Bedankkaartje om te zeggen: bedankt voor je bestelling

Hoe zeg je bedankt voor je bestelling met het ultieme bedankkaartje?

Door middel van een bedankkaartje met de tekst "bedankt voor je bestelling" kan je de klantbeleving in jouw webshop verhogen. Bovendien kan je door klanten te bedanken ook het vertrouwen in je webshop versterken. Waardoor vervolgaankopen sneller worden gedaan. En dat alleen door gewoon even bedankt te zeggen met een simpele tekst.

Ondanks dat ik al vaker blogs heb geschreven over hoe je kan zorgen voor een optimale klantbeleving. Toch bleek dit nog niet voldoende te zijn voor sommige van mijn lezers. Vooral als het gaat over je klanten bedanken en de tekst die hierbij hoort. Want de vraag “heb je voor mij een voorbeeld tekst om klanten te bedanken?”, kreeg ik steeds vaker in mijn inbox. Is het bedankt voor uw aankoop? Of kan ik toch beter “bedankt voor je bestelling” schrijven?

Maar ook het bedankkaartje zelf riep vragen op. “Hoe maak je een bedankkaartje en wat zet je er op?” En “Waar moet een bedankt kaart of mail aan voldoen?”

Daarom leg ik in dit blog uit hoe je het beste een bedankkaartje kan schrijven met maar liefst 30 voorbeeld teksten om je klanten te bedanken. Alsook de 5 kenmerken van een efficiënt bedankkaartje voor je webshop en hoe je deze goed kan laten aansluiten op jouw merk.

Klanten bedanken tekst: de opbouw

Als je niet bekend bent met het schrijven van bedankkaartjes, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Om die reden heb ik een kleine checklist gemaakt waar jouw tekst aan moet voldoen, Dus zorg dat je de volgende elementen in jouw bedankkaartje opneemt:

1. Begin je bedankkaart met een begroeting

Ten eerste bevat een goede begroeting de naam van de ontvanger. Zo zet je de juiste toon en maak je het persoonlijk. Afhankelijk van het imago van je bedrijf en de toon die hierbij hoort, kan de naam zelf al afdoende zijn als begroeting. Ook kun je de naam laten voorafgaan met een aanhef. Bijvoorbeeld 'Beste' of 'Hallo'. Of ' Lieve' en 'Hoi' voor de meer persoonlijke merken.

2. Vervolgens komt de inhoud, het bedankje zelf​

Maak de tekst om je klanten te bedanken specifiek. Op die manier weet de ontvanger dat je hem of haar begrijpt en waardeert voor wat deze heeft gedaan door een bestelling bij jou te plaatsen. Wees oprecht en weersta de verleiding om te overdrijven of humor toe te voegen aan je bedankkaartje. Omdat hierdoor je woorden minder oprecht overkomen.

3. Personaliseer de tekst om je klanten te bedanken op een dieper level

Indien mogelijk voeg je persoonlijke accenten toe die verwijzen naar de ontvanger. Want een verwijzing naar de toekomstige samenwerkingen, familie, locatie, gelegenheid of interesses van de ontvanger zorgt dat je klant zich speciaal voelt. Op die manier versterk je de band met jouw merk.

Denk eraan dat deze verwijzing natuurlijk en ongedwongen moet aanvoelen. Want anders kan het eerder griezelig, dan charmant overkomen. Ook ervaart een klant - door het toevoegen van die persoonlijke details - dat je om hem of haar geeft op een persoonlijk niveau. En dat hij of zij meer is dan de zoveelste bestelling die je moet afhandelen.

4. Voeg een afsluiting toe

"Met vriendelijke groet", "Nogmaals bedankt", "Graag tot snel" of "Groetjes" zijn voorbeeld teksten die allemaal goed werken. Welke het beste past is afhankelijk van jouw bedrijf en de gewenste toon. Dus kies de afsluiting die voor jou het meest natuurlijk aanvoelt.

Welke tekst gebruik je voor klanten bedanken?

