Image
Top
Navigatie

Online producten verkopen in je webshop tijdens het Coronavirus

Je betreedt niet alleen een nieuwe markt, maar kunt ook je bestaande klanten tegemoet komen.

Door het Coronavirus hebben helaas al veel stenen winkels hun deuren moeten sluiten om verdere verspreiding te voorkomen. Maar ook de beauty industrie, creatieve beroepen en de horeca bedrijven zijn zwaar getroffen. Vooral nu is het van belang dat je op een andere manier je producten aan klanten kunt aanbieden. Door een basic webshop voor je op te zetten voor een vaste lage prijs, kun je al binnen een week online je producten verkopen. Hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan alle ondernemers die wat extra hulp kunnen gebruiken tijdens deze roerige tijd.

Online producten verkopen in je webshop tijdens het Coronavirus

Veel eigenaren van een fysieke winkel willen niet inboeten aan de service en het persoonlijke contact met hun klanten. Daarom hebben ze heel bewust niet gekozen voor een webshop. Maar als dit door een invloed van buitenaf wordt beperkt, zoals het Coronavirus, zul je toch moeten realiseren dat je jouw producten op een andere manier aan de man moet brengen.

Deze veranderingen vragen om een nieuw soort ondernemerschap. Daarom is het opzetten van een webshop naast je fysieke winkel een verstandige stap. Je betreedt niet alleen een nieuwe markt, maar kunt zo ook je bestaande klanten tegemoet komen. Zie het als een digitale versie van je winkel met bestaande inventaris. Een online etalage waarin je al jouw producten kunt laten zien en waarmee je weer omzet kunt draaien.

Een webshop is geschikt voor elk bedrijf

Natuurlijk zijn er uitdagingen, als je een webshop begint. Laat je daar echter niet door afschrikken. Zie het als het resultaat van jouw vernieuwde ondernemerschap en een mooi nieuw avontuur. En het maakt niet uit of je heel veel fysieke producten wil aanbieden of slechts een paar digitale e-books of online workshops. Voor iedere ondernemer is er wel een manier hoe je een webshop voor jou kan laten werken. Uiteraard denk ik met je mee, wanneer je geen fysieke producten verkoopt.

Kantoor-, vak en boekwinkel

Educatie & vrije tijd

Boekhandels, kantoorboek- en vakhandels, muziekhandels, hobbyzaken, speelgoedzaken, tabak- en gemakzaken, trainers, coaches, leraren, studiebegeleiding.

Food industrie zoals restaurants, eetcafe, slijterij, kaashandel e.d.

Food

Restaurants, gastropubs,slijterij, snoep- en chocolaterieën, kaas- en delicatessenwinkel, AGF speciaalzaken.

Bloemenzaak, huis en interieur

Huis & tuin

Bloemenwinkels, dierenspeciaalzaken, doe-het-zelfwinkels, huishoudelijke artikelenzaken, tuincentra, verf- en behangzaken.

Kledingwinkel, heren- en damesmode

Kleding, schoen & sport

Baby-en kindermode, bodyfashion, heren- en damesmode, lederwarenzaken, modeartikelen en bijouterieën, sport- en kampeerzaken, textielmarkten.

Levensmiddelen, groenten, kruiden en meer online verkopen tijdens het Coronavirus

Levensmiddelen

Levensmiddelen,  voedingssupplementen, homeopathische en fysiotherapeutische artikelen en kruiden, supermarkten. 

Persoonlijke verzorging en beauty industrie die getroffen zijn door het Coronavirus

Persoonlijke verzorging

Drogisterij, juwelier, parfumerie, schoonheidsspecialist, kappers, lifestyle coaches, voedingsspecialisten.

Woondecoratie en woninginrichting

Woninginrichting

Woondecoratie, meubelzaken, verlichting, slaap- en keukenspeciaalzaken.

Fotograaf, visagist, coach of trainer kunnen workshops verkopen tijdens de Coronavirus pandemie

Beroepen

Stylist, tuinarchitect, fotograaf, make-up artist/visagist, kunstenaar, muzikant, masseur, dansleraar,  personal trainers, yoga instructeurs, sportscholen.

