gratis social media inhaakkalender 2022

Meer dan 1.750 inhaakmomenten voor bijzondere dagen

Dagelijks inspiratie voor content met de social media jaarkalender

Ben je op zoek naar manieren om in contact te komen met je doelgroep?

Gebruik dan deze handige gratis inhaakkalender met alle leuke, belangrijke & (on)zinnige inhaakmomenten van 2022. Dagelijks zijn er bijzondere of speciale dagen waar jij je bedrijf mee kunt verbinden, denk aan #SwapIdeasday #CAPSLOCKDAY #DagvandeScheiding #DoeVriendelijkdag #Burendag en nog meer dan 1.750 andere toffe inhaakmomenten.⁠

Met deze inhaakkalender die je als PDF kan downloaden, heb je ieder moment inspiratie voor content om over te posten voor een leuke post, een toffe campagne, een handige tip of een inspirerende blog.⁠ En om je werk te besparen hoef je al die grappige of bijzondere dagen niet zelf uit te zoeken. Dat heb ik al voor je gedaan. 😉⁠

Inspelen op speciale dagen die belangrijk zijn voor je doelgroep

Eigenlijk plan je als creatieve geest het liefst zo min mogelijk. En neem je de tijd om je gedachten te laten dwalen. Maar wil je goed zichtbaar zijn en in contact komen met je doelgroep, dan is het belangrijk om vooruit te denken. Zoals het plannen van jouw posts op de momenten die belangrijk zijn voor je doelgroep.

Door de inhaakmomenten te gebruiken die in deze social media jaarkalender staan, weet je vooraf wat je kunt posten. Maar ook krijg je volop inspiratie om waardevolle posts te bedenken waarmee jij jouw bedrijf, producten of diensten in de kijker kan zetten.

De inhaakkalender bevat naast de social media dagen ook andere inhaakmomenten

Naast de bekende “de dag van” heb ik extra inhaakmomenten toegevoegd zoals belangrijke politieke gebeurtenissen, vakbeurzen voor de beauty industrie, retail, bouw, bio, hobby en de horeca die in 2022 plaatsvinden. Maar ook de meest toffe sport-, muziek- en film evenementen waarop je kunt inhaken zijn in de social media jaarkalender vermeldt. Hierdoor kan je deze gratis inhaakkalender slim inzetten als ondersteuning voor al je online en offline marketingactiviteiten.

De inhaakkalender heeft een overzichtelijke structuur, een vast kleurenpalet, pure lijnen en eenvoudige vormen, zodat de aandacht niet al te veel afleidt van dat wat je nodig hebt.

Daarnaast heb ik ruimte vrij gelaten zodat je jouw plannen, vooruitgang, doelen en andere handige informatie er direct op kunt noteren. Op die manier kan je ook zien of je social media activiteiten effect hebben.

Wat vonden anderen van de inhaakkalender?

Sarah Ruijter
Lees verder
Anne de Vriese
Lees verder
Cyriel Hendrix
Lees verder
Melissa vdbk
Lees verder
Paul Buysers
Lees verder

Hoe moet je de inhaakkalender gebruiken?

Op deze social media jaarkalender staan de meest belangrijke, leuke, grappige en speciale dagen al voor jou aangegeven. Je kunt deze data nemen als aanleiding om over iets te schrijven of je aanbiedingen hierop aan te passen. Voel je trouwens niet onder druk gezet om content te delen voor AL deze inhaakmomenten!

Ze zijn puur ter referentie voor jou. Kies de bijzonder dagen, of feestelijke datums waarvan je weet dat jouw doelgroep er ook aan meedoet. Bij het inhaken blijf je met je contentcreatie zo relevant mogelijk naar je branding toe als mogelijk. Qua styling en het soort afbeeldingen of de video’s, maar ook de tone-of-voice van je social media teksten.

Daarom bevat de gratis inhaakkalender 2022 een korte uitleg over het meest effectieve gebruik ervan. Zo kun je je groeiende volgers aantal per maand noteren, zijn er diverse thema’s en tips voor elke maand en kun je hashtags noteren die van belang zijn.

Vergeet ook zeker niet om data die voor jou belangrijk zijn te noteren op de jaarkalender. Sta je op een beurs, geef je een workshop, of heb je een belangrijke productintroductie? Schrijf het op de inhaakkalender, dan kun je zien waar je met je promotie naartoe kunt werken om het scherp in het vizier te houden.

Stem alle kanalen netjes op elkaar af:

Slimme inhaakmomenten voor speciale en bijzondere dagen

Een Facebook-inhaker op dierendag (4 oktober) als je dierenartikelen verkoopt, een blogpost over de Nationale vogeltelling als je vogelhuisjes verkoopt, of een bericht over de kapsels van de sterren tijdens de uitreiking van de Oscars als je een kapsalon hebt. Je kunt het letterlijk nemen of juist figuurlijk. Het is maar net wat jij wil.