30 voorbeeld teksten "bedankt voor je bestelling"

Hieronder staan enkele voorbeelden van een klanten bedanken tekst die je kan gebruiken. Weliswaar is jouw unieke merksausje hierin nog niet in opgenomen. Maar je kunt deze voorbeeld teksten wel gebruiken als het uitgangspunt om je eigen authentieke tekst in jouw unieke tone-of-voice op te zetten. Waarbij je rekening houdt met het soort bedrijf dat je hebt, welke branche je in zit en je doelgroep. Want hiermee bepaal je niet alleen de inhoud van de tekst en hoe je iemand aanspreekt. Maar ook de toon, de manier waarop jij normaliter met je klant spreekt.
Zo gebruik je als hip en trendy modemerk dus geen woorden als klandizie en spreek je in de je-vorm. Net zoals je als B2B ondernemer beter de tekst kan schrijven “bedankt voor het plaatsen van uw bestelling”. In plaats van “je bent geweldig, supertof dat je bij ons hebt besteld”. Merk je het verschil?

Maar de voorbeeld teksten helpen je in ieder geval al in de juiste richting om jouw unieke bedankkaartje te schrijven. Dus hier komen ze…

De klanten bedanken voorbeeld teksten:

 1. Bedankt voor uw bestelling bij [bedrijfsnaam]. Laat het ons weten als we nog iets kunnen doen om te helpen!
 2. Ik wilde je alleen maar even bedanken voor je aankoop. Ik kan in mijn handjes knijpen van geluk met klanten zoals jij!
 3. Bedankt dat u een [bedrijfsnaam] klant bent. We stellen uw klandizie zeer op prijs en hopen dat u snel terugkomt!
 4. [bedrijfsnaam] heeft de beste klanten! Super bedankt voor jouw steun!
 5. Bedankt dat u onze gewaardeerde klant wilt zijn. We zijn enorm dankbaar om u van dienst te zijn en hopen dat we aan uw verwachtingen hebben voldaan.
 6. Dank u voor uw steun. We stellen uw aankoop zeer op prijs en kijken ernaar uit om u opnieuw van dienst te zijn.
 7. Wij van [bedrijfsnaam] waarderen dat u [productnaam] bij ons heeft besteld en het vertrouwen dat u hiermee in ons stelt. Wij hopen dat u tevreden bent met uw aankoop.
 8. Bedankt voor het winkelen bij [bedrijfsnaam]. Wij hopen in de toekomst met veel plezier zaken met u te mogen doen.
 9. Wij van [bedrijfsnaam] weten dat je veel opties had om uit te kiezen… dank je wel dat je voor ons koos.
 10. Dank u voor uw aankoop en uw vertrouwen. Het was een genoegen om met u samen te werken.
 11. Heel erg bedankt voor je bestelling. We zijn enorm blij dat wij klanten hebben zoals jij.
 12. Jij bent de reden dat [naam bedrijf] doet wat wij doen. Dank je wel!
 13. Dank je voor je aankoop. Ik hoop dat je een geweldige shopervaring hebt gehad en ik kan niet wachten om je snel weer te zien.
 14. Jij bent helemaal geweldig! Dank je wel voor jouw bestelling. Hiermee help je ons verder te groeien in [jouw missie]
 15. Mede door loyale klanten zoals jij, kan [bedrijfsnaam] zo snel groeien. Bedankt!
 16. Ik hoop dat u blij bent met uw aankoop bij [bedrijfsnaam], tot de volgende keer!
 17. Bedankt voor je bestelling bij [bedrijfsnaam]! We zijn blij dat je hebt gevonden wat je zocht.
 18. Bedankt voor het inhuren van [bedrijfsnaam]. We waarderen dat u met ons zaken wilt doen en zorgen er voor dat we u de service kunnen blijven bieden die u verdient.
 19. [bedrijfsnaam] wil geweldige klanten zoals jij bedanken voor de geweldige steun! You rock!
 20. Uw steun betekent alles voor ons! Bedankt voor het vertrouwen. Ook hopen wij hopen u in de toekomst opnieuw van dienst te kunnen zijn.
 21. We willen je graag bedanken voor je bestelling bij [bedrijfsnaam]. Jouw tevredenheid is onze hoogste prioriteit!
 22. Bedankt dat je voor [bedrijfsnaam] hebt gekozen! We zijn vereerd om jou als klant te hebben.
 23. Jouw support betekent alles voor ons! Bedankt voor je bestelling en vertrouwen in [bedrijfsnaam].
 24. We willen graag onze waardering uitspreken voor jouw aankoop bij [bedrijfsnaam]. Bedankt dat je voor ons hebt gekozen!
 25. Bedankt dat je [productnaam] bij ons hebt gekocht. We hopen dat het aan je verwachtingen voldoet en staan klaar om je verder van dienst te zijn.
 26. We willen je hartelijk bedanken voor je aankoop. Jouw steun betekent veel voor ons en we kijken ernaar uit om je in de toekomst weer van dienst te zijn.
 27. Hartelijk dank voor je vertrouwen in [bedrijfsnaam]. We zijn blij dat je onze klant bent en streven ernaar om je altijd de beste ervaring te bieden.
 28. Jouw bestelling bij [bedrijfsnaam] wordt zeer gewaardeerd. We willen je bedanken voor je vertrouwen en kijken uit naar je volgende bezoek.
 29. Bij [bedrijfsnaam] willen we je graag bedanken voor je aankoop. We hopen dat je er veel plezier van zult hebben!
 30. Bedankt dat je voor ons hebt gekozen. Jouw steun is essentieel voor ons succes, en we zijn blij dat je onderdeel bent van de [bedrijfsnaam] familie.

