Zorgt de uitstraling van je bedrijf voor de juiste merkbeleving?

Hoe zorgt de uitstraling van je bedrijf voor de juiste merkbeleving?

Als ondernemer weet je dat een professionele uitstraling van je bedrijf belangrijk is.

Daarom laat je door een merkbureau een logo ontwerpen en vervolgens door een vormgever het briefpapier, de enveloppen en je visitekaartjes. Uiteraard laat je door een website bouwer een website opzetten met de laatste technieken. De teksten worden door een copywriter tot in de puntjes verzorgd. Je producten worden door een ontwerper gemaakt. En de social media specialist die je inhuurt, vertelt je alle ins en outs van Facebook, Twitter en Instagram.

Maar houden al die verschillende partijen ook rekening met de merkbeleving? Zien zij het complete plaatje en is de juiste uitstraling van je bedrijf consequent doorgevoerd op alle communicatiemiddelen?

Wat is de JUISTE uitstraling voor je bedrijf?

Je merkidentiteit zegt alles over jou. Wie je bent, waar je voor staat, zelfs wanneer jij er niet bent. Maar als jouw merkidentiteit niet overeenkomt met de juiste uitstraling van je merk, geef je potentiële klanten een verkeerde boodschap. Het kan er zelfs voor zorgen dat je klanten aantrekt die je absoluut niet wilt hebben.

Hoewel het aanlokkelijk lijkt om een huisstijl te kopiëren van een ander succesvol bedrijf waar je tegenop kijkt. En dan hopen dat jouw bedrijf net zo succesvol wordt… Dat heeft totaal geen zin. Want dat ben jij niet, dat zijn jouw klanten niet en dat is niet waarom iemand bij JOU komt voor een oplossing. 

Natuurlijk kan jij je hierdoor laten inspireren qua kleur, typografie, beeldgebruik en look & feel. Maar bij het ontwikkelen van een professionele uitstraling voor je bedrijf, is jouw unieke verhaal nog altijd het uitgangspunt. Wat maakt jou zo bijzonder? Wie wil je aanspreken en wat wil jij voor jouw klanten betekenen?

Een professionele uitstraling of branding is namelijk meer dan alleen het ontwerpen van een huisstijl en een logo. Het is een middel om de identiteit van je bedrijf te versterken op een tastbare manier. En door een goede merkbeleving zorg je dat iedereen jouw merk op een bepaalde manier beleeft, ervaart en met de correcte dingen associeert. Zodat jouw doelgroep bij het zien of horen van je merk, direct weet waar je als merk voor gaat en staat. Maar ook of jij bij ze past.

Waar moet een merkuitstraling van je bedrijf aan voldoen?

Dat jij jij bent moet een potentiële klant aan ALLES merken en voelen. De merkbeleving moet daarom altijd en overal hetzelfde zijn. Want een heldere en consistente uitstraling van je bedrijf zorgt dat je merk altijd dezelfde gevoelens oproept. Dat zorgt voor herkenning. “Ah daar heb bedrijf X weer”. En een betere herkenbaarheid draagt weer toe aan een betere herinnering en gevoel van je merk.

De basis hiervoor is altijd de identiteit van het bedrijf. Je kiest niet zomaar een kleurtje of een bepaald lettertype. Branding wordt gebaseerd op een doordachte merkstrategie die de missie en visie van je bedrijf omhelst. Maar tegelijkertijd ook rekening houdt met WIE je wilt aanspreken. Zo krijgt je merk de juiste uitstraling die jouw doelgroep aanspreekt op de manier die bij ze past.

1. Laat zien wie je bent

Met een professionele uitstraling van je merk en passend brand design laat je zien wie je bent en wat je doet. Is je bedrijf warm, knus, gezellig en familiair? Of juist zakelijk, strak, modern en formeel? Waarschijnlijk kun je het antwoord op die vraag zo geven. Het is belangrijk dat de branding van je bedrijf dit op alle mogelijk manieren uitademt. Van het beeldmateriaal dat je toont, tot de tone of voice in je teksten.

2. Raak de juiste snaar bij je doelgroep

Met een juiste uitstraling trek je jouw ideale klant en doelgroep aan, omdat zij zich aangesproken voelen. Hierdoor kost het je minder energie (lees: tijd en geld) om nieuwe klanten te werven. Hierbij is het van belang dat de vertaling van je merkverhaal naar een brand design ook perfect aansluit op je doelgroep. Bij de visies, motivaties, houdingen, overtuigingen, interesses en kijk op de wereld die voor hen betekenis heeft. Spreek ze aan op een manier die ze inspireert, de diepere drijfveren raakt en ze zo activeert. Op die manier zorg je voor een optimale merkbeleving in alles wat ze van je zien, horen, voelen en ervaren.

3. Betrouwbaarheid

Door steevast eenzelfde merkuitstraling te gebruiken met jouw merk, kom je meer betrouwbaar over. Bovendien straal je met een inspirerend en consequent doorgevoerd brand design professionaliteit uit, i.p.v. amateurisme. Gebruik jij overal dezelfde stijl? Qua kleuren, lettertypen, hetzelfde logo, manier van schrijven, stijl van fotografie?