Bekijk de inhaakkalender en bedenk waar jij en je doelgroep beiden iets mee kunnen. Misschien kun je wel een leuke Valentijnsdag-inhaker verzinnen die ook op jouw product of dienst slaat terwijl je er niet direct mee te maken hebt. Zo is de dag van de scheiding niet alleen voor advocaten. Maar ook als kapper kan je hier vast op inhaken! 

Kijk ook eens naar jaarlijks terugkerende discussies waar je een inhaker voor bedenkt. Bijvoorbeeld de pepernoten die in de zomer al in de winkel te krijgen zijn. 

Leuke voorbeelden van treffende inhaakmomenten:

Inhaker van Albert Heijn tijdens Pride Amsterdam
Albert Heijn haakt met ‘We zijn stapel op jullie’ en een foto met winkelmandjes van de concurrent in de kleuren van de regenboog op Pride Amsterdam.
Heineken haakt in tijdens Valentijn
Heineken haakt in op Valentijn.
Inhaken door MacDonalds op selfiedag

MacDonald’s doet ook haar duit in het zakje #selfietime !

Een van de mooiste dagen in Nederland om op in te haken is uiteraard Koningsdag. Maar ook als je geen man bent kun je prima inhaken op belangrijke thema’s zoals bijvoorbeeld #movember, waarbij ik een #freebee weggeef zodat ook vrouwen kunnen meehelpen om aandacht te vragen rond dit belangrijke thema.

Inhaken op Movember van ill graff design
Inhaker van Starbucks tijdens Halloween over de kostuums tijdens deze feestdag.
Inhaker van Starbucks tijdens Halloween
Pandapunten sparen – een hot topic in 2020 waar Hema weer lekker op inhaakt.
Pandapunten sparen - een inhaker van de Hema

Volop inspiratie met de gratis inhaakkalender

Je kunt heel veel inspiratie uit deze social media jaarkalender 2022 halen voor die dagen dat je even zonder zit. Met de 1.750 speciale en bijzondere dagen, heb je voor elke dag wel een tof inhaakmoment waar je iets mee kan om in contact te komen met je doelgroep.

En omdat je de jaarkalender direct als pdf in je mail ontvangt, kan je alvast vooruit werken. Zo kan je al weken (of maanden) vooraf de bijzondere dagen kiezen die bij je passen. Vervolgens maak je jouw posts klaar en kan je ze op de verschillende social media kanalen inplannen. Zodat je dit niet pas op het laatste moment hoeft te doen., wanneer je meestal aan inspiratie ontbreekt.

 Ik gebruik meestal Later of de Facebook publicatie tools om mijn berichten 2 weken vooruit in te plannen.

Let wel op; je kunt niet op elk social media kanaal hetzelfde bericht plaatsen. Twitter en Facebook hebben niet alleen een andere doelgroep, maar je schrijft er ook een heel ander soort bericht voor. Bij Facebook kun je meer tekens gebruiken, Twitter is kort en krachtig. Je kunt uiteraard wel van dezelfde inspiratie gebruik maken…

Download de gratis inhaakkalender 2022 voor inspiratie van content op social media

Vraag de gratis inhaakkalender 2022 nu aan

Je staat vast al te trappelen van ongeduld om van alle social media inhaakmomenten in 2022 gebruik te maken…
Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in en dan weet je zeker dat je dit jaar elke dag inspiratie hebt voor content!

En het mooie is dat je er direct mee aan de slag kunt. 😉

Want zodra je je hebt ingeschreven krijg je een mailtje met de download link naar de inhaakkalender in je mailbox.
Ook ontvang je meteen mijn 10 beste tips voor meer clicks, likes en comments. En om je te garanderen dat je altijd up-to-date blijft, ontvang je elke maand op de 25e een update over gewijzigde belangrijke data en nieuwe inhaakmomenten. 

Heb je liever een interactieve social media content kalender?

Zoek je een digitale tool die je helpt om te stoppen met het hap-snap posten op social media ? Een overzichtelijke social media jaarkalender die zorgt voor een betere uitvoering van je content strategie, doordat je alles op een plek hebt staan?

Check dan mijn handige contentkalender in Excel die gaat zorgen voor structuur, overzicht en meer rust door een kant-en-klare contentplanning die je meteen kan inzetten.

Geen ingewikkeld onoverzichtelijk Excel-bestand, maar een handig, intuïtief, overzichtelijk werkboek vol met handige tips dat jou gaat helpen aan meer likes, comments, shares en clicks. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf.

Gratis inhaakkalender 2022 voor bijzondere dagen op social media Gratis inhaakkalender 2022 voor bijzondere dagen op social media
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
7 Shares
Pin7
Share
Share
WhatsApp
Tweet