Oprechte bedankjes voor klanten

Zo zie je maar, zo moeilijk hoeft een klanten bedanken tekst niet te zijn. Toch wil ik nog even een korte bijsluiter met je delen:

Iedereen vindt het fijn om bedankt te worden. Maar dan moet het ook daadwerkelijk oprecht en persoonlijk zijn. Wanneer je het als een marketingtrucje gaat gebruiken, prikken je klanten daar zo doorheen. Dus overdrijf het niet.

Wees dus oprecht klantgericht.  Je moet daarbij denken aan de inrichting van je webshop tot en met de klantenservice. En alles daar tussenin. Want dan maak je pas écht het verschil. Lees anders ook eens mijn andere blogs over hoe je de klant- en merkbeleving kan verhogen voor je webshop:

Door een bedankkaartje bij je bestelling toe te voegen, heb je al de eerste stap gezet naar meer klantenbinding. En als je klanten bedanken tekst in jouw unieke tone-of-voice ook klaar is, is het nu tijd voor de volgende stap. Namelijk het ontwerp en de uitstraling van het bedankkaartje zelf.

Handgeschreven bedankkaartje voor webshop met een persoonlijke tekst
Handgeschreven bedankkaartje voor webshop met een persoonlijke tekst

5 tips voor het ultieme bedankkaartje

Nu hoef je niet enorm uit te pakken hoor. Ook met een heel eenvoudig bedankkaartje kun je jouw klanten al een groot plezier doen. En ervoor zorgen dat je klanten je onthouden.) Zolang je maar de focus legt op het gevoel dat je die klant wilt geven. Zowel in het uiterlijk van het bedankt kaartje als in de bijpassende tekst om je klanten te bedanken.

Wanneer je dit op precies de juiste manier doet en de juiste snaar raakt bij je klanten, dan heb je er een ambassadeur voor het leven bij.

1. Het handgeschreven bedankkaartje

Laat je klanten zien dat de webwinkel waar ze hebben besteld, door een mens van vlees en bloed wordt gerund. Om die reden ga je de tekst om je klanten te bedanken met de hand schrijven. Zo zorg je voor die mens-to-mens connectie. Bovendien is een handgeschreven kaartje minder vluchtig. Op die manier zorg je dus voor een tastbare, betekenisvolle herinnering.

Maar dat het niet dat je altijd lange teksten moet schrijven om je klanten te bedanken. Daarnaast heb je daar ook de tijd vaak niet voor. Daarom zou ik het in de meeste gevallen gewoon simpel houden. Net zoals de voorbeeld teksten om je klanten te bedanken die hierboven staan. Dat is op zich voldoende en makkelijk om met de hand te doen.

Als jouw handschrift onleesbaar is. Net zoals die van mij, dan kan je beter voor een andere oplossing kiezen. Bijvoorbeeld een bedankbriefje in een handgeschreven lettertype dat je makkelijk kan afdrukken op mooi papier. Vervolgens stop je dit in een leuke envelop met sluitsticker in jouw unieke huisstijl en hoppa!

2. Probeer je klant te verrassen

Het kleine gebaar van een bedankt kaartje met een mooie persoonlijke tekst zorgt al voor een positieve beleving. Omdat je klant het niet verwacht. Maar denk er ook eens over na om een klein zakelijk bedankje toe te voegen aan een bestelling die de deur uit gaat. 

Wanneer je promotionele artikelen hebt of monsters van andere producten, kan je deze makkelijk toevoegen aan de bestelling. Bijvoorbeeld T-shirts , koffiemokken, pennen en andere kleine toevoegingen (paperclips, chocolaatjes, stickers e.d.) zijn allemaal uitstekende opties.

Want je hebt de doos en de verzendkosten toch al betaald. Dan is dit een heel rendabele manier om je klanten een beetje extra te verwennen, naast het bedankt kaartje. Zo geef je jouw klant een extra snufje geluksgevoel gemixt met waardering.🥰

Het juiste bedankje voor dat moment

Voordat je het pakket klaarmaakt voor verzending verstuurt moet je wel eerst even nadenken of het zakelijk bedankje ook van waarde is voor de ontvanger. Als je denkt dat deze het geweldig zal vinden, stop het bij de bestelling. Maar als het eerder promotioneel aanvoelt. In plaats van oprechte waardering, laat het dan weg.

Daarnaast kan je het ook perfect toepassen wanneer er iets mis is gegaan bij een bestelling. Zo laat je namelijk je klant weten dat je hem of haar serieus neemt en apprecieert.

3. Benadruk duurzaamheid in de tekst om je klanten te bedanken

Klanten vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Niet alleen kijken ze vaker naar de duurzame aspecten van een product bij aanschaf. Maar ook de manier van ondernemen van een bedrijf kan de doorslag geven om voor jouw webwinkel te kiezen. Je moet daarbij denken aan het steunen van een goed doel, eco vriendelijke verpakkingen tot de zonnepanelen op je bedrijfspand.

Dus als jij duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, dan mag je dat ook zeker benadrukken in je bedankkaartje. Uiteraard gedrukt op ecologisch verantwoord papier. Of als groeikaartje.

Wanneer je vervolgens in jouw klanten bedanken tekst aangeeft dat zij door hun bestelling bij jou te plaatsen ook een goed doel steunen, zorgt dit voor een extra goed gevoel. Ter illustratie kan je de volgende voorbeeld tekst gebruiken:

” Beste [naam], Bedankt voor je bestelling. We wensen je veel plezier met . Met jouw bestelling heb je de wereld weer een stukje beter/mooier gemaakt. Want van elke bestelling wordt (%) besteed aan [jouw goede doel]. “

4. Vraag om een review op het bedankkaartje

Indien je een persoonlijk kaartje gebruikt om iemand te bedanken voor zijn of haar bestelling, kun je via deze weg ook vragen om een persoonlijke review of recensie.

Want recensies zijn heel waardevol voor je reputatie. Bovendien helpt een goede beoordeling de volgende klant bij de keuze voor jouw webshop of een product dat jij verkoopt.

Maar als je een webwinkel hebt, dan weet je ook hoe moeilijk het is om aan die reviews te komen. Wanneer ze er dan toch een zetten, dan is het vaak een sterrenbeoordeling zonder inhoud. Daarom kan je beter met een persoonlijke bedankt kaartje om een inhoudelijke recensie vragen.

