Merkpromotie om meer zichtbaar en beter vindbaar te worden

Verover het plekje in het achterhoofd van je droomklant door marketing en communicatie slim met elkaar te combineren tijdens de klantreis.
Merkpromotie om meer zichtbaar en beter vindbaar te worden-marketing-bureau-limburg

Merken bestaan omdat ze continu in the picture zijn

In een wereld waar jouw doelgroep van alle kanten bestookt wordt met marketing en reclameboodschappen is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Want als je niet gezien wordt, hoe weet jouw klant dan dat je er bent? Maar door hard op de trommel te slaan en roepen dat je de beste bent, zoals dat vroeger ging, werkt niet. Mensen doen namelijk zaken met andere mensen. En zoeken naar verbinding. Vandaar dat ik het als marketing coach anders aanpak.

Ik vind namelijk dat je het verdient als ondernemer, om opgemerkt te worden op de juiste manier. Met een merkpromotie die je klanten raakt op een diepere laag. Waarmee je niet alleen klanten aantrekt, maar ze ook blijvend aan je kunt binden voor de lange termijn.

Door marketing en merk communicatie slim met elkaar te combineren tijdens de klantreis zorgen we samen dat je echt van betekenis bent voor een klant. Op die manier maak je met jouw merkpromotie het onderscheid, ervaar je minder concurrentie en kan je de klanten aantrekken waar jij zo happy van wordt.

Promotie van je merk op een slimme manier voor meer zichtbaarheid en een betere vindbaarheid

Door marketing vanuit je hart op een sympathieke en slimme manier toe te passen, ga je de connectie aan en zorg je dat jouw merk eruit springt. Promotie zonder hard te hoeven schreeuwen. Waardoor je moeiteloos dat plekje in het hoofd, hart en ziel van je publiek kan veroveren.

Marketing en communicatiestrategie om de zichtbaarheid en vindbaarheid van je merk te vergroten

Marketing & communicatie advies

Merkpromotie op basis van de klantreis

Als ondernemer wil je de hele wereld vertellen over je bedrijf. En je wilt opvallen met een boodschap die je klanten raakt in hoofd, hart en ziel

Daarom kijk ik verder dan die ene advertentie, insta post of nieuwsbrief. Ik kijk waar de kern ligt van je merk, wie je wil bereiken en welke boodschap je wil overbrengen. Om van daaruit een steengoede marketingstrategie te ontwikkelen. 

Die strategie moet realistisch zijn, maar ook eentje met lef. Voor de korte én de lange termijn. Waarmee je het onderscheid kunt maken, minder concurrentie ervaart en moeiteloos jouw droomklanten aantrekt.

Zodat jij van daaruit je zichtbaarheid en vindbaarheid met vertrouwen zelf verder kunt oppakken of je marketing promotie slechts gedeeltelijk hoeft uit te besteden.

Content marketing

Content strategisch inzetten voor je vindbaarheid
Merken worden groot door een sterke aanwezigheid op slim gekozen kanalen. En dus niet door af en toe je gezicht te laten zien op elk denkbaar communicatie kanaal.

Met een content marketing strategie werk je volgens een doordachte content planning. Zodat de tijd en energie die je in je content marketing steekt, je ook wat oplevert. Niet alleen vergroot je dan de zichtbaarheid van je merk, maar ook de vindbaarheid van je bedrijf.

Door content strategisch te delen op verschillende kanalen kan jij een plekje in het achterhoofd van je klant veroveren. Waardoor je een klant indirect helpt om voor jou te kiezen.

Wil je contentmarketing inzetten om je doelgroep te bereiken, inspireren en activeren? Ik help je met het ontwikkelen van de contentstrategie, contentkalender en het kiezen van jouw ideale marketing mix voor een optimale merkpromotie. Daarna kan je er zelf verder mee aan de slag, of we doen het samen.

content marketing coach voor ondersteuning bij je contentmarketing
Social media marketing strategie en advies om je zichtbaarheid te vergroten

Social media marketing

Vergroot je zichtbaarheid met social media

Social media is een onmisbaar element van je marketingmix om goed zichtbaar te zijn. Want er zijn honderden miljoenen mensen die gebruik maken van social media en jouw klant zit daar ook tussen.

Een account voor je bedrijf is snel aangemaakt, maar dan wat? Je hebt geen idee wat je moet plaatsen op social media en er is geen duidelijke strategie. Met als gevolg: het gewenste effect blijft uit.

Daarom is het slim om vooraf goed na te denken over wie je waar wilt bereiken met welke informatie om zo de zichtbaarheid van je bedrijf strategisch te vergroten. Waardoor je precies weet je hoe jij duidelijk kan maken wie je bent, hoe jij je klant kunt helpen en waarom je doet wat je doet.

Email marketing

Effectieve mailing promotie campagnes
Email marketing is en blijft een waardevol kanaal voor marketing en communicatie om een boodschap over te brengen naar jouw doelgroep. Zowel voor kleine ondernemers als grote bedrijven.
Want waar social media nogal vluchtig is en de zoekmachine alleen gebruikt wordt als men iets direct nodig heeft, bereik je met een email altijd de ontvanger via hun inbox.

Zo hoef je ook niet te vechten om de aandacht van een potentiele klant in tegenstelling tot andere communicatiekanalen. Zij zien namelijk alleen jouw boodschap als ze je mailing openen.

Bovendien kan je door je mailings slim in te zetten met e-mailmarketing automation conversies verhogen en een relatie opbouwen met je klanten. Want je kunt tijdens de klantreis, gerichte mails sturen die inspelen op de fase waarin een klant zich bevindt. Zo ben en blijf altijd relevant en zichtbaar.

Met effectieve mailing promotie campagnes bereik je de ontvanger altijd in zijn inbox
Lokale merkpromotie voor je winkel of bedrijf in Limburg

Lokale merkpromotie

JE LOKALE ZICHTBAARHEID VERGROTEN​
Natuurlijk wil je als bedrijf online goed zichtbaar zijn. Je hebt een aantrekkelijke website, gebruikt social media en werkt aan je vindbaarheid in de Google-zoekresultaten, enz. Maar vergeet ook zeker niet de kracht van offline promotie.

Promotiemateriaal speelt hierbij een grote rol. Denk aan het welbekende visitekaartje bij een eerste ontmoeting, de uitstraling van een winkel als je binnenkomt, een promotieflyer tijdens een beurs of die leuke goodiebag na een event. Je wilt jezelf laten zien en gezien worden.

Maar daarnaast wil je ook op een originele en authentieke manier lokaal reclame maken die mensen aanspreekt. Door je online aanwezigheid te combineren met de offline ervaring zorg ik dat jouw merk altijd en overal zichtbaar is op de juiste manier.

Ik denk met je over hoe je jouw bedrijf het beste kunt laten opvallen in jouw buurt, gemeente of regio met het juiste communicatiemateriaal.

Merkpromotie om meer zichtbaar en beter vindbaar te worden​
Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet