Hootsuite voor al je social media posts

Plan al je social media content eenvoudig met Hootsuite

Geen zin om twintig applicaties te gebruiken voor al jouw social media kanalen zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram e.a.? Ik ook niet. Daarom heb ik dé tip voor je: Hootsuite als de all-in-one contentplanner.

Weg met al dat moeilijke gedoe. Met 1 klik kun je al jouw kanalen beheren en bepalen wat waar geplaatst moet worden. Overzichtelijk, makkelijk en de synchronisatie tussen je laptop, smartphone, tablet en pc verloopt ook lekker soepel.

Social media content inplannen kost je geen tijd meer

Social media is een uitstekend middel om online zichtbaar te zijn. Het nadeel is alleen dat je – zeker als beginnend bedrijf – systematisch unieke, handige of grappige content moet delen om zichtbaar te blijven.

Daar gaat tijd in zitten. Even dit vooraf checken, even dat nog doorlezen, visuals opmaken en een tekst opstellen… Ik weet er alles van!

Het werkt voor mij dus een stuk meer efficiënt om eens in de 2 weken al mijn content via Hootsuite voor de komende weken of maanden in te plannen. Zeker als ik een grote marketing campagne wilt voorbereiden.

Daarnaast heeft het nog 2 voordelen: enerzijds heb ik op die manier een vast moment om alleen hiermee bezig te zijn, zonder enige afleiding. Er is niets zo vervelend als dat je lekker op dreef bent en alles uit je handen moet laten vallen om iets anders te gaan doen.
Aan de andere kant geeft het mij meer rust omdat ik niet elke dag “spontaan” hoef te zijn om iets te posten. Ik heb er goed over na kunnen denken en ben bewust bezig met wat ik wil uitdragen als bedrijf. En dus ben ik meer productief in plaats van alleen maar druk druk druk. 😉

Hootsuite inzetten voor het delen van content

Het onderhouden van verschillende social media kanalen draagt eraan bij om jouw relatie met klanten en consumenten te versterken. Dat weet je natuurlijk al. En liefst wil je op elk social media kanaal waarop jouw doelgroep zich bevindt content plaatsen.

Maar diezelfde hoeveelheid kanalen kan er ook voor zorgen dat je soms het overzicht verliest.
Hootsuite biedt dan een uitkomst en helpt om jouw social media kanalen te beheren, monitoren en analyseren. Ik heb de voordelen even voor je op een rijtje gezet.
Met het gratis Hootsuite account kun je drie social media kanalen toevoegen die te beheren zijn door één persoon. Wil je meer kanalen toevoegen of met meerdere personen Hootsuite beheren, dan kun je ervoor kiezen om te upgraden naar een van de betaalde versies.

Hootsuite maakt het plannen op Social Media een stuk makkelijker

Het gratis pakket van Hootsuite biedt behoorlijk wat mogelijkheden om alle social media kanalen voor je bedrijf te onderhouden. En ondanks dat de tool in het Engels is, is het vrij overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk.
Omdat Hootsuite “in de cloud” zit, is het overal en vanaf elk apparaat toegankelijk en heb je dezelfde interface. Ook zijn er online veel tips en handleidingen te vinden en dat is wel zo fijn!
Welke app of software gebruik jij voor het onderhouden van jouw social media kanalen? Ik ben benieuwd!
Plan al je social media content eenvoudig met Hootsuite
Plan al je social media content eenvoudig met Hootsuite bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
971 Shares
Pin3
Share968
Share
WhatsApp
Tweet