Image
Top
Navigatie

Download de gratis inhaakkalender 2021

Meer dan 1.000 momenten om op in te haken

Deze inhaakkalender zorgt voor inspiratie voor social media

Ben je op zoek naar manieren om in contact te komen met je doelgroep?

Gebruik dan mijn handige inhaakkalender met alle leuke, belangrijke & (on)zinnige momenten van 2021. Zo is er bijna elke dag wel iets waar jij je bedrijf mee kunt verbinden, denk aan #SwapIdeasday #CAPSLOCKDAY #DagvandeScheiding #DoeVriendelijkdag #Burendag en nog meer dan 1.000 andere toffe inhaakmomenten.⁠

Vanaf vandaag heb je ieder moment inspiratie voor content om over te posten voor een leuke post, een toffe campagne, een handige tip of een inspirerende blog.⁠ En om je werk te besparen hoef je al die dagen niet zelf uit te zoeken. Dat heb ik al voor je gedaan. 😉⁠

Eigenlijk plan je als creatieve geest het liefst zo min mogelijk. En neem je de tijd om je gedachten te laten dwalen. Maar natuurlijk heb je vast al gemerkt dat plannen helpt om jouw doelen te sneller bereiken. Door deze mooie jaarplanner krijg je direct zin om alle content al te plannen voor 2021.

De inhaakkalender heeft een simpel vast kleurenpalet, pure lijnen en eenvoudige vormen, zodat de aandacht niet al te veel afleidt van dat wat je nodig hebt. Naast de bekende “de dag van” heb ik extra inhaakmomenten toegevoegd zoals belangrijke politieke gebeurtenissen, vakbeurzen voor de beauty industrie, retail, bouw en de horeca die in 2021 plaatsvinden, maar ook de meest toffe sport- en film evenementen zijn in de kalender vermeldt. Deze mooie inhaakkalender kan je gebruiken als ondersteuning voor al je online en offline marketingactiviteiten.

Daarnaast heb ik ruimte vrij gelaten zodat je jouw plannen, vooruitgang, doelen en andere handige informatie er direct op kunt noteren.

Hoe moet je de jaarkalender gebruiken?

Op deze kalender staan de meest belangrijke, leuke, grappige en speciale dagen al voor jou aangegeven. Je kunt deze data gebruiken als aanleiding om over iets te schrijven of je aanbiedingen hierop aan te passen. Voel je trouwens niet onder druk gezet om content te delen voor AL deze feestdagen!

Ze zijn puur ter referentie voor jou. Kies de feestdagen en datums waarvan je weet dat jouw doelgroep er ook aan meedoet en blijf met je content zo relevant mogelijk naar je branding toe als mogelijk. Qua styling, als de tone-of-voice van je bedrijf.

Daarom heb ik extra een korte uitleg toegevoegd over het meest effectieve gebruik van de jaarplanner. Zo kun je je groeiende volgers aantal per maand noteren, zijn er diverse thema’s en tips voor elke maand en kun je hashtags noteren die van belang zijn.

Vergeet ook zeker niet om data die voor jou belangrijk zijn te noteren. Sta je op een beurs, geef je een workshop, of heb je een belangrijke productintroductie? Schrijf het op de kalender, dan kun je zien waar je met je promotie naartoe kunt werken om het scherp in het vizier te houden.

Stem alle kanalen netjes op elkaar af:

Plan al je content voor 2021 in met deze handige inhaakkalender.

Slimme inhakers voor speciale dagen

Een Facebook-inhaker op dierendag (4 oktober) als je dierenartikelen verkoopt, een blogpost over de Nationale vogeltelling als je vogelhuisjes verkoopt, of een bericht over de kapsels van de sterren tijdens de uitreiking van de Oscars als je een kapsalon hebt. Je kunt het letterlijk nemen of juist figuurlijk. Het is maar net wat jij wil.

Bekijk de jaarplanner en bedenk waar jij en je doelgroep iets mee kunnen. Misschien kun je wel een leuke Valentijnsdag-inhaker verzinnen die ook op jouw product of dienst slaat terwijl je er niet direct mee te maken hebt. Kijk ook eens naar jaarlijks terugkerende discussies waar je op kunt inhaken, bijvoorbeeld de pepernoten die in de zomer al in de winkel te krijgen zijn. Enkele leuke voorbeelden van treffende inhakers zie je hieronder.

Inhaker van Albert Heijn tijdens Pride Amsterdam
Albert Heijn haakt met ‘We zijn stapel op jullie’ en een foto met winkelmandjes van de concurrent in de kleuren van de regenboog op Pride Amsterdam.
Heineken haakt in tijdens Valentijn
Heineken haakt in op Valentijn.
Inhaken door MacDonalds op selfiedag

MacDonald’s doet ook haar duit in het zakje #selfietime !

Een van de mooiste dagen in Nederland om op in te haken is uiteraard Koningsdag. Maar ook als je geen man bent kun je prima inhaken op belangrijke thema’s zoals bijvoorbeeld #movember, waarbij ik een #freebee weggeef zodat ook vrouwen kunnen meehelpen om aandacht te vragen rond dit belangrijke thema.

Inhaken op Movember van ill graff design
Inhaker van Starbucks tijdens Halloween over de kostuums tijdens deze feestdag.
Inhaker van Starbucks tijdens Halloween
Pandapunten sparen – een hot topic in 2020 waar Hema weer lekker op inhaakt.
Pandapunten sparen - een inhaker van de Hema

De inhaakkalender helpt inspiratie op te wekken​

Je kunt veel inspiratie uit de inhaakkalender halen voor die dagen dat je even zonder zit.

Zo kun je berichten op de verschillende media al een tijd van tevoren inplannen, zodat je dit niet pas op het laatste moment hoeft te doen. Ik gebruik meestal Hootsuite en Later voor al mijn social media kanalen.

Let wel op; je kunt niet op elk medium hetzelfde bericht plaatsen. Twitter en Facebook hebben niet alleen een andere doelgroep, maar je schrijft er ook een heel ander soort bericht voor. Bij Facebook kun je meer tekens gebruiken, Twitter is kort en krachtig. Je kunt uiteraard wel van dezelfde inspiratie gebruik maken…

Download de gratis inhaakkalender voor inspiratie van content op social media

Vraag nu mijn gratis inhaakkalender aan voor 2021

Je staat vast al te trappelen van ongeduld om alle social media content voor het aankomende jaar in te plannen…
Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in en dan weet je zeker dat je 2021 goed en vol inspiratie kunt gaan beginnen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
En het mooie is dat je er direct mee aan de slag kunt. 😉 Want zodra je je hebt ingeschreven krijg je een mailtje met de download link in je mailbox. Over een tijdje check ik even met je hoe het je is bevallen. Alvast veel plezier en succes met het plannen in 2021!

Wat vonden anderen van de inhaakkalender?

Sarah Ruijter
Read More
Anne de Vriese
Read More
Cyriel Hendrix
Read More
Melissa vdbk
Read More
Paul Buysers
Read More

Heb je liever een contentkalender voor 2021 in Excel?

Zoek je een interactieve tool die je helpt om niet meer hap-snap social media posts te maken? Een overzichtelijke kalender die zorgt voor een betere uitvoering van je contentstrategie, doordat je alles op een plek hebt staan?

Check dan mijn handige contentkalender in Excel die gaat zorgen voor structuur, overzicht en meer rust.

Geen ingewikkeld onoverzichtelijk Excel-bestand, maar een handig, intuïtief, overzichtelijk werkboek vol met handige tips dat jou gaat helpen aan meer likes, comments, shares en clicks. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf.

Share the joy:
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Gedeeld

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account