Meld je aan voor het gratis webinar: Verover het hart van je ideale klant

Je online marketing strategie verbeteren met tastbaar resultaat

Een online marketing strategie kan veel voor je bedrijf betekenen. Je werkt aan jouw expertstatus, bouwt een band op met je doelgroep en trekt potentiële klanten aan. Maar leveren al jouw inspanningen ook iets op?

In dat geval gebruik ik graag een van mijn favoriete uitspraken: meten is weten. Want als alleen als je weet hoe je ervoor staat, kun je jouw merk- en online marketing strategie verbeteren.

Je online marketing strategie op 2 manieren analyseren

Voor online succes is continue evalueren bijna net zo belangrijk als het goed uitvoeren van je marketing strategie. Want alleen met een marketing analyse op basis van cijfers, weet je of je inspanningen ook rendement opleveren. Of dat nu op het gebied van je website, social media content, mailings of je blogs zijn.

Door met een analyse – op de juiste manier – je merk en marketing strategie te meten, ben je in staat om vast te stellen wat goed gaat. Maar ook waar je jouw merk en marketing strategie kan verbeteren. Bovendien ontdek je welke onderdelen misschien wel moeten worden afgestoten. Omdat ze je meer tijd, energie en kosten vragen, dan dat het je iets oplevert onder de streep. 

Maar ja, waar moet je beginnen met zo’n analyse? Want je moet onderhand een webanalytics expert zijn om de betekenis van alle cijfers op de juiste manier te kunnen interpreteren. Daarom heb ik 2 verschillende marketing analyses ontwikkelt om dit inzichtelijk en helder te maken. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van hoe je er nu voor staat, waar je jouw online marketing strategie kunt verbeteren en waar nog gouden kansen liggen.

Zo kan je meer resultaat halen met hetzelfde marketingbudget, weet je welk marketingkanaal het beste voor jou werkt, krijg je meer leads en behaal je sneller je doelen.

Merkanalyse

Een analyse van jouw huidige merk

Heb jij een merk waarmee je het hart van jouw droomklant verovert? Ben je nieuwsgierig naar hoe je de aantrekkingskracht van jouw bedrijf kunt vergroten? 

Want je merk vertelt jouw verhaal als je er niet zelf bij bent om het persoonlijk toe te lichten. Of het nu om een Instagram story, je website, een bedrijfsbrochure of de aankleding van je bedrijfspand gaat, een duidelijke samenhang is superbelangrijk en versterkt je imago.

Met de Merkanalyse (ofwel Brandscan) nemen we je huidige kanalen onder loep en kijken we waar er groei mogelijk is. Tijdens deze sessie ontdek je of je de klanten aantrekt die je wilt hebben en ze aanspreekt op de juiste manier. Alsook welke communicatiekanalen daar het beste bij passen. Maar ook waar en hoe je meer focus kan aanbrengen voor een optimale merkbeleving.

Website analyse

Verbeter je vindbaarheid op Google
Wanneer het al een tijd geleden is dat je een website hebt laten maken, is het verstandig om na een bepaalde periode te kijken of de website nog steeds voldoet aan je verwachtingen.
  • Spreekt de website jouw doelgroep eigenlijk wel aan?
  • Zet je site bezoekers ook écht aan tot actie?
  • Ben je nog steeds goed vindbaar (op de juiste termen)?
  • Betaal je veel geld voor Google AdWords, maar krijg je geen leads?
  • Wil de omzet van je webshop maar niet groeien? 

Als je het antwoord op deze vragen schuldig moet blijven, dan is het verstandig om een website analyse door te voeren. Zodat je exact weet hoe de vork in de steel zit.

Je online marketing strategie verbeteren voor optimaal resultaat Je online marketing strategie verbeteren voor optimaal resultaat
Personal branding geeft jouw authenticiteit weer, wie jij als ondernemer bent

Ken jij de Focus Academie al?

Speciaal voor de DIY ondernemer die zelf aan de slag wil. Door middel van coaching, workshops en slimme tools ontdek je hoe je focus kan aanbrengen in je Merk en Marketing. Waardoor je een solide basis krijgt, zodat je gerichter kan mikken en aantrekkelijk wordt voor de allerbeste klanten.

Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet