Je online marketing strategie verbeteren met tastbaar resultaat

Een online marketing strategie kan veel voor je bedrijf betekenen. Je werkt aan jouw expertstatus, bouwt een band op met je doelgroep en trekt potentiële klanten aan. Maar leveren al jouw inspanningen ook iets op?

In dat geval gebruik ik graag een van mijn favoriete uitspraken: meten is weten. Want als alleen als je weet hoe je ervoor staat, kun je jouw online marketing strategie verbeteren.

Je online marketing strategie op 4 manieren analyseren

Voor online succes is continue evalueren bijna net zo belangrijk als het goed uitvoeren van je marketing strategie. Want alleen met een marketing analyse op basis van cijfers, weet je of je inspanningen ook rendement opleveren. Of dat nu op het gebied van je website, social media content, mailings of je blogs zijn.

Door met een analyse – op de juiste manier – je marketing strategie te meten, ben je in staat om vast te stellen wat goed gaat. Maar ook waar je jouw marketing strategie kan verbeteren. Bovendien ontdek je welke onderdelen misschien wel moeten worden afgestoten. Omdat ze je meer tijd, energie en kosten vragen, dan dat het je iets oplevert onder de streep. 

Maar ja, waar moet je beginnen met zo’n analyse? Want je moet onderhand een webanalytics expert zijn om de betekenis van alle cijfers op de juiste manier te kunnen interpreteren. Daarom heb ik verschillende marketing analyses en scans ontwikkelt om die data inzichtelijk en helder te maken. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van hoe je er nu voor staat, waar je jouw online marketing strategie kunt verbeteren en waar nog gouden kansen liggen.

Zo kan je meer resultaat halen met hetzelfde marketingbudget, weet je welk marketingkanaal het beste voor jou werkt, krijg je meer leads en behaal je sneller je doelen.

Brand Scan

Een analyse van jouw huidige merk
Je brand vertelt jouw verhaal als je er niet zelf bij bent om het persoonlijk toe te lichten. Of het nu om een Instagram story, een bedrijfsbrochure of de aankleding van je bedrijfspand gaat, een duidelijke samenhang is superbelangrijk en versterkt je imago.
Heb jij een merk waarmee je het hart van jouw droomklant verovert? Ben je nieuwsgierig naar hoe je de aantrekkingskracht van jouw bedrijf kunt vergroten? Ik geef je met een brandscan graag het antwoord.

Website merkbeleving check

Analyse voor een betere beleving op je site
Meestal wordt er bij een website alleen gekeken naar de snelheid en de vindbaarheid van je site. Wat hierbij vaak vergeten wordt is de reden waarom je jouw website in eerste instantie laat maken: voor je klant!

Een bezoeker moet aan alles voelen dat deze op de juiste plek is bij jou. Doordat je aangeeft dat je zijn of haar probleem kent. De belevingswereld begrijpt en weet wat het met ze doet.

Maar laat jouw site ook zien dat jij begrijpt wat jouw klanten voelen, denken en ervaren als ze op je website komen? Het antwoord hierop ontdek je tijdens de website merkbeleving check.

Website analyse

Verbeter je vindbaarheid op Google
Wanneer het al een tijd geleden is dat je een website hebt laten maken, is het verstandig om na een bepaalde periode te kijken of de website nog steeds voldoet aan je verwachtingen.
  • Spreekt de website jouw doelgroep eigenlijk wel aan?
  • Zet je site bezoekers ook écht aan tot actie?
  • Ben je nog steeds goed vindbaar (op de juiste termen)?
  • Betaal je veel geld voor Google AdWords, maar krijg je geen leads?
  • Wil de omzet van je webshop maar niet groeien? 

Als je het antwoord op deze vragen schuldig moet blijven, dan is het verstandig om een website analyse door te voeren. Zodat je exact weet hoe de vork in de steel zit.

Blog Scan

Marketing strategie verbeteren voor je blog
Bloggen. Het klinkt zo simpel. Even een leuk stukje tekst schrijven, online zetten en hop de klanten stromen binnen. Maar helaas, zo werkt het niet. Was het maar zo makkelijk.

Met de Blog Scan krijg je een helder stappenplan zodat je direct weet wat je aan je marketing strategie kunt verbeteren. Op die manier weet je precies hoe je jouw content marketing meer effectief kan inzetten. Zodat je jouw zichtbaarheid én vindbaarheid vergroot.

Je bespaart niet alleen tijd, verhoogt jouw expertstatus en leert beter bloggen. Maar ook vergroot je jouw vindbaarheid in Google. Want je schrijft alleen nog blogs waar je goed op gevonden wordt én die tegelijkertijd je lezers aanspreken.

Ontdek hoe je jouw Social Media kanalen effectief inzet met de Social Media Scan

Hoe goed zit jouw Social Media strategie in elkaar? Post je op relevante momenten? Gebruik je de juiste hashtags? Is je content visueel aantrekkelijk en zorgt het voor interactie?
Gebruik je al enige tijd social media, maar wil het groeien nog niet echt lukken of ben je benieuwd naar de quick wins?
Met de Social Media Scan neem ik je huidige kanalen onder loep, kijk waar er groei mogelijk is en wat je nog zou kunnen verbeteren. Maar ook check ik of je eigenlijk wel op de juiste kanalen zit en hoe je die beter kun inzetten in combinatie met jouw overige communicatie middelen.
Je online marketing strategie verbeteren voor optimaal resultaat Je online marketing strategie verbeteren voor optimaal resultaat
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet