In mijn vorige blogpost heb je al kunnen lezen dat ik ben gestart met het rebranden van ill graff design. Soms een pittig proces, maar je krijgt er tegelijkertijd enorm veel energie van! En dat wil ik graag met je delen. Zo kun je het rebranding poces stap voor stap meevolgen. Deze fase gaat over het moodboard en het logo ontwerp.
Het moodboard als uitgangspunt om een bepaald gevoel te creëren
Het heeft een aantal uurtjes gekost om het moodboard zo te krijgen dat het ook het gevoel dat ik als merk wil uitstralen ook goed ging weergeven.
Want ik moet immers rekening houden met mijn doelgroep en natuurlijk ook waar ik voor sta. En om dit goed in balans te krijgen, dat is altijd de uitdaging.
Daarom voeg je weer bepaalde afbeeldingen toe en andere dingen haal je weer weg. Uiteindelijk krijg je een mooie mix van inspiratiefoto’s, quotes en kleurenschema’s.
Als je trouwens zelf niet zo van Pinterest bent, kun je dit natuurlijk ook op de old-school manier doen. Door te knippen en plakken op een groot A2 blad.
Op die manier werkt een moodboard of brandboard maken net zo goed. Zolang je maar de kernwoorden van dat wat jij wilt uitstralen in plaatjes hebt kunnen vangen.
Tijdens het rebranden heb ik bijvoorbeeld een muzikaal nummer steeds opnieuw gehoord. Namelijk Dreams van Bonicha. Ook dit kan je helpen om in de juiste stemming te komen om dat moodboard te maken.
Het uiteindelijke brandboard voor mijn merk
Wat echt niet zou veranderen, was de originele mosterd kleur geel. Die kleur staat namelijk voor de positieve instelling, vernieuwde energie en het creatieve denken van mijn bedrijf. Vervolgens werd het geel aangevuld met 3 blauwtinten en een hint van goud. Het ultra rood voor belangrijke dingen die aandacht nodig hebben, maakt het geheel uiteindelijk af. Zo blijft het kleurenpalet rustig en strak.
De aanvullende blauwtinten staan voor rust, professionaliteit, effectiviteit en de wijsheid die ik in pacht heb. De goudtint geeft het geheel nét dat ene beetje meer, net zoals ik nét dat ene stapje verder ga dan wat men verwacht. Net zoals het plus-symbool. Het brandboard dat hieronder staat heb ik gebruikt om de eerste schetsen te maken voor mijn nieuwe logo. En de overige branding elementen.
Logo ontwikkeling a.d.h.v. het brandboard
Vervolgens heb ik de esthetiek / kleuren van het brandboard gebruikt om te brainstormen over logo-ideeën. Ik maakte verschillende ontwerpen. Om daarna weer een paar door te strepen die niet passen bij de boodschap die ik wil uitdragen. Uiteindelijk heb ik de verschillende logo’s voorgelegd aan een select gezelschap om hun feedback te krijgen.
Het uiteindelijke logo is gekozen
Na het verwerken van alle input die ik heb gekregen, heb ik uiteindelijk gekozen voor deze variant en een apart beeldmerk dat ik kan gebruiken. Zoals je ziet is social media ook vervangen door marketing in de pay-off. De term was wel duidelijk voor de doelgroep. Maar het was te beperkt voor hetgeen ik doe.
Ik ben enorm benieuwd naar jouw mening. Laat mij weten wat je van het rebranden tot nu toe vind in de comments hieronder.
De volgende stap: huisstijl ontwikkeling
Gratis checklist voor meer inzicht in het rebranden
Wil je weten of dit het moment is voor jou voor om je merk te rebranden? Maar twijfel je nog een beetje?
Met deze handige checklist krijg je het antwoord op die vraag. Het e-book is gevuld met vragen om een goed inzicht te krijgen in het waarom van de rebranding en om je op scherp te zetten.