Image
Top
Navigatie
Blog update op 25-07-2020 Leestijd: 3 minuten

Onderhoudscontract voor WordPress website of webshop

Stel je voor: je website gaat onderuit en je hebt géén backup…

Het systeem WordPress waarmee ill graff design haar websites maakt is continue in ontwikkeling. WordPress en de plugins voor WordPress komen regelmatig met updates. Dit kunnen kleine updates zijn, maar vaak wel erg belangrijk vanwege aanpassingen in de beveiliging. Iets minder vaak komen er grotere updates of geheel nieuwe versies van WordPress uit, waarin vaak naast beveiligingstechnische verbeteringen ook hele nieuwe functionaliteiten zitten.

Waarom is een onderhoudscontract voor een WordPress website of webshop nodig?

Het is zeer verstandig deze updates bij te houden. Zeker als het gaat om beveiligingsupdates. Doe je dit niet of te laat dan vergroot je het risico dat je website gehacked wordt of door Google gezien gaat worden als niet veilige website. Je (potentiële) klanten krijgen dit dan te zien en de kans dat ze dan een kijkje op je site gaan nemen zal dan zeker afnemen. Gevolg: minder bezoekers, minder klanten en dus minder omzet.

Onderhoudscontract voor WordPress beveiliging

Het is goed mogelijk om de updates zelf bij te houden. Doe je dit, zorg dan wel dat je voor het uitvoeren van een update een backup maakt van je website. Maar misschien wil je dit allemaal liever zelf helemaal niet doen, omdat je er geen tijd voor hebt of bang bent dat er iets mis gaat. In dat geval heb je de mogelijkheid om hét WordPress onderhoudscontract af te sluiten bij ill graff design.

Wat houdt het onderhoudscontract voor WordPress in?

Vandaag worden er (net als gisteren) duizenden WordPress websites gehackt en gesloopt. Als het de jouwe is, ben je ten eerste onvindbaar voor nieuwe klanten. Ten tweede kun je de boel laten repareren of een nieuwe laten bouwen. Tenzij je een backup hebt. Daar zijn wij voor.

Met een WordPress onderhoudscontract is je website optimaal beveiligd en altijd in topconditie.

Het onderhoudscontract bevat alle belangrijke onderdelen voor WordPress:
  • Maandelijks uitvoeren van updates en upgrades van WordPress
  • Maandelijks uitvoeren van updates voor plugins
  • Wekelijks back-up van je complete website (bestanden en database)
  • Beveiliging aanpassen indien nodig.
  • 1 x per maand verwijderen van spam
  • Terugzetten van een back-up van je website indien nodig
  • 1 uur WordPress ondersteuning (vragen en kleine aanpassingen)
  • Rapportage van bezigheden

Het onderhoudscontract geldt voor één website met één domeinnaam tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
Er is geen opzegtermijn. Dus als je voor de 15e schriftelijk opzegt, is deze (contract)maand ook meteen de laatste.

Feit: voor de gemiddelde WordPress website zijn er 150 á 250 updates per jaar beschikbaar.

Wat zit er niet in het onderhoudscontract voor WordPress?

Wijzigingen (extra functionaliteiten, aanpassen afbeeldingen, aanpassen van teksten, producten, sliders, prijzen, etc.) doorvoeren op je website zijn bij dit onderhoudscontract niet inbegrepen.
De (jaarlijkse) licentiekosten van betaalde plug-ins of hosting zijn ook niet inbegrepen.

Het is ook goed om te weten dat we soms websites of webshops weigeren. Bijvoorbeeld omdat de betreffende site wat ons betreft niet snel genoeg gehackt kan worden (racisme, kinderporno etc). Maar het kan ook zijn dat er sprake is van zoveel achterstallig onderhoud dat het renoveren van je website niet in verhouding staat tot de kosten van het onderhoudscontract.

Wat kost dat onderhoudscontract voor WordPress?

Het flauwe antwoord zou zijn: nog altijd minder dan het opruimen van de rotzooi en het herstellen van een gehackte website. Heel flauw, maar het klopt wel. Of je website nu groot of klein is, oud of nieuw, 10 bezoekers trekt of 10.000: als het een WordPress website is, is er een onderhoudsplan dat aansluit op je plannen, je ambities en je budget. En dat is maatwerk.

Bel nu +31 (0) 6 173 50 824. Of vul het formulier in en ik neem vaak nog dezelfde werkdag contact met je op om jouw wensen te bespreken.

 

Delen is lief

Geschreven door

Muriel Snijders - Brand coach

Hi! Ik ben Muriel en heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen met hun online én offline zichtbaarheid op het gebied van branding, design en social media. Met mijn jarenlange ervaring kan ik ondernemers en bedrijven net als jij helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Ik zorg dat je een sterk merk krijgt dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien. Spreek ik je snel?

Volg illgraffdesign op Instagram

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account