Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Download de gratis inhaakkalender 2022 voor slimme inhakers

Gratis social media inhaakkalender 2023

Meer dan 1.950 inhaakmomenten voor bijzondere dagen

Op deze social media jaarkalender staan de meest belangrijke, leuke, grappige en speciale dagen van dit jaar waar je op kan inhaken. Maar ook festivals, beurzen en andere belangrijke evenementen zijn hierin opgenomen. Hiermee stel jij jezelf nooit meer de vraag "Wat moet ik nu weer gaan posten?".

Inspelen op speciale dagen die belangrijk zijn voor je doelgroep

Eigenlijk plan je als creatieve geest het liefst zo min mogelijk. En neem je de tijd om je gedachten te laten dwalen. Maar wil je goed zichtbaar zijn en in contact komen met je doelgroep, dan is het belangrijk om vooruit te denken. Zoals het plannen van jouw posts op de momenten die belangrijk zijn voor je doelgroep.

Door de inhaakmomenten te gebruiken die in deze social media jaarkalender staan, weet je vooraf wat je kunt posten. Maar ook krijg je volop inspiratie om waardevolle posts te bedenken waarmee jij jouw bedrijf, producten of diensten in de kijker kan zetten.

Dagelijks inspiratie voor content met de social media jaarkalender

Ben je op zoek naar een ongedwongen en leuke manier om in contact te komen met je doelgroep?

Gebruik dan deze handige gratis inhaakkalender met alle leuke, belangrijke & (on)zinnige inhaakmomenten van 2023. Dagelijks zijn er bijzondere of speciale dagen waar jij je bedrijf mee kunt verbinden. Denk hierbij aan #SwapIdeasday #CAPSLOCKDAY #DagvandeScheiding #DoeVriendelijkdag #Burendag en nog meer dan 1.750 andere toffe inhaakmomenten.⁠

Met de inhaakkalender, die je als PDF kan downloaden én als een filterbare lijst in Excel, heb je dagelijks inspiratie voor content. Zo is er altijd wel een item dat bij jou past voor een leuke post, toffe campagne, handige tips of inspirerend blog. En om je werk te besparen hoef je al die grappige of bijzondere dagen niet zelf uit te zoeken. Dat heb ik al voor je gedaan. 😉

De inhaakkalender bevat naast de social media dagen ook andere inhaakmomenten

Naast de bekende “de dag van” heb ik extra inhaakmomenten toegevoegd zoals belangrijke politieke gebeurtenissen, vakbeurzen voor de beauty industrie, retail, bouw, bio, hobby, horeca (en vele andere sectoren) die in 2023 plaatsvinden. 

Maar ook de meest toffe sport-, muziek- en film evenementen waarop je kunt inhaken zijn in de social media jaarkalender vermeldt. Hierdoor kan je deze gratis inhaakkalender slim inzetten als ondersteuning voor al je online en offline marketingactiviteiten.

De inhaakkalender heeft een overzichtelijke structuur, een vast kleurenpalet, pure lijnen en eenvoudige vormen, zodat de aandacht niet al te veel afleidt van dat wat je nodig hebt. Daarnaast heb ik ruimte vrij gelaten zodat je jouw plannen, vooruitgang, doelen en andere handige informatie er direct op kunt noteren. Op die manier kan je ook zien of je social media activiteiten effect hebben.

De Excelversie van de inhaakkalender heeft aparte tabbladen voor de beurzen die je supereasy kan filteren op datum, branche en locatie in 2022 (vanaf november) en 2023 (t/m 31 december).

Inhaakkalender 2023 in excel

Wat vonden anderen van de inhaakkalender?

Sarah Ruijter
Lees verder
Anne de Vriese
Lees verder
Cyriel Hendrix
Lees verder
Melissa vdbk
Lees verder
Paul Buysers
Lees verder

Hoe moet je de inhaakkalender gebruiken?

In principe kan je alle data van deze social media jaarkalender als aanleiding gebruiken om over iets te schrijven of je aanbiedingen hierop aan te passen. Maar natuurlijk hoef je niet voor AL deze inhaakmomenten content te delen! Ze zijn puur ter referentie voor jou. Kies de bijzondere dagen, of feestelijke datums waarvan je weet dat jouw doelgroep er ook aan meedoet.

Bovendien bevat de gratis inhaakkalender 2023 een korte uitleg over het meest effectieve gebruik ervan. Zo kun je je groeiende volgers aantal per maand noteren, zijn er diverse thema’s en tips voor elke maand en kun je hashtags noteren die van belang zijn.

Vergeet ook zeker niet om data die voor jou belangrijk zijn te noteren op de jaarkalender. Sta je op een beurs, geef je een workshop, of heb je een belangrijke productintroductie? Schrijf het op de inhaakkalender, dan kun je zien waar je met je promotie naartoe kunt werken om het scherp in het vizier te houden.

Stem alle kanalen netjes op elkaar af zodat het allemaal "klopt"

Bij het inhaken blijf je met je contentcreatie zo relevant mogelijk naar je branding toe als mogelijk. Qua styling en het soort afbeeldingen of de video’s, maar ook de tone-of-voice van je social media teksten. Vergeet daarnaast ook niet al je social media kanalen op elkaar af te stemmen. Zo zorg je ervoor dat jouw boodschap op alle kanalen een herkenbaar en samenhangend geheel vormen.

Slimme inhaakmomenten voor speciale en bijzondere dagen

Een Facebook-inhaker op dierendag (4 oktober) als je dierenartikelen verkoopt, een blogpost over de Nationale vogeltelling als je vogelhuisjes verkoopt, of een bericht over de kapsels van de sterren tijdens de uitreiking van de Oscars als je een kapsalon hebt. Je kunt het letterlijk nemen of juist figuurlijk. Het is maar net wat jij wil.

Bekijk de inhaakkalender en bedenk waar jij en je doelgroep beiden iets mee kunnen. Misschien kun je wel een leuke Valentijnsdag-inhaker verzinnen die ook op jouw product of dienst slaat. Ondanks dat je er misschien niet direct iets mee te maken hebt.  Zoals de campagne van Heineken.

Zo is de dag van de scheiding niet alleen voor advocaten. Maar ook als kapper kan je hier vast op inhaken! 

Kijk ook eens naar jaarlijks terugkerende discussies waar je een inhaker voor bedenkt. Bijvoorbeeld de pepernoten die in de zomer al in de winkel te krijgen zijn. 

Bijzondere dagen van het jaar waarop je kan inhaken
Heineken haakt in tijdens Valentijn

Leuke voorbeelden van treffende inhaakmomenten:

Een van de mooiste dagen in Nederland van alle inhaakmomenten is uiteraard Koningsdag

Koningsdag is een van de meest bekende inhaakmomenten door het jaar heen

Maar ook belangrijke thema’s of maatschappelijke issues kan je prima op inhaken. Mits het past bij je merk. Zo geef ik een #freebee weg waarmee ook vrouwen op #movember kunnen meehelpen om aandacht te vragen rond dit belangrijke thema.

Inhaken op Movember van ill graff design

Zo haakt Albert Heijn in met ‘We zijn stapel op jullie’ en een foto met winkelmandjes van de concurrent in de kleuren van de regenboog op Pride Amsterdam.

Inhaker van Albert Heijn tijdens Pride Amsterdam

En was Pandapunten sparen een hot topic in 2020 waar Hema weer lekker op kon inhaken.

Pandapunten sparen - een inhaker van de Hema

Maar niet alle inhaakmomenten hoeven serieus te zijn. Zo doet MacDonald’s ook haar duit in het zakje #selfietime !

Inhaken door MacDonalds op selfiedag

Halloween is altijd een mooi moment waarop je kan inhaken en je publiek actief aan het werk zet. Bijvoorbeeld de actie van Starbucks met kostuums tijdens deze feestdag.

Inhaker van Starbucks tijdens Halloween

Inhaken op #wifidag door Mc Donalds. Een dubbel Mac dus. 😉 

Inhaken op wifidag

Maar vergeet vooral ook niet het nieuws en andere media in de gaten te houden. Want daar komen ook veel mooie inhaakmomenten vandaan. Denk aan het noodweer (code oranje), sportwedstrijden, foute uitspraken van BN-ers of politici en dergelijke.

Ook het nieuws zorgen voor de meest mooie inhaakmomenten

Volop inspiratie met de gratis inhaakkalender

Je kunt heel veel inspiratie uit deze social media jaarkalender 2023 halen voor die dagen dat je even zonder zit. Met de 1.750 speciale en bijzondere dagen, heb je voor elke dag wel een tof inhaakmoment waar je iets mee kan om in contact te komen met je doelgroep.

En omdat je de jaarkalender direct als pdf in je mail ontvangt, kan je na de download meteen aan de slag. Ook kan je al weken (of maanden) vooraf de bijzondere dagen kiezen die bij je passen. Vervolgens maak je jouw posts klaar en kan je ze op de verschillende social media kanalen inplannen. Zodat je dit niet pas op het laatste moment hoeft te doen. Wanneer je meestal aan inspiratie voor content ontbreekt.

Zelf gebruik ik Later of de Facebook publicatie tools om mijn berichten 2 weken vooruit in te plannen.

Extra tip: je kunt niet op elk social media kanaal hetzelfde bericht plaatsen. Twitter en Facebook hebben niet alleen een andere doelgroep, maar je schrijft er ook een heel ander soort bericht voor. Bij Facebook kun je meer tekens gebruiken, Twitter is kort en krachtig. Je kunt uiteraard wel van dezelfde inspiratie gebruik maken…

Download de gratis inhaakkalender 2023 voor dagelijkse inspiratie van content op social media
Download de gratis inhaakkalender 2023 voor dagelijkse inspiratie van content op social media

Vraag de gratis inhaakkalender 2023 nu aan

Je staat vast al te trappelen van ongeduld om van alle social media inhaakmomenten in 2023 gebruik te maken… Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in en dan weet je zeker dat je dit jaar elke dag inspiratie hebt voor content!

En het mooie is dat je er direct mee aan de slag kunt. 😉

Want zodra je je hebt ingeschreven krijg je een mailtje met de download link naar de inhaakkalender voor zowel de pdf als het excel werkboek in je mailbox. Ook ontvang je meteen mijn 10 beste tips voor meer clicks, likes en comments. En om je te garanderen dat je altijd up-to-date blijft, ontvang je elke maand op de 25e een update over gewijzigde belangrijke data en nieuwe inhaakmomenten. 

Heb je liever een interactieve social media content kalender?

Zoek je een digitale tool die je helpt om te stoppen met het hap-snap posten op social media ? Een overzichtelijke social media jaarkalender die zorgt voor een betere uitvoering van je content strategie, doordat je alles op een plek hebt staan?

Check dan mijn handige contentkalender in Excel die zorgt voor meer structuur en een duidelijke focus aan de hand van het “I VALUE YOU”-marketing principe. Hiermee heb je een kant-en-klare contentplanning die je direct kan inzetten.

Geen ingewikkeld onoverzichtelijk Excel-bestand, maar een handig, intuïtief, overzichtelijk werkboek vol met handige tips dat jou gaat helpen aan meer likes, comments, shares en clicks. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf.

Gratis inhaakkalender 2023 voor bijzondere dagen op social media
Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

7 Shares
Pin7
Share
Share
WhatsApp
Tweet