Voorbeeld tekst om een review vragen

Vraag pas na de tekst om je klanten te bedanken om een review. Want doordat je de klant eerst bedankt, zal deze eerder geneigd zijn om die review te plaatsen.

” Binnenkort ontvang je van ons een verzoek voor het schrijven van een recensie in je mailbox. Op die manier kan je ons laten weten hoe [bedrijf of product] jou positief heeft verrast! “

Ook kan je hier eventueel een bonus aan vasthangen. Zoals bijvoorbeeld een korting (zie punt 5).

Voorbeeld tekst NA de review:

” Ik zie net dat je ons hebt beoordeeld op Google. Bedankt dat je die extra stap zet om ons te steunen. Jij zorgt ervoor dat we nog beter willen worden. Ik stuur je een [jouw cadeautje] als blijk van waardering. Ik hoop dat je het leuk zult vinden. Nogmaals bedankt dat je zo geweldig bent! ” 

” Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om deze fijne review te schrijven. Dit waarderen wij enorm! Hiermee geef je ons ons de motivatie en support om [jouw visie]. “

Gebruik je social media op je bedankkaartje

Ook kan je vragen om een positieve beoordeling of de beleving op social media te zetten en jouw bedrijf hier in te taggen. Op die manier kan je User Generated Content voor je social media kanalen genereren.

Bovendien werkt dit soort content (foto’s video’s, reels, YouTube filmpjes) dat door klanten is gemaakt als een magneet voor je webwinkel. Want als jij zegt dat je een geweldige shop hebt, is dat een ding. Maar als anderen laaiend enthousiast zijn,… dan moet het wel waar zijn. 

Daarom is dit soort promotiemateriaal de beste reclame die een webwinkel kan hebben.

Als laatste kan je bij de tekst een hashtag zetten. Waardoor een klant op social media kan laten zien hoe blij zij is met haar bestelling (en eventueel iets kan winnen).

Voorbeeld om klanten te bedanken en te vragen om een review op social media
20 voorbeeld teksten om je klanten te bedanken met een kaartje

5. Klanten bedanken en korting geven

Korting geven is een geweldige manier om te zorgen dat klanten weer bij je terugkomen. Maar je wilt ook niet dat mensen hier bewust op wachten. Dus ga er spaarzaam mee om. Zeker als kleine webshop zijnde. 

Gebruik het als een manier om te belonen voor een grote order, als verjaardagscadeau of om loyale klanten te bedanken.

Korting geven voorbeeld tekst:

“Hi [naam],
Wat tof dat je bij ons je bestelling hebt geplaatst. Wij waarderen dit enorm en willen je daarom ook graag persoonlijk bedanken.

Ons [benoem assortiment of product aan] is erg populair en ik zou graag van jou horen wat je ervan vindt.

Ook wil ik je heel graag een extra korting geven van 15% op je volgende aankoop. Gebruik gewoon de code JIJBENTGEWELDIG bij het afrekenen.

Nogmaals erg bedankt en laat ons gerust je mening horen!
[naam verkoper]”

Every business tells a story, thank you for being part of my story.

Aanvullende tips voor jouw bedankkaartje:

Bedankkaartje van dit bedrijf past bij de rest van de huisstijl
Bedankkaartje van dit bedrijf en de tekst passen perfect bij de rest van de huisstijl

Maar vergeet ook de bedankmail niet!

Net zoals een bedankkaartje een mooie manier is om je klanten te bedanken. Kan je jouw klant ook al vooraf bedanken. Namelijk meteen na het plaatsen van een bestelling. Maar dan per e-mail.

Meestal wordt de bedankmail samengepakt in de bestelbevestiging of in de mail die je verstuurd na het afronden van de bestelling. Die tekst is erg statisch. Maar ook geeft dit je klant niet het gevoel dat het oprecht of persoonlijk is.

