Image
Top
Navigatie
Blog update op 25-07-2020 Leestijd: 2 minuten

Maak een actiebutton op Facebook

Een call-to-action button leidt tot meer conversies!

Je hebt het vast al gezien, de actiebutton van Facebook. Maar wist je dat je ook een extra actiebutton kunt maken?

OPMERKING: We zien dagelijks dat er nog veel zakelijke facebookpagina’s geen actiebutton hebben. Zonde hoor! Gebruik de onderstaande handleiding en je hebt het zó ingesteld, het kost niks en leidt tot meer conversies!

Actiebutton 1: Deze is al een tijdje beschikbaar op Facebook
  • Klik op de knop “aanzetten tot actie maken” onder je header/coverfoto. Deze staat naast de knop ‘vind ik leuk’.
  • Kies welke actie (call-to-action) jij wilt dat mensen doen. Registreren(evenementen of opt-in) maar contact opnemen (via mail/websitelink) of direct doorlinken naar een product in je webshop kan ook!
  • Klik op volgende, kies voor website en je bent klaar! Heb je een app, dan kan je deze hier ook koppelen.

Hoe maak ik een actiebutton op Facebook?

TIP: Probeer je coverfoto zo te ontwerpen dat het in lijn ligt met de actiebutton! Zo kan je in de coverfoto een duidelijke actie in tekst weergeven naar “Maak een afspraak”.

Actiebutton 2: Gebruik de Facebook coverfoto!

Ontwerp een Facebook header/coverfoto met een tekst of knop erop. Deze is niet ‘echt’ aan te klikken, omdat het een afbeelding is. Maar na het uploaden van de coverfoto kan je deze bewerken en in de omschrijving een tekst en link typen. Dus als iemand klikt op de afbeelding dan lezen zij jouw omschrijving & de link (de actie die je ze doen wil laten zetten) náást de coverfoto.

Coverfoto Facebook met actiebutton (link)

Wil je nog meer Facebook tips of andere social media kanalen?

Bekijk dan eens onze 6 zakelijke twitter tips of vraag een gesprek aan om een social media strategie op te stellen. Door ervaring en up-to-date kennis van social media kan ill graff design je voorzien van relevant en doeltreffend social media advies en uitvoering. Ook met betrekking tot Facebook of Google advertentie campagnes.

Delen is lief

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account