Image
Top
Navigatie
Blog update op 16-12-2014 Leestijd: 3 minuten

Inzamelingsactie kledingbank

Nog te veel Nederlanders leven onder de armoedegrens.

Door een discussie op Facebook en de inzamelingsactie van 3FM stel ik de volgende vraag;

“Waarom wordt die 9 miljoen niet gebruikt om mensen in ons eigen land te helpen die het zwaar hebben? Steun-klaplopers en aow-zwendelaars tel ik even niet mee. Maar doel op de mensen die onder de armoedegrens wonen, de ouderen, de gebroken gezinnen, personen die alles verloren hebben, buiten hun schuld om…”

My 2 cents

Er komen gigantisch veel mensen bij de voedsel- en/of kledingbanken die niet veel hebben… en dus ook wel wat hulp kunnen gebruiken. Maar vaak krijg je dan de reactie dat “die arme mensen in het buitenland het veel erger hebben”.

Wie heeft het erger? In welk opzicht? Met welke maatstaf meet je dan? Welk mensenleven is meer waard? Imho is een mens die in armoede leeft in de Filipijnen, net zo “zielig” als een die in Nederland woont. Rest tevens de vraag: Als er een actie opgezet wordt voor armoede in Nederland, denk je dan dat er ook zo massaal wordt gereageerd? Betwijfel het ten zeerste.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het goed dat Nederland steun biedt bij dit soort rampen. Maar de prioriteiten die de regering stelt aan hulp geven, vallen bij mij steeds vaker in het verkeerde keelgat. Bijvoorbeeld bij de vorige actie van Haïti heeft de regering, zonder dit voor te leggen aan het volk, het opgehaalde bedrag zelf verdubbeld. Niet met geld van hun eigen zakken, maar van dat van jou en mij. Maar als er dan gevraagd wordt voor zorg voor ouderen, die nodig is, zorg voor de zieken etc, dan “moet je er zelf voor zorgen”. Beetje krom als je het mij vraagt.

Ik denk dat we naar het buitenland graag een signaal van morele verontwaardiging afgeven. En door te doneren voelen we ons dan een stuk beter. Het boeit ons helemaal niet zo veel waar dat geld terecht komt en of het goed besteed is. Ik wil de actie van 3FM zeker niet bagatelliseren. Maar wel even goed benadrukken dat voor hulp in ons eigen land minder moeite en geld wordt gespendeerd dan wanneer er buiten Nederland iets gebeurd. Alsof dat niet belangrijk is.

Inzamelingsactie

Armoede in Nederland

Wij willen het anders zien en dat gaan we ook doen! De vorige keer door de Post-it war actie voor de Voedselbank en nu gaan we een inzamelingsactie voor de Kledingbank doen!

Via Facebook is een veiling per opbod vanaf 1€ van allerlei items die gedoneerd worden. Je kunt kleding, schoenen, speelgoed en dergelijke doneren en wij halen het gratis bij je op! Scheelt jou veel plek én je helpt er andere mensen mee. Ook zullen we zelf een duit in het zakje doen! Doe je mee? #veiling #armoede

Het geld dat hiermee ingezameld wordt, zal aan het einde van de maand gedoneerd worden aan Kledingbank Limburg. De Kledingbank is bestemd voor die mensen, die niet over voldoende financiële mogelijkheden beschikken om zelfstandig te voorzien in eigen kleding en schoeisel binnen Limburg.

edit 3 december 2013:

Uiteindelijk hebben we tussen de 25-30 zakken vol kleding, speelgoed, voedsel en dergelijke kunnen doneren, alsook een mooi geldbedrag van € 145,00! Erg leuk om te zien hoe groot die ogen werden toen we alle spullen aan de Kledingbank gavan. Dankbaarheid alom aanwezig. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen! Echt helemaal top!

Delen is lief

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account