Je webshop laten maken door een expert

Zeker als je net begint, zul je kritisch moeten omgaan met wat je uitgeeft. Daarbij is het belangrijk dat je toch al goed van start kunt gaan, zonder je direct in hoge kosten te werken. Je hebt immers al genoeg aan je hoofd.

Dan is het fijn om te weten dat je in goede handen bent:

 • bul-plus Je laat je webshop maken door een professioneel bedrijf
 • bul-plus Meer dan 10 jaar ervaring met WordPress & WooCommerce
 • bul-plus Binnen 1 week online om je producten te verkopen
 • bul-plus Opzet van een webshop voor een lage instapprijs
 • bul-plus Inclusief persoonlijke training van 1 uur
 • bul-plus Ook denken we met je mee hoe je kosten kunt besparen
 • bul-plus Eenvoudig uit te breiden op een later tijdstip
 • bul-plus Je bent 100% baas over je eigen webshop
 • bul-plus Geschikt voor verkoop van fysieke en digitale producten
 • bul-plus De webshop is uiteraard ook mobiel vriendelijk
WordPress in combinatie met WooCommerce is wereldwijd het meest gebruikte webshop software systeem en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid.

Heb je al een website?

Wanneer je al een website1 hebt, dan kan de webshop eenvoudig toegevoegd worden aan jouw huidige website. Ik zorg voor een naadloze overgang en dat het past bij het bestaande systeem.
1 De website die je hebt hoeft geen WordPress website te zijn.

Heb je nog geen website?

Ik vraag jouw unieke domeinnaam2 aan en zet de webshop voor je op bij een betrouwbare hostingprovider, met bijbehorende e-mailadressen en SSL-certificaat.
2 Dit is een .NL of .COM domeinnaam + Hosting + SSL-certificaat + Support + Backups + Beveiligingsupdates voor slechts € 12,50 excl. BTW per maand.

Voor andere domeinnamen zijn er extra kosten aan verbonden.

Kies jouw webshop pakket*

Deze kan zowel toegevoegd worden aan bestaande website of nieuwe webshop op je eigen domein. Flexibel in te delen qua pagina opbouw en qua kleuren. 

Snel online

Basic webshop met de meest gangbare functies
399
excl. BTW
 • Opzetten van webshop op jouw domein
 • Onbeperkt producten aanbieden
 • Makkelijk beheersysteem (WordPress)
 • Basis template met keuze uit 3 vaste templates
 • Betalen met een Tikkie/overschrijving/betaallink
 • Instellen van verzendmethoden
 • Configureren van bijbehorende emails
 • Kleuren aanpasbaar aan jouw huisstijl
 • Instellen SSL-certificaat voor veiligheid
 • Integratie Google Analytics
 • Basic uitleg SEO / vindbaarheid
 • Persoonlijke training van 1 uur in het systeem

Branded style

Webshop in huisstijl ingericht voor social selling
599
excl. BTW
 • Opzetten van webshop op jouw domein
 • Onbeperkt producten aanbieden
 • Makkelijk beheersysteem (WordPress)
 • Basis template met keuze uit 5 vaste templates
 • Betalen met een Tikkie/overschrijving/betaallink
 • Instellen van verzendmethoden
 • Configureren van bijbehorende emails
 • In je eigen specifieke huisstijl
 • Instellen SSL-certificaat voor veiligheid
 • Integratie Google Analytics
 • Basic uitleg SEO / vindbaarheid
 • Persoonlijke training van 1 uur in het systeem
 • Betaling via iDeal (Mollie account nodig)
 • Koppeling met Facebook & Instagram voor social selling
 • Integratie Instagram stream
 • Uitleg productfoto's bewerken in Pixlr
BESTE KEUS
* Dit aanbod geldt zolang het RIVM in samenwerking met de overheid besluiten dat fysieke winkels en de horeca dicht moeten blijven. EDIT: Einddatum van dit aanbod is op 1 juni 2020.

Lees wat anderen zeggen

FAQ

Hieronder heb ik de meest gestelde vragen voor je samengevat. Maar staat jouw vraag hier (nog) niet tussen? Neem dan contact op per mail of telefoon, ik help je graag!

Iedere ondernemer die door de Coronavirus getroffen is kan hier gebruik maken om snel en eenvoudig producten online te verkopen. De beauty industrie (make-up, verzorgingsproducten, tutorials), de horeca (voor gerechten, recepten of online kookshops), coaches en trainers (online trainings, e-books), detailhandel e.a.

Beide pakketten zijn er puur op gericht om stenen winkels en andere ondernemers die hun diensten niet kunnen voortzetten tijdens deze Coronavirus pandemie, zo snel mogelijk weer omzet te laten draaien.

Vooral nu wil deze ondernemer (net als jij) niet een uitgebreide maatwerk webshop met een compleet uitgedachte verkoop-/ marketingstrategie en de toebehorende toeters en bellen hebben, maar gewoon snel online zijn om hun producten te verkopen. Op deze manier kan ik ook mijn steentje bijdragen tijdens deze crisis en mijn mede ondernemers helpen in een onzekere tijd.


Het systeem kun je dan op een later moment verder uitbreiden, tweaken en laten groeien, net zoals je bedrijf dit doet.

Ik wil ondernemers die getroffen zijn door de maatregelen mbt het Coronavirus helpen om weer snel op de been te zijn. Het zou namelijk verschrikkelijk zijn dat zij hun beroep of passie niet meer zouden kunnen uitoefenen en de handdoek in de ring moeten gooien.

Beide pakketten worden met alleen de basisbehoeften volgens een vaste template ingericht. Voor elke productpagina voer ik een voorbeeldproduct in, zet ik de specifieke pagina’s op, koppel een eventueel betaalsysteem en zorg dat hij veilig is.

Je voert na mijn persoonlijke training zelf de overige producten en teksten in. Ook krijg je diverse tips om je webshop verkoop te stimuleren.

Wat niet hierin zit is een persoonlijk design op maat dat perfect past bij jouw brand, een doelgroep- en/of marketingstrategie, uitgebreid zoekwoordenonderzoek, redigeren van teksten, opzetten cross-sells, specifieke landingspagina’s of klantgroepen, gepersonaliseerde mails, concurrent analyse, procesflow, retoursafhandeling of het opzetten van funnels e.a.

Beide pakketten kun je wel op een later moment verder uitbreiden en laten groeien, net zoals je bedrijf dit doet.

Dit aanbod is geldig zolang het RIVM in samenwerking met de overheid besluiten dat fysieke winkels en de horeca dicht moeten blijven ivm de gezondheid van iedereen. EDIT: Einddatum van dit aanbod is op 1 juni 2020, aangezien dan ook de horeca weer open mag gaan.
Voor alle productcategorieën plaats ik één product dat je als voorbeeld kunt gebruiken. De rest kun je na mijn persoonlijke training, die ik je via Teamviewer geef, volledig zelf toevoegen.

Heb je toch liever dat ik dit voor je doe, dan kan dat natuurlijk ook. We spreken een vast tarief af per uur en ik hou netjes met een tool bij hoe lang ik hiermee bezig ben.
Het mooie van dit systeem dat je zowel digitale (virtuele) producten als fysieke producten kunt verkopen. Voor digitale producten worden er geen verzendkosten berekend. Na betaling krijgt je klant automatisch een downloadlink naar het desbetreffende bestand.
Yes! Ik leg je persoonlijk (op afstand via Teamviewer) stap voor stap uit hoe je jouw webshop moet gebruiken. In 1 uur leer je hoe je producten kunt toevoegen, bestellingen afhandelt, alsook hoe je teksten en afbeeldingen kunt aanpassen. Ook leer ik je beste tips en tricks hoe je jouw webshop efficiënt kunt inzetten en beter vindbaar kunt maken.
Tijdens de training krijg je een uitgebreide uitleg en neem ik de tijd om je vragen te beantwoorden. Maar heb je naderhand toch nog wat extra ondersteuning nodig, dan ben ik er voor je en plannen we een extra trainingssessie in.
Alleen met jouw kennis en ervaring van zowel product als doelgroep kan een webshop slagen. Jij verzorgt de teksten en afbeeldingen en ik zorg dat het in het systeem komt te staan. Voor de producten zet ik voor elke productcategorie 1 product erin, deze kun je na mijn training geheel zelfstandig aanvullen. En dat scheelt weer in de kosten. 😉
Elk product krijgt zijn eigen productpagina die alle informatie hierover bevat. Daarnaast kun je dit product ook makkelijk delen op social media.