Daarom kan je beter gebruik maken van e-mail automation om dit goed aan te pakken. Want hiermee kan je de tekst om je klanten te bedanken en de lay-out helemaal in jouw unieke huisstijl opmaken. Bovendien kan je er ook heel veel details in personaliseren. Bijvoorbeeld de naam, de naam van het product dat is besteld en nog veel meer.

Voorbeeld van tekst in de bedankmail

Bedankmail voorbeeld tekst

Binding met jouw merk puur door klanten te bedanken

Zoals je wel al doorhebt zijn de voordelen van een eenvoudig bedankt briefje of kaartje duidelijk. Het kost je niet veel moeite om jouw klant te laten glimlachen. Als je dat doet, zal je hem of haar verrassen. Bovendien kan het de positie van je bedrijf versterken in hun onderbewustzijn. Waardoor ze je gaan zien als een geweldig merk om mee samen te werken. 

Ben je nieuwsgierig naar hoe je de aantrekkingskracht van jouw bedrijf kunt vergroten? En wil je weten hoe jij een ultieme klant- en merkbeleving voor jouw bedrijf kunt creëren? Probeer dan eens mijn Merkanalyse.

Een Merkanalyse kan je helpen om inzicht te krijgen in hoe jouw merk momenteel wordt ervaren en waar mogelijke knelpunten liggen. Het omvat een grondige analyse van je merkidentiteit, merkpositionering, merkwaarden, visuele uitingen en communicatiematerialen. Op basis van de analyse kan je vervolgens gerichte acties ondernemen om zowel je merk- als klantbeleving te versterken en beter aan te laten sluiten bij de behoeften en verwachtingen van je doelgroep.

Hoe zeg je bedankt voor je bestelling met het ultieme bedankkaartje? Hoe zeg je bedankt voor je bestelling met het ultieme bedankkaartje? Hoe zeg je bedankt voor je bestelling met het ultieme bedankkaartje? Hoe zeg je bedankt voor je bestelling met het ultieme bedankkaartje?
Hoe zeg je bedankt voor je bestelling met het ultieme bedankkaartje? bespreekt deze onderwerpen:
Dit artikel is geschreven door:

Muriel Snijders

Hi! Ik heet Muriel Snijders en net als jij ben ik een ondernemer met een plan: zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om beter te maken wat al goed is én dit durven te benoemen. Want als je jezelf niet uitspreekt, word je ook niet uitgekozen. Door een brand te ontwikkelen dat authentiek en uniek is, waar je trots op kunt zijn en dat perfect bij je past maak ik dit duidelijk. Hiermee wil ik de klanten van mijn klanten bereiken, in hoofd, hart en ziel. Om zo ondernemer voor ondernemer de wereld mooier en gelukkiger te maken. Daar word ik namelijk gelukkig van. En jij natuurlijk ook!

2 reacties

 1. Beste Muriel

  Bedankt voor je informatieve site/tekst. Ik (eigenaar van kleine drukkerij) wordt hier heel blij van. Af en toe moet ik even spieken om tot wat creativiteit te komen. Beter goed gejat dan slecht bedacht toch?
  Om op te boksen tegen de ‘giganten’ is authentiek, oprecht, creatief en flexibel zijn voor mij van levensbelang, maar zou dit eigenlijk niet voor elke ondernemer moeten gelden?

  Groeten
  Elaine

  1. Hi Elaine, gelukkig is er heel veel online te vinden waar we ons door kunnen laten inspireren. Het is alleen soms moeilijk om dit vervolgens om te zetten naar iets dat bij jouw unieke bedrijf past. Want juist door authentiek, oprecht en creatief te zijn als “kleintje”, kan je er met kop en schouders bovenuit steken. Zeker als je bedenkt dat een persoonlijke band met je klant steeds meer een van de belangrijkste factoren is voor een klant om voor jou te kiezen. Maar gelukkig heb ik daar ook slimme tools en workshops voor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
150 Shares
Pin144
Share6
Share
WhatsApp
Tweet