4. Ben je herkenbaar?

Met een branding die steeds eenzelfde uitstraling van je merk weergeeft vergroot je je herkenbaarheid. Doordat mensen jouw boodschap telkens op een vaste manier zien en ervaren, blijft jouw bedrijf beter hangen. Herkenbaarheid verstevigd het vertrouwen. Eigenlijk ligt dit in het verlengde van punt 3, daarom is het des te meer belangrijk om je merkuitstraling overal hetzelfde door te voeren

5. Zichtbaarheid

Een goede visuele merkidentiteit vergroot je herkenbaarheid, maar ook je zichtbaarheid. Van je banners voor een wedstrijd waar je sponsor van bent, je visitekaartje en de winkelinrichting tot je website, mailings en je Instagram feed. Daarnaast gebruik je soms ook je branding op reclame-uitingen van anderen. Zo geef je derden met bijvoorbeeld je logo op hun flyer de mogelijkheid om jouw merkidentiteit zichtbaar te maken. Maar denk ook aan een poster van een evenement dat je sponsort, in een klantenoverzicht op de website van een bedrijf waar jij klant bent of als anderen jou promoten.

6. Externe partijen

Denk je er aan dat wanneer jouw logo wordt gebruikt door anderen, dit een weerslag kan hebben op de uitstraling van je merk? Zo kan een onderscheidend logo op zowel groot als heel klein formaat (denk pen) gebruikt worden. Maar geldt dat ook voor jouw logo? Kan het bijvoorbeeld in wit op een paarse achtergrond gebruikt worden, omdat degene die jouw logo gebruikt dat als brandkleur op zijn website heeft? Vergeet ook niet de zwart-wit uitingen in een lokaal blad of krant.

Vernieuwde merkuitstraling voor een sauna centrum na een rebranding traject.
Vernieuwde merkuitstraling voor een sauna centrum na een rebranding traject. De merkbeleving van de website is nu identiek aan de locatie zelf en al het communicatie materiaal dat door het bedrijf wordt gebruikt.

Steeds dezelfde merkbeleving zorgt voor vertrouwen

Ik heb het al eerder aangekaart. Wanneer je jouw branding op al je communicatiemateriaal hetzelfde doorvoert, ben je goed herkenbaar en beter zichtbaar voor je klanten. Doordat iemand steeds dezelfde merkbeleving ervaart zorg je dus eigenlijk voor vertrouwen. Maar wanneer je elke keer andere merkkleuren gaat gebruiken of lettertypes, je op je website de U-vorm gebruikt, terwijl je op je social media lekker losjes bent en persoonlijk, dan kan dat raar overkomen. 

Namelijk als je jouw branding niet consequent doorvoert, betekent dat jij steeds een andere boodschap communiceert. Met als gevolg dat potentiële klanten geen idee meer hebben van wie jij nu écht bent en waarom ze bij jou moeten zijn. Ik heb het dan niet eens over dat het indirect ook schade kan toebrengen aan je bedrijf. Want ook je bestaande klanten zullen gaan twijfelen; is dit nog steeds hetzelfde bedrijf?

Weg vertouwen. Daarom is het oh zo belangrijk dat alle uitingen van je merk dezelfde merkbeleving hebben en uitstraling. Er is bij de ontwikkeling van je merk nagedacht over de best passende uitstraling voor je bedrijf en dit wil je natuurlijk niet teniet doen.

Geeft jouw merk de juiste uitstraling en merkbeleving weer?

Met de branding van je merk maak je een duidelijk statement. Je zegt eigenlijk ‘hier sta ik voor, dit ben ik’ en het raakt jouw specifieke doelgroep op een doeltreffende manier. Want dat is namelijk de bedoeling. Je wilt jezelf goed onderscheiden in de markt en moeiteloos jouw droomklanten aantrekken.

Als je nu kritisch kijkt naar de branding van al je communicatiemateriaal van je bedrijf; je website, je social media kanalen, je factuurpapier, flyers en brochure. Denk ook aan het verpakkingsmateriaal voor je producten  en de inrichting van je fysieke locatie. Zorgt dit voor steeds dezelfde merkbeleving? Sluit alles goed op elkaar aan? Heeft het een vaste sfeer en uitstraling? Komen jouw merkwaarden volledig tot zijn recht? Wordt de doelgroep iedere keer op eenzelfde manier benaderd?

Kun je hier volmondig “ja” op zeggen, dan feliciteer ik je, je hebt het goed voor elkaar!

Maar twijfel je nog over de uitstraling van je merk?

Wil je dat een ervaren brand coach naar de uitstraling van je merk kijkt met een professionele blik? Probeer dan eens mijn Merkanalyse.

Zodat je een merk krijgt dat authentiek is met een optimale merkbeleving. Waar een klant bij voelt dat alles klopt, het ze raakt en ze continu bevestigt dat ze bij jou aan het juiste adres zijn. Een merk dat vertrouwen geeft en die vonk laat overspringen naar jouw bedrijf.

Bij de Merkanalyse nemen we je huidige merk onder de loep en kijken waar je dingen kan verbeteren om zo de merkbeleving te verhogen. Zodat je de uitstraling van je bedrijf in alles kan doorvoeren om jou onweerstaanbaar te maken voor de juiste klanten.

Na afloop ontvang je de belangrijkste bevindingen van de Merkanalyse op 1 A4 en hoe je dit het beste kan aanpakken. Met dit advies kan je vervolgens zelf aan de slag gaan (of je vormgever). Of we doen het samen.
Hoe zorgt de uitstraling van je bedrijf voor de juiste merkbeleving?
Hoe zorgt de uitstraling van je bedrijf voor de juiste merkbeleving? bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
13 Shares
Pin11
Share2
Share
WhatsApp
Tweet