Heb je een product dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is, bijvoorbeeld een plantenpot in zowel rood als groen, kan dit op dezelfde pagina staan. Een bezoeker hoeft vervolgens alleen de juiste kleur te kiezen en in het winkelmandje plaatsen.
De standaard betaalmogelijkheden zijn per overschrijving, met een betaallink of betalen bij ophalen: op locatie betalen per pin. Hou bij de laatste rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Een betaallink wilt zeggen dat er met een Tikkie betaald kan worden of een betaallink van jouw eigen bank die je stuurt per email of Whatsapp.

Daarnaast kun je ook kiezen om te werken met betaalprovider Mollie zodat jouw klanten met iDeal kunnen betalen, creditcard, paypal, e.a.
De meest gebruikte is een vast bedrag voor het verzenden van een brievenbuspakket of een groter pakket tot 10 kg. Daarnaast kun je aangeven dat ze het pakket ophalen bij de deur op een gezet tijdstip, waar je uiteraard de richtlijnen van het RIVM bij in acht houdt.

Ook kun je digitale producten aanbieden als download, hierbij worden geen verzendkosten berekend.
Uiteraard! WordPress is een prachtig systeem dat je verder kunt uitbreiden met extra modules, waardoor deze met je bedrijf mee kan groeien. Dit kan je zelf doen, of we doen dit samen.
Ook bij een bestaande website kan je een webshop toevoegen, ongeacht deze nu wel of niet op WordPress is gebaseerd. Dat maakt niet zoveel uit. Ik zorg dat de overgang naadloos verloopt.

Het is wel van belang dat jouw hosting ook een webshop aankan en een beveiligingscertificaat heeft. Dat zoek ik voor je uit en geef je advies waar nodig.
Dan ga ik een domeinnaam met bijbehorende hosting voor je regelen bij een betrouwbare hostingprovider (Sohosted). Voor een vast bedrag per maand krijg je een betrouwbare hosting, een .nl of .com domeinnaam, een of meerdere emailadressen, een SSL-certificaat (ivm de veiligheid), standaard back-ups en beveiligingsupdates.
Bij het opzetten van de webshop zorg ik voor de nodige beveiligingsmaatregelen en dat er een SSL-certificaat actief is dat zorgt voor het welbekende groene slotje. Zo kan er niets gebeuren dat je niet wilt.
Bij het opzetten van de webshop en de verschillende pagina’s hou ik hier rekening mee. Daarnaast leg ik je uit hoe je zelf met kleine tricks je vindbaarheid kunt vergroten.

Plus omdat ik Google Analytics toevoeg kun je straks precies zien waar je bezoekers vandaan komen, wat ze interessant vinden en hoe je gevonden wordt. Die informatie is erg handig wanneer je jouw verkoopstrategie eens kritisch onder de loep wil nemen.
Het systeem kan de voorraad eenvoudig voor je bijhouden. Zo weet je exact wat verkocht wordt en voorkom je dat je een product verkoopt dat je niet meer hebt.
Je kunt ervoor kiezen dat bezoekers zowel als gast bestellen en/of als klant registreren om bestellingen af te rekenen.
Wanneer je gebruik maakt van een mailingsysteem zoals bijvoorbeeld Mailchimp, is deze makkelijk te koppelen met de webshop.
Ook dat is in dit systeem mogelijk en toepasbaar op verschillende producten of specifieke productcategorieen.
De webshop wordt heel basic voor je opgezet met een keuze uit 3-5 vaste templates zodat je direct aan de slag kunt met verkoop. Je kunt naderhand zelf uiteraard kleuren en lettertypen veranderen, alsook de content van je pagina’s reorganiseren met het eenvoudige beheersysteem.

Kies voor een WooCommerce webshop van ill graff design en sta binnen een week online

Je webshop wordt snel en vakkundig opgezet in WooCommerce, op basis van het wereldwijd meest bekende beheersysteem WordPress. 

Dit kan toegepast worden bij bestaande websites, ookal heb je geen WordPress website.

Maar ook wanneer je nog geen website hebt, kun je hiermee direct aan de slag.

Vraag je webshop pakket nu aan

Heb je een keuze gemaakt? Vul je gegevens in en ik neem binnen 1 dag contact met je op.

© Copyright 2020 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account