Hootsuite voor al je social media posts

Plan al je social media content eenvoudig met Hootsuite

Geen zin om twintig applicaties te gebruiken voor al jouw social media kanalen zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram e.a.? Ik ook niet. Daarom heb ik dé tip voor je: Hootsuite als de all-in-one contentplanner.

Weg met al dat moeilijke gedoe. Met 1 klik kun je al jouw kanalen beheren en bepalen wat waar geplaatst moet worden. Overzichtelijk, makkelijk en de synchronisatie tussen je laptop, smartphone, tablet en pc verloopt ook lekker soepel.

Social media content inplannen kost je geen tijd meer

Social media is een uitstekend middel om online zichtbaar te zijn. Het nadeel is alleen dat je – zeker als beginnend bedrijf – systematisch unieke, handige of grappige content moet delen om zichtbaar te blijven.

Daar gaat tijd in zitten. Even dit vooraf checken, even dat nog doorlezen, visuals opmaken en een tekst opstellen… Ik weet er alles van!

Het werkt voor mij dus een stuk meer efficiënt om eens in de 2 weken al mijn content via Hootsuite voor de komende weken of maanden in te plannen. Zeker als ik een grote campagne wilt voorbereiden.

Daarnaast heeft het nog 2 voordelen: enerzijds heb ik op die manier een vast moment om alleen hiermee bezig te zijn, zonder enige afleiding. Er is niets zo vervelend als dat je lekker op dreef bent en alles uit je handen moet laten vallen om iets anders te gaan doen.
Aan de andere kant geeft het mij meer rust omdat ik niet elke dag “spontaan” hoef te zijn om iets te posten. Ik heb er goed over na kunnen denken en ben bewust bezig met wat ik wil uitdragen als bedrijf. En dus ben ik meer productief in plaats van alleen maar druk druk druk. 😉

Hootsuite inzetten voor het delen van content

Het onderhouden van verschillende social media kanalen draagt eraan bij om jouw relatie met klanten en consumenten te versterken. Dat weet je natuurlijk al. En liefst wil je op elk social media kanaal waarop jouw doelgroep zich bevindt content plaatsen.

Maar diezelfde hoeveelheid kanalen kan er ook voor zorgen dat je soms het overzicht verliest.
Hootsuite biedt dan een uitkomst en helpt om jouw social media kanalen te beheren, monitoren en analyseren. Ik heb de voordelen even voor je op een rijtje gezet.
Met het gratis Hootsuite account kun je drie social media kanalen toevoegen die te beheren zijn door één persoon. Wil je meer kanalen toevoegen of met meerdere personen Hootsuite beheren, dan kun je ervoor kiezen om te upgraden naar een van de betaalde versies.

Hootsuite maakt het plannen op Social Media een stuk makkelijker

Het gratis pakket van Hootsuite biedt behoorlijk wat mogelijkheden om alle social media kanalen voor je bedrijf te onderhouden. En ondanks dat de tool in het Engels is, is het vrij overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk.
Omdat Hootsuite “in de cloud” zit, is het overal en vanaf elk apparaat toegankelijk en heb je dezelfde interface. Ook zijn er online veel tips en handleidingen te vinden en dat is wel zo fijn!
Welke app of software gebruik jij voor het onderhouden van jouw social media kanalen? Ik ben benieuwd!

Laat het mij weten in de comments.

Plan al je social media content eenvoudig met Hootsuite
Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Doe mee met het gesprek, deel jouw mening. Ik hoor graag van je wat je van dit artikel vond.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet