Online marketing coach die je bedrijf helpt groeien met een killer marketingstrategie

Online marketing coach die je bedrijf helpt groeien

Ben je op zoek naar een marketing coach die jou kan helpen je bedrijf te laten groeien? Want in de beginfase van je onderneming waren mond-tot-mondreclame en je eigen netwerk wel voldoende. Maar nu is het toch echt tijd voor meer. Je wilt het écht goed aanpakken, je klantenkring uitbreiden en het maximale uit je bedrijf halen.

Daarnaast weet je zelf ook wel dat om succesvol te zijn, het essentieel is om aanwezig te zijn waar jouw doelgroep zich bevindt. De vraag is alleen nog hoe je dit goed aanpakt.

Als marketing coach denk ik graag met je mee over de juiste strategie:

 • Ik help je bij het inzetten van de juiste marketingmix van kanalen.
 • Ook bekijk ik hoe we de zichtbaarheid en vindbaarheid van je merk kunnen vergroten.
 • Help ik je om je doelgroep te prikkelen met een boodschap die raakt.
 • En ondersteun ik je om meer resultaat te halen uit je marketing inspanningen.

Jouw uitdagingen als ondernemer:

Je hebt geweldige producten of diensten en bent een kei in je vakgebied. Als ondernemer besef je dat je aan de slag moet met je marketing- en verkoopstrategie. Maar je vraagt je af hoe je dit moet aanpakken. Want je hebt niet de tijd of de kennis, en lukraak dingen proberen is niet jouw stijl. 

En misschien heb je al verschillende dingen geprobeerd. Zoals het plaatsen van berichten op sociale media of het versturen van nieuwsbrieven, maar zonder resultaat. Je bent er klaar mee.

Het is nu tijd om die stap verder te gaan.

Je wilt je blinde vlekken ontdekken en daadwerkelijk meer uit je bedrijf halen, zonder trial-and-error.

Je bent op zoek naar iemand die je kan helpen de juiste keuzes te maken. Iemand die je de weg wijst en helpt bij het stellen van prioriteiten. Zodat je weet wat de logische vervolgstap is. 

Een marketing coach die je helpt een solide basis voor je bedrijf te leggen. Alsook ervoor zorgt dat het verhaal klopt. Waardoor je met vertrouwen zelf verder kunt gaan met je marketing of slechts een deel ervan hoeft uit te besteden.

Daardoor weet je zeker dat je tijd en budget worden geïnvesteerd in online marketing die daadwerkelijk bijdraagt aan de groei van je bedrijf.

voor ondernemers die willen groeien met hun bedrijf

Online marketing zoals het hoort: sympathiek & authentiek

Want hard op de trommel slaan en roepen dat je de beste bent, zoals dat vroeger ging, werkt niet. Mensen doen namelijk zaken met andere mensen. Vandaar dat ik het als online marketing coach anders aanpak. Ik vind namelijk dat je het verdient als ondernemer, om opgemerkt te worden op de juiste manier. Zodat je jouw klanten raakt in hoofd, hart en ziel. 

Dat betekent dat ik graag verder kijk dan die ene advertentie of nieuwsbrief. Als marketing coach kijk ik waar de kern ligt en van daaruit een steengoede marketingstrategie ontwikkel. Die strategie moet realistisch zijn. Maar ook eentje met lef. Zowel voor de korte als de lange termijn. Waardoor je het onderscheid kunt maken, minder concurrentie ervaart en moeiteloos de klanten aantrekt waar jij zo happy van wordt.

Want een succesvol bedrijf bouw je immers niet alleen voor nu, maar juist voor de toekomst!

Mijn werkwijze als marketing coach

Een succesvolle samenwerking begint met een doordachte aanpak voor je online marketing en eindigt met mooie resultaten. Daarom stel ik altijd eerst de vraag: “Wat wil je bereiken met je bedrijf?”. 

Want zonder een helder doel ben je stuurloos en ontbreekt gerichte focus. Hierdoor loop je het risico tijd en geld te besteden aan de verkeerde zaken, met teleurstellende resultaten als gevolg.

Neem nou bijvoorbeeld:

 • Een advertentie plaatsen in een magazine dat je doelgroep niet leest.
 • Of een gedrukte brochure van 80 pagina’s dik laten drukken, terwijl je doelgroep liever alle informatie op hun telefoon of laptop wil bekijken.
 • Maar vergeet ook niet die dure Google Ads-promotiecampagne terwijl je website niet de informatie biedt waar je doelgroep naar op zoek is.

Als marketing succes coach help ik je op de juiste manier bij het realiseren van jouw bedrijfsgroei.

Zodra jouw bedrijfsdoel helder is, kunnen we online marketingdoelen formuleren die hierbij aansluiten. Waardoor je marketing op een slimme manier inzet. Waardoor je jouw bedrijf daadwerkelijk kunt laten groeien.

Daarnaast kijken we ook naar de ‘HOE-vraag’. We scherpen jouw droomklant aan en brengen de klantreis in kaart. Op basis daarvan bepalen we de meest effectieve marketingmix van communicatiekanalen.

Ook adviseer ik je alleen wat je echt nodig hebt en waar je het maximale resultaat uit kunt halen (tijd, energie, geld). Want online marketing is immers geen doel op zich. Maar een middel om je doelen te behalen.

Als marketing coach help ik je een online marketing strategie opzetten waarmee je jouw doelen kan halen en je bedrijf laat groeien
Met onze campagne Eerste Optie Adoptie slaagde Muriel van ill graff design er bijzonder goed in om een vrij moeilijke boodschap op een positieve, frisse en toegankelijke manier te brengen aan een heterogeen publiek. Zowel professioneel als vlot in omgang, kortom fijn om samen te werken: Muriel is een straffe madam!
Promotiecampagne voor Provincie Limburg in België
Benjamin Loisin
Bite Back - Eerste optie adoptie
Muriel is een creatieve duizendpoot. Wat haar kenmerkt is zowel haar grafische als technische kennis. Dat maakt dat Muriel voor mij uniek is. Ze weet met haar inzichten heel goed de wensen van haar klant te vertalen naar concrete oplossingen en middelen. Een echte conceptdenker. Niet iemand die enkel een “opdracht” aanneemt, maar meedenkt om te komen tot een optimaal resultaat. Van strategie tot visuele identiteit en bijpassende middelen. Muriel is planmatig, houdt zich aan afspraken en is bovenal een hartstikke fijn persoon om mee samen te werken
Marketing en communicatie advies in Limburg
Cyriel Hendrix
Hendrix & co. - Marketing en communicatie

Op zoek naar marketing strategie en advies op maat?

Als online marketing coach voor ondernemers ben ik er om jou te helpen, ongeacht je bedrijfsgrootte of branche. Of je nu een startende ondernemer bent die de naamsbekendheid van haar salon wil vergroten, een zzp-er die meer financiële vrijheid wil zonder 80 uur per week te werken, of een doorgewinterde MKB-ondernemer die online meer wilt verkopen zonder veel geld uit te geven aan AdWords, ik ben er voor jou.

Samen kunnen we werken aan verschillende marketingdoelen;

Naast het bedenken van een effectieve marketingstrategie en het opzetten van een doordacht plan, bied ik ook ondersteuning in andere vormen. Zoals sparren over ideeën en strategieën of de uitvoering van je marketingactiviteiten. Want niet iedereen heeft de zin, tijd of kennis om een plan om te zetten naar actie. Full-service wordt dat zo mooi genoemd. Maar in mijn ogen, is service altijd full.

Wat zeggen mijn klanten?

Ik ben als bedrijf erg tevreden over Ill Graf Design. We werken inmiddels al zo'n 5/6 jaar samen. Begonnen met een fotoshoot en daarna een nieuwe website. Ik wilde iemand die voor mij denkt op gebied van webdesign, online marketing etc. Want ik heb er gewoon geen verstand van. Ik wilde graag een product van mij, meer in de belangstelling zetten en zijn een we social media campagne begonnen van 3 maanden, samen met Margot van Marigoy. Ik wilde er zelf geen werk aan hebben en heb het compleet uit handen gegeven. Was wel even een investering, maar deze heeft zich zeker terug verdiend. Ik ben na al die jaren nog steeds tevreden over Ill Graf Design en we gaan gewoon lekker verder met onze samenwerking.
Meer klanten werven in Limburg promotiecampagne
Ilona van der Sande
Cosmetic Xpert - permanent make-up expert uit Geleen
Ook als je al jarenlang ondernemer bent, kan het best lastig zijn om je zichtbaarheid op een passende manier te vergroten en te verbeteren. Muriel wist al snel met gerichte vragen de voor mij juiste stijl te vinden. Haar adviezen volgen op logische wijze uit een weldoordachte dialoog.
branding en marketing coach voor mediator uit Heerlen
Hans Verstappen
Corio Bemiddeling en Mediation uit Heerlen
Zoekende naar informatie over marketing en social media kwam ik bij Muriel terecht. Ik heb haar leren kennen als een sociale, warme, vriendelijke dame met passie voor haar werk. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij haar. Al tijdens ons eerste gesprek kreeg ik goede tips, eyeopeners en tools om mee aan de slag te gaan. Muriel is professioneel, doortastend, beschikt over een goed empathisch vermogen. Zij weet feilloos aandachtspunten te vinden en te benoemen. Het is fijn om iemand te hebben gevonden die met mij meedenkt en bruikbare adviezen en tools geeft. Ik verheug mij op een vruchtbare samenwerking en kijk al uit naar ons volgende gesprek!
Merkstrategie voor lifestyle boetiek
Gina van Dijk
du og jeg - Lifestyle boetiek uit Noorwegen

Een solide basis voor online groei van je bedrijf

Wat je doel ook is, je wil groeien als bedrijf. Je wil betere resultaten behalen en dit nu écht goed gaan aanpakken. Als marketing coach help ik je die doelen te halen met een slimme marketing aanpak die perfect aansluit op wie jij bent en wat je nodig hebt. Hierbij hou ik rekening met je bedrijfsdoelen, rolverdeling, doelgroep, niche, ligging, kennis en budget.

Op die manier wordt online marketing geen moetje meer. Maar moeiteloos en natuurlijk. Zo kan je op een authentieke manier je bedrijf laten groeien, zonder al die onnodige druk die je ervaart. Want als ondernemer heb je al genoeg dingen om je druk over te maken.

Merkanalyse

Helder inzicht in je huidige merk en marketing.
279 eenmalige analyse
 • analyse van je merk in 90 minuten
 • persoonlijk 1-op-1 of via videobellen
 • identificatie van verbetermogelijkheden
 • evaluatie van merkconsistentie en -herkenning
 • handvaten voor merkversterking en optimalisatie
Populair

Make it Bloom

Gerichte marketing coaching over een specifiek onderwerp
450 losse marketing coaching sessie
 • marketing coaching sessie van 3 uur
 • persoonlijk 1-op-1 of via videobellen
 • gericht merk en marketing advies
 • to-the-point oplossingen voor jouw hulpvraag
 • een duidelijke focus op wat belangrijk is
 • voor zowel de korte als de lange termijn
 • nazorg mogelijk met marketing on demand

