Image
Top
Navigatie
Blog update op 20-09-2017 Leestijd: 2 minuten

Hootsuite voor social media

Het ideale social media dashboard!

Geen zin om twintig applicaties te gebruiken voor al jouw social media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, WordPress en RSS ? Dan heb ik een goede tip voor je: zet Hootsuite in. Met 1 klik kun je al jouw kanalen beheren en bepalen wat waar geplaatst moet worden. Overzichtelijk, makkelijk en de synchronisatie tussen je laptop, smartphone, tablet en pc verloopt ook lekker soepel.

Het alternatief is Tweetdeck

Een andere goede tool om je social media kanalen bij te houden is Tweetdeck. Deze vond ik zelf iets te begrensd met maar weinig mogelijkheden. Daarnaast was de synchronisatie tussen laptop (software die je moet installeren) en mijn smartphone (android app) niet optimaal. Ook vond ik het jammer dat je niet “in the cloud” kon werken. Als ik ergens in een internet café ben, kan ik niet inloggen en van daaruit mijn berichten beheren. Als laatste is Tweetdeck niet geëigend voor de zakelijke Facebook pagina, een enorm gemis.

Verschillen tussen Tweetdeck en Hootsuite

Uit onderzoek blijkt dat Tweetdeck een enorme voorsprong heeft in gebruik op dit moment, maar Hootsuite timmert flink aan de weg en is bezig met een inhaalslag. De ontwikkelingen bij Hootsuite gaan razendsnel.

vergelijking hootsuite tweetdeck

Conclusie

Alles bij elkaar opgeteld zie ik de meeste mogelijkheden en voordelen bij het gebruik van Hootsuite. De gratis versie biedt voldoende mogelijkheden om meteen aan de slag te gaan. Voor een bescheiden bedrag (6 dollar per maand) krijg je toegang tot alle professionele onderdelen voor jouw social media kanalen zoals uitgebreide rapportage mogelijkheden (koppeling met Google analytics) of samenwerken met anderen. Omdat Hootsuite “in de cloud” zit, is het overal en vanaf elk apparaat toegankelijk en heb je dezelfde interface. En dat is wel zo makkelijk!

Welke app of software gebruik jij voor het onderhouden van jouw social media kanalen? Deel jouw ervaring!

Delen is lief

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2020 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap | Mijn account | Winkelmand