft de out-of-the-box-denkwijze weer. Het plusteken heeft een dubbele betekenis, want IGD werkt samen met… en het is dat beetje extra service die ik mijn klanten standaard wil bieden.

Ben enorm benieuwd wat je ervan vindt.

De volgende stap: huisstijl ontwikkeling

De volgende keer ga ik aan de slag met een huisstijl gids op te stellen. Dit kun je namelijk gebruiken als een leidraad om alle onderdelen van de huisstijl op een consistente manier verder door te ontwikkelen. Hierin komt tevens te staan wanneer je welke elementen moet gebruiken en wat je zeker niet moet doen. Want wanneer je met een authentiek kenmerkend profiel naar buiten treedt, versterk je de herkenbaarheid ván en het vertrouwen ín jouw merk. En dat is exact wat ik wil. Een krachtig en sterk merk!

Delen is lief
  • 3
    Gedeeld

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account