Merk- en Marketing strategie

Leg een sterke basis met voor je merk- en marketing.
1,950 opzetten merk- en marketing strategie
 • krachtig programma van 6 weken
 • persoonlijk 1-op-1 of via videobellen
 • helder beeld van wie jij bent als merk
 • sterke merkpositionering en doelgroepidentificatie
 • definiëren kernboodschappen en communicatiestijl
 • optimalisatie van merkwaarde en klantbeleving
 • doordachte merk- en marketingstrategie
 • effectieve communicatie- en promotiestrategieën
Als ik zeg dat Muriel een duizendpoot is dan doe ik haar tekort. Een duizendpoot kenmerkt zich namelijk door generalisme en in de breedte overal wel ergens verstand van hebben. Bij Muriel is het een duizendpoot van breedte en diepte. Zelden een technisch onderlegd, creatief, strategisch en operationeel bevangen persoon leren kennen met daarbij een gezonde meedenkende commerciële inslag én realisme en dat in één persoon. Haar expertise is zo breed dat het benoemen teveel ruimte vergt en kan enkel afsluiten dat zij een "schot in de roos" is.
Online marketing coach voor website, social media en mailings
Marc Eurlings
Opmax
Originaliteit, altijd meedenkend en een snelle afhandeling zijn één van de eigenschappen van ill graff design. ZIJ heeft ONS op de kaart gezet wat betreft social media, zowel wat betreft onze websites als ook Facebook.
Marketing strategie voor eetcafé restaurant
Marianne Horsmans
Eetcafé en partycentrum Mareveld

Veelgestelde vragen over de marketing coaching

Een marketingcoach, zoals ik, biedt begeleiding, advies en strategische ondersteuning aan ondernemers die zelf betrokken willen zijn bij het marketingproces of aan een marketingafdeling van een bedrijf die specifieke kennis mist. Daardoor kan je mij zien als een mentor of gids, waarbij ik mijn kennis en expertise deel om jou te helpen jouw marketingdoelen te bereiken. Zodat je vervolgens je marketing zelf kan uitvoeren of slechts gedeeltelijk hoeft uit te besteden. Vergeleken met een marketingbureau kijk ik niet puur naar één onderdeel van de marketingmix. Maar naar het grotere geheel. Alsook naar hoe alle verschillende onderdelen in de merk- en marketingmix op elkaar inwerken voor optimaal resultaat.

Een marketingbureau daarentegen biedt vaak een breed scala aan marketingdiensten. 

Bijvoorbeeld creatieve contentcreatie, digitale marketing, sociale media-beheer, SEO-optimalisatie e.d. Dat betekent dat je te maken krijgt met verschillende specialisten die vooral de focus leggen op hun eigen specialisme. Ook kunnen zij de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen voor het uitvoeren van de marketingactiviteiten van een bedrijf tegen een bepaald bedrag.

Dus het verschil ligt vooral in de mate van betrokkenheid, het delen van kennis en expertise. Alsook de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van marketingactiviteiten.

Als ondernemer kan het moeilijk zijn om objectief naar jouw eigen bedrijf en marketinginspanningen te kijken. Een marketingcoach biedt dan een frisse en objectieve kijk op jouw bedrijf. Want ik kan je helpen om blinde vlekken te identificeren, nieuwe kansen te ontdekken en potentiële valkuilen te vermijden.

Kostenbesparing en efficiëntie

Daarnaast kan ik je helpen om je marketingbudget efficiënter te besteden. Ik zal je adviseren over welke marketingactiviteiten het beste aansluiten bij jouw specifieke doelgroep en doelstellingen. Met als doel het voorkomen dat je geld verspilt aan ineffectieve tactieken. Op deze manier kunnen we kosten besparen en jouw marketinginspanningen optimaliseren.

Persoonlijke ontwikkeling

Bovendien kan ik als marketingcoach een waardevolle bijdrage leveren aan jouw persoonlijke ontwikkeling als ondernemer. Zoals strategisch denken, effectieve communicatie en leiderschap. Deze vaardigheden zijn niet alleen van onschatbare waarde voor jouw marketinginspanningen. Maar ook voor jouw algehele groei als ondernemer.

Wat mijn aanpak echt uniek en onderscheidend maakt, is mijn diepgaande betrokkenheid bij jouw succes. Want ik ben ervan overtuigd dat elke ondernemer een enorm potentieel in zich heeft. Daarom werk ik nauw met je samen om jouw unieke visie en doelen volledig te begrijpen. Zodat ik dit ook kan vertalen naar dat wat je nodig hebt.

Mensen staan centraal in marketing

Daarnaast zet ik de mens centraal binnen marketing. Want mensen doen geen zaken met bedrijven. Maar met andere mensen van vlees en bloed. Daarom zie ik jouw doelgroep ook als echte mensen en niet als cijfers waar je simpelweg een marketingtrucje op toepast.

Het geheel moet natuurlijk aanvoelen voor de ander, de meest logische oplossing voor zijn of haar probleem. Daarom zorg ik dat jouw aanbod naadloos aansluit bij de behoeften en wensen van jouw doelgroep, zodat ze maar al te graag gebruik willen maken van wat jij te bieden hebt.

Brede ervaring, specifieke strategieën

Daarnaast heb ik ervaring met diverse ondernemers in verschillende branches, van ZZP’ers tot MKB-bedrijven en zelfs grote organisaties. Met behulp van deze brede ervaring kan ik effectieve strategieën ontwikkelen die specifiek aansluiten bij jouw behoeften en doelgroep. Niet alleen scheelt je dit veel tijd en geld, maar ook zorgt het sneller voor resultaat. Wel zo prettig.

Eerlijk en efficiënt

Ook geef ik aan wanneer je iets beter niet kunt doen. Want een goede online marketingcoach kijkt naar wat de meest efficiënte en effectieve aanpak is. Soms is een eenvoudige oplossing beter dan een complexe strategie. Want het heeft geen zin om een paperclip te vervoeren met een vrachtwagen. Als je een envelop kunt gebruiken voor hetzelfde resultaat. Daarom help ik je om de juiste keuzes te maken. Met de bedoeling om verspilling van tijd, geld en energie te voorkomen.

Na het afronden van het merk- en marketing strategietraject bied ik uitgebreide ondersteuning om jou verder te helpen bij het implementeren en versterken van de strategie. Dit omvat verschillende mogelijkheden, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en doelen.

Ten eerste kan ik je assisteren bij het vertalen van de strategie naar concrete middelen. Denk aan het ontwerpen van een professionele website of alleen de salespagina’s, het creëren van social media templates, drukwerk, je digitale weggever en het ontwikkelen van andere communicatiemiddelen die je nodig hebt voor je marketing werkzaamheden.

Maar ook bied ik een Marketing on Demand service aan voor bestaande klanten. Hierbij ben ik flexibel en op afroep beschikbaar om jou te ondersteunen met jouw marketingactiviteiten. Bijvoorbeeld wanneer je extra hulp nodig hebt bij specifieke projecten of campagnes.

Mocht je meer informatie willen over deze mogelijkheden of specifieke vragen hebben, nodig ik je graag uit voor een persoonlijk gesprek waarin ik dit verder kan toelichten en afstemmen op jouw individuele situatie.

De combinatie van beide is essentieel omdat een sterk merk de basis vormt voor effectieve marketing. Want als je een goede basis voor je merk hebt, met een duidelijke focus, kan je met je marketing gerichter mikken en schiet je sneller raak. Dat betekent dat je jouw marketing minder hard hoeft aan te duwen. Omdat het geheel al klopt. En een klant aan alles voelt dat deze bij jou op de juiste plek is.

Dus marketing is puur het middel waarmee je jouw merk communiceert en jouw doelgroep bereikt. Het is het proces van het identificeren, begrijpen en voldoen aan de behoeften van jouw doelgroep. Door te focussen op zowel merk als marketing, zorg ik ervoor dat jouw marketinginspanningen succesvol zijn, met een boodschap die raakt. 

Als marketingcoach begrijp ik dat het kiezen van de juiste marketingoptie een uitdaging kan zijn. Daarom bied ik de mogelijkheid aan om een vrijblijvende afspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak kunnen we samen in alle rust jouw marketing vraagstukken bespreken. En kijken naar de best passende oplossing. Op deze manier help ik je om helderheid te krijgen en de juiste stappen te zetten voor effectieve marketing.

Online marketing coach die je bedrijf helpt groeien Online marketing coach die je bedrijf helpt groeien Online marketing coach die je bedrijf helpt groeien Online marketing coach die je bedrijf helpt groeien
Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet