Image
Top
Navigatie

Logo of huisstijl laten ontwerpen

Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen…

Een logo of huisstijl ontwerp dat perfect bij je past?

Voor elk bedrijf is het van belang een positieve indruk te maken. Zowel bij potentiële nieuwe klanten, als bij bestaande relaties. Een goede huisstijl met herkenbaar logo zorgt er voor dat alle uitingen van het merk dezelfde positieve associatie oproepen.

Wanneer je met een authentiek kenmerkend profiel (ofwel branding) naar buiten treedt, versterk je de herkenbaarheid ván en het vertrouwen ín jouw merk. Daar begin je dus niet zomaar aan, “omdat je er een moet hebben”. Want een professioneel logo en bijpassende huisstijl moet zorgen dat je opvalt, jouw unieke verhaal vertelt en je doelgroep in beweging krijgt.

Je branding spreekt voor jou

Dat start bij een gesprek met een klant waar je jouw visitekaartje overhandigt, de website die potentiele klanten bezoeken, de social media kanalen waarmee je communiceert tot aan de inrichting van je winkel die consumenten naar binnen moet verleiden. Je brand design geeft weer wat jij voor jouw klant kunt betekenen, wat jouw kernwaarden zijn en waarom iemand voor jou moet kiezen.

Hierbij maakt het niet uit of je een groot bedrijf hebt of werkt als ZZP-er, net pas bent gestart of al langer ondernemer bent. Een logo en huisstijl laten ontwerpen is een investering die elk soort ondernemer zal moeten doen wil je herkenbaar en zichtbaar zijn.

Als eerste bepaalt de combinatie van de juiste kleuren, beeld- en tekstelementen hoe je branding eruit komt te zien. Verder spelen ook de doelgroep en het vakgebied waarin je onderneming zich bevindt een grote rol hierin. Bovendien, wat jij mooi vindt, hoeft jouw doelgroep niet aan te spreken, terwijl dat dit wel de bedoeling is. Dus er komt toch redelijk wat bij kijken, wil je een logo of huisstijl laten ontwerpen.

Design is the silent ambassador of your brand.

Paul Rand - graphic design legend

Wat zijn de kosten van een logo laten ontwerpen?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een logo te ontwikkelen. Vaak zal dit een logo worden dat voornamelijk uit je bedrijfsnaam bestaat, met een mooi gekozen lettertype, bijpassende kleuren en basisopmaak. De voornaamste reden om dit te doen, is dat het goedkoop, makkelijk en snel is. 

Weliswaar bespaar je geld als je zelf een nieuw logo maakt, maar is het ook verstandig om je eigen logo te maken?

Zelf je logo ontwerpen

Online zijn er diverse gratis programma’s te vinden om zelf logo’s te ontwerpen. Veelal zijn de logo’s die je daarin maakt niet schaalbaar. Wanneer je jouw logo vergroot of gebruikt voor drukwerk ziet het er niet professioneel uit en daarmee doe je afbreuk aan het imago van jouw product, bedrijf of merk. Vervolgens moet je dus alsnog je logo laten ontwerpen door een professional. Dan kun je je afvragen of de zogenaamde besparing achteraf een goede keuze is geweest?!

Of je gaat je verdiepen in programma’s zoals Photoshop of Illustrator, maar dat kost je veel kostbare tijd en een software licentie is best duur. Desondanks je beste intenties, bestaat daarnaast de kans dat het uiteindelijke logo niet de gewenste herkenbaarheid of gevoel bij jouw potentiele klanten oproept. ,

Hieruit volgt dan ook de logische vraag: ben je in staat met jouw logo ontwerp het precieze gevoel en uitstraling te geven waar jouw merk voor staat? 

Dertien in een dozijn logo's

Ook zijn talloze logo ontwerp websites te vinden, die vaak best goed werk leveren voor een heel lage prijs. Denk hierbij aan prijzen tussen de 35 en 300 euro. Hoewel het best goedkoop is, kleven hier toch nog nadelen aan. Bijvoorbeeld dat dit vaak een logo ontwerp betreft dat al eerder aan andere ondernemers is verkocht ofwel exact dezelfde beeldelementen bevat. Kortom, de kans dat er iemand rondloopt met precies hetzelfde logo ontwerp is dus enorm groot. Weg herkenbaarheid!

Daar staat tegenover dat je vaak meer moet gaan betalen als je meerdere revisies wilt zien of aanpassingen laat doorvoeren op het logo ontwerp. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er geen rekening gehouden wordt met wie jij bent en waar je voor staat, wat jou zo uniek maakt en de doelgroep die je wil bereiken.

Je logo laten ontwerpen door een professional

Beginnende ontwerpers werken meestal met een uurprijs tussen de 35 en 50 euro. Ervaren freelancers vragen tussen de 50 en 75 euro per uur. Designbureaus en branding studio’s zoals ill graff design vragen voor een logo ontwerp een vaste prijs (ofwel een fixed fee) en hebben jarenlange kennis en ervaring in pacht. In vergelijking met de meeste freelancers weet een branding studio exact wat er voor nodig is om een professioneel en sterk merk te maken dat perfect op jou, je merk en de doelgroep aansluit.

Al met al ligt de gemiddelde doorlooptijd voor het ontwerpen van een logo tussen de 2 tot 4 weken. Inclusief de revisies en presentaties.

Het belang van een krachtige en herkenbare huisstijl

Een huisstijl ontwerp is onderdeel van je merkidentiteit. Het is dus meer dan “het plakken van je logo ontwerp” op bijvoorbeeld briefpapier, visitekaartjes, social media of de bedrijfsauto laten bestikkeren. Hiervoor is aandacht, tijd en een doordachte strategie vereist. Daarnaast bestaat het ontwikkelen van een goed huisstijl ontwerp uit meerdere factoren.

In de eerste plaats bepaalt de combinatie van passende kleuren, beeld- en tekstelementen hoe je branding er visueel uit komt te zien. Ten tweede zijn de doelgroep en het vakgebied waarin je bedrijf zich bevindt belangrijk om rekening mee te houden. Als laatste spelen positionering, lettertype, gebruik van fotografie, papiersoort, afwerking en meer hierin een rol.

De basis bestaat meestal uit de volgende huisstijl elementen: een logo, briefpapier, enveloppen en natuurlijk de visitekaartjes. Maar een huisstijl ofwel brand design kan nog veel meer bevatten.

Enkele voorbeelden van huisstijldragers:

 • bul-plus look en feel van een website
 • bul-plus social media (Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest,…)
 • bul-plus relatiegeschenken bij een event
 • bul-plus verzenddozen, pakbon, thank you card en bedrukte tape voor een webwinkel
 • bul-plus gevelreclame of aankleding van een winkelpand
 • bul-plus online nieuwsbrief of old-school ansichtkaart
 • bul-plus menukaarten, servetten, bestekzakjes of bierviltjes
 • bul-plus roll-up banners voor op een beurs
 • bul-plus brochure, folder of flyer
 • bul-plus e-books of whitepapers
 • bul-plus bedrijfskleding
 • bul-plus auto belettering
 • bul-plus spandoeken, beachflags of raamstickers
 • bul-plus cadeaubonnen of spaarkaarten

Huisstijl laten ontwerpen voor je merk - branding design

Wanneer je een huisstijl ontwerp laat maken heb je namelijk een knoop doorgehakt en maak je een statement. Je zegt eigenlijk ‘hier staan wij voor, dit zijn wij’. Herkenbaarheid is daarom van groot belang. Ik kan je helpen om jouw merkwaarden naar voren te halen en hiermee de merkbeleving van je brand te versterken. Zowel voor het opfrissen van de bestaande huisstijl, als het verder uitbreiden ervan of het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl.

Dankzij mijn jarenlange expertise als brand coach kan ik gegarandeerd jouw logo ontwerp en de bijpassende huisstijl exact maken zoals je het voor ogen hebt. Niet alleen voor producten die samen een eenheid vormen, maar ook afzonderlijk staan als een huis. Meer weten over alle mogelijkheden van de grafische vormgeving van drukwerk en promotiemateriaal?

Bovendien krijg je van mij standaard een huisstijl handboek. Zo blijft je mooie huisstijl precies dat wat het moet weergeven: een professioneel krachtig en herkenbaar merk.

Waarom je huisstijl laten ontwerpen door ill graff design?

 • bul-plus uniek logo ontwerp en beeldmerk op maat
 • bul-plus diverse conceptvoorstellen voor elk communicatiemiddel inclusief 2 revisies
 • bul-plus ontvang je logo en andere huisstijlmiddelen in vector formaat
 • bul-plus overdracht van logo rechten
 • bul-plus incl. moodboard, emailhandtekening, facebook of linkedin cover, visitekaartje en briefpapier
 • bul-plus revisiebeheer van drukklare ontwerpen
 • bul-plus huisstijlgids met alle huisstijl elementen, zodat je merk bewaard blijft
 • bul-plus korte lijnen en snel schakelen
 • bul-plus van advies en strategie tot ontwerp en implementatie
 • bul-plus vlotte levertijden
 • bul-plus 100% tevredenheidsgarantie
Het branding-pakket wordt altijd afgestemd op jouw behoefte!

Zo krijg je exact wat je nodig hebt en betaal je niet te veel. En dat kan al vanaf 750€ excl. BTW!

Klanten aan het woord…

Wil jij een logo en huisstijl laten ontwerpen dat bij je past?

Zeg ‘ja’ om de beste versie van jezelf te worden!

Of het nu alleen het logo betreft, het uitbreiden van een bestaande huisstijl of het rebranden van je huidige merk. Ik help je graag op de juiste weg.

Neem contact op en maak een vrijblijvende afspraak om te kijken of het klikt!

ILL GRAFF DESIGN STAAT VOOR:

 • bul-plus Samen werken als een team, ook met mijn klanten​
 • bul-plus Ik wil de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd en hart​
 • bul-plus Geen promo-praatjes, maar goed onderbouwd advies​
 • bul-plus No-nonsense communicatie en straight-to-the-point ​
 • bul-plus Stap-voor-stap begeleiding door het proces​
 • Liever even bellen? Vul dan je telefoonnummer in.
 • Ik neem je privacy serieus en gebruik jouw persoonsgegevens alleen om de producten en services te leveren die je opvraagt. Door op onderstaande button te klikken geef je toestemming dat ill graff design je gegevens opslaat. Lees hier mijn volledige cookie- en privacy beleid.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account