je online marketingstrategie verbeteren

Het meten van je strategie met tastbaar effect

Een online marketingstrategie kan veel voor je bedrijf betekenen. Je werkt aan jouw expertstatus, bouwt een band op met je doelgroep en trekt potentiële klanten aan. Maar leveren al jouw inspanningen ook iets op?

In dat geval gebruik ik graag een van mijn favoriete uitspraken: meten is weten. Want als alleen als je weet hoe je ervoor staat, kun je jouw online marketing strategie verbeteren.

4 manieren om je online marketingresultaten te verbeteren

Voor online succes zijn analyseren en evalueren bijna net zo belangrijk als het goed uitvoeren van je marketing strategie. Alleen dan weet je of je inspanningen op het gebied van je website, content en social media rendement opleveren.

Door dit op de juiste manier te meten ben je in staat om vast te stellen wat goed gaat, waar verbetering nodig is en welke onderdelen misschien wel moeten worden afgestoten. Maar ja, waar moet je beginnen? Want je moet onderhand een webanalytics expert zijn om de betekenis van alle cijfers op de juiste manier te kunnen interpreteren.

Daarom heb ik verschillende scans ontwikkelt om die data inzichtelijk en helder te maken. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van hoe je er nu voor staat, waar je jouw online marketing strategie kunt verbeteren en waar nog gouden kansen liggen.

Zo kun je meer resultaat halen met hetzelfde marketingbudget, weet je welk soort content het beste voor jou werkt, krijg je meer leads en behaal je sneller je doelen.

Brand Scan - Hoe authentiek is jouw merk?

Je brand vertelt jouw verhaal als je er niet zelf bij bent om het persoonlijk toe te lichten. Of het nu om een Instagram story, een bedrijfsbrochure of de aankleding van je bedrijfspand gaat, een duidelijke samenhang is superbelangrijk en versterkt je imago.
Heb jij een merk waarmee je het hart van jouw droomklant verovert? Ben je nieuwsgierig naar hoe je de aantrekkingskracht van jouw bedrijf kunt vergroten? Ik geef je met een brandscan graag het antwoord.

Heeft je website een optimale klant- en merkbeleving?

Meestal wordt er bij een website alleen gekeken naar de snelheid en de vindbaarheid van je site. Wat hierbij vaak vergeten wordt is de reden waarom je jouw website in eerste instantie laat maken: voor je klant!
Een bezoeker moet aan alles voelen dat deze op de juiste plek is bij jou. Je maakt het onderscheid doordat je aangeeft dat zijn of haar probleem kent, de belevingswereld begrijpt en weet wat het met ze doet. Die verbinding laat je zien met herkenbaar beeldmateriaal en aansprekende teksten die helemaal bij jou én je droomklant passen.
Begrijp jij wat jouw klanten voelen, denken en ervaren als ze op je website komen? Het antwoord hierop ontdek je tijdens de website merkbeleving check.

Verbeter je vindbaarheid op Google met een website analyse

Wanneer het al een tijd geleden is dat je een website hebt laten maken, is het verstandig om na een bepaalde periode te kijken of de website nog steeds voldoet aan je verwachtingen.
Spreekt hij jouw doelgroep aan en zet hij bezoekers ook écht aan tot actie? Betaal je veel geld voor Google AdWords maar krijg je geen leads? Wil de omzet van je webshop maar niet groeien? Dan is het verstandig om een website analyse door te voeren. Zodat je exact weet hoe de vork in de steel zit.

Leer hoe je jouw blog kunt verbeteren met de Blog Scan

Bloggen. Het klinkt zo simpel. Even een leuk stukje tekst schrijven, online zetten en hop de klanten stromen binnen. Maar helaas, zo werkt het niet. Was het maar zo makkelijk.

Met de Blog Scan krijg je een helder stappenplan zodat je direct weet wat je kunt verbeteren. Zo weet je exact hoe je jouw content marketing meer effectief kunt inzetten om je zichtbaarheid te vergroten.

Je bespaart niet alleen tijd, verhoogt jouw expertstatus en leert beter bloggen. Maar ook vergroot je jouw vindbaarheid in Google, want je schrijft alleen nog blogs waar je goed op gevonden wordt én die tegelijkertijd je lezers aanspreken.

Ontdek hoe je jouw Social Media kanalen effectief inzet met de Social Media Scan

Hoe goed zit jouw Social Media strategie in elkaar? Post je op relevante momenten? Gebruik je de juiste hashtags? Is je content visueel aantrekkelijk en zorgt het voor interactie?
Gebruik je al enige tijd social media, maar wil het groeien nog niet echt lukken of ben je benieuwd naar de quick wins?
Met de Social Media Scan neem ik je huidige kanalen onder loep, kijk waar er groei mogelijk is en wat je nog zou kunnen verbeteren. Maar ook check ik of je eigenlijk wel op de juiste kanalen zit en hoe je die beter kun inzetten in combinatie met jouw overige communicatie middelen.
Het meten van je online marketing strategie voor optimaal resultaat Het meten van je online marketing strategie voor optimaal resultaat
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet