Image
Top
Navigatie

De zichtbaarheid vergroten van je bedrijf

Laat zien dat jij de beste bent!

Voor een ondernemer is het essentieel om gevonden te worden door je doelgroep, zowel online als offline. Want zonder klanten, geen omzet. Maar om klanten te krijgen moet je naamsbekendheid creëren. En om naamsbekendheid te creëren moet je zichtbaar zijn. Daarom is het oh zo belangrijk dat je zichtbaar bent met je bedrijf. Dat je een positieve indruk maakt, zowel bij potentiële nieuwe klanten, als bij bestaande relaties.

De naamsbekendheid van je bedrijf vergroten: dat wil iedereen wel. Onder de aandacht komen van potentiële nieuwe klanten en zakenpartners. Want met een groeiende naamsbekendheid gaat ook jouw bedrijf of merk er op vooruit. Maar hoe zorg je hiervoor?

De sleutel tot het succes van het vergroten van je naamsbekendheid start bij je marketingplan. Maar je neemt ook de identiteit en het imago van je bedrijf hierin mee. Deze informatie is de vaste fundering voor jouw strategie om je naamsbekendheid te gaan vergroten. Je moet namelijk ergens op kunnen bouwen.

Welke communicatiemiddelen je hiervoor gaat gebruiken, hangt samen met jouw doelgroep, het product of de dienst die je verkoopt en de keuze van jouw marketingkanalen. Voor online kom je al snel uit bij content creatie zoals video, afbeeldingen (banners), audio, geschreven tekst of een combinatie daarvan. En wanneer je offline je zichtbaarheid wil vergroten heb je eigenlijk altijd te maken met drukwerk en/of promotie artikelen.

Online zichtbaarheid vergroten van je bedrijf

Branding van je merk = je zichtbaarheid vergroten

Branding is niet alleen voor grote bedrijven.

Ook ZZP-ers en andere kleine ondernemers hebben veel baat bij een duidelijke online en offline zichtbaarheid van hun merk. Branding geeft je publiek een duidelijk gevoel/beeld van wie je bent, waar je in gelooft en hoe je door je doelgroep gezien wilt worden… een geloofwaardige stem waar mensen naar willen luisteren.

Sterker nog, mensen kiezen liever merken waarvan ze vinden dat die bij hen passen en die dezelfde waarden en normen hebben waar zij in geloven. Zelf doe je dit (onbewust) vast ook. Dat je eerder voor merk a gaat dan voor merk b, omdat deze een “betere fit is”.
Door een passende merkstrategie en brand design word je meer zichtbaar, versterk je de herkenbaarheid van jouw merk, spreek je jouw doelgroep op de juiste manier aan en kun je ze aan jou binden. Ik zal de 3 meest bekende manieren om je zichtbaarheid te vergroten hieronder even uitlichten:

Social media - gratis zichtbaarheid​

Door waardevolle content te delen met je volgers op Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn-account kun je al beginnen om meer zichtbaar te worden als expert in jouw vakgebied. Wellicht zullen de resultaten in het prille begin nog wat mager zijn.  Geef dan niet direct op, maar hou vol.

Want als je met een gedegen content strategie aan de slag gaat, zal jouw merk als een olievlek uitspreiden over het web. Ook als slechts één volger jouw bericht deelt of leuk vindt, ziet zijn of haar volgers dat. En gegarandeerd dat daar ook weer iemand tussen zit die hetzelfde bericht deelt of iemand tagt onder het bericht (butterfly-effect).

Offline promotie - lokale bekendheid

Hoewel offline promotie minder goed te analyseren is (wie heeft wat wanneer gezien?), is deze traditionele manier van naamsbekendheid krijgen nog bij lange niet dood. 

Denk bijvoorbeeld aan adverteren op billboards of sandwichborden langs de snelweg, posters in bushokjes, een gedrukte advertentie in een vakblad of mirror-advertisement in hotels en restaurants. Alsook het uitdelen van give-aways, folders en flyers op een beurs of event hebben een positief effect op je naamsbekendheid. Vergeet je hierbij de visitekaartjes, bedrijfskleding en bestikkering van je bedrijfsauto of gevelbekleding van je pand niet?

Adverteren - betaalde promotie voor meer zichtbaarheid

Je potentiële klanten zijn tegenwoordig continu online en hen daar bereiken is super easy. Door gebruik te maken van Google AdWords, adverteren op specifieke websites of via social media kun je ze heel gericht bereiken. Van woonplaats, geslacht en leeftijd tot heel specifieke interesses en hobby's. Door steeds "in the picture" te zijn voor jouw target-audience ben je letterlijk en figuurlijk goed zichtbaar.

Voorwaarde is wel dat je jouw doelgroep heel helder voor ogen hebt, anders zal die dure promotiecampagne weggegooid geld zijn.

When you see a strong brand, you see a promise

Hoe kan ik je helpen je zichtbaarheid van je merk te vergroten?

1. BRAND STRATEGIE

Je klanten willen verbinding voelen. Door een merk duidelijk te positioneren met persoonlijkheid versterk je de herkenbaarheid van en het vertrouwen in het merk, omdat mensen er onbewust mee bekend zijn. Je helpt mensen kiezen en vertrouwen. Voor en in jou.

Als merk of bedrijf moet je exact weten waar je voor staat, waar je voor gaat en voor wie. Het is enorm belangrijk om je te onderscheiden van die andere 29.873 ondernemers die hetzelfde doen. Gelukkig is er maar een zoals jij.

Voor een sterke merkstrategie analyseren we daarom alle facetten die jou jou maken voor het fundament – de basis van je bedrijfs-DNA.

2. BRAND IDENTITY

Dit is meer dan alleen een logo of briefpapier in je huisstijl. Brand identity is dat wat jouw merk uniek maakt en je onderscheidt van anderen.

Wat het uitstraalt, de naam, de tone of voice van hoe je communiceert, fotografiestijl, typografie, iconografie, kleuren die je gebruikt en eigenlijk hoe alles voelt. Het is dat wat jou verbindt met het hart en ziel van je publiek.

Door duidelijke keuzes te maken krijg je een sterk en herkenbaar merk waarmee je je kunt onderscheiden en klanten zich mee willen verbinden.

3. BRAND DESIGN

Je krijgt nooit meer een tweede kans om een geweldige eerste indruk te maken. Wanneer jij niet je bedrijf persoonlijk kunt toelichten, gaat je brand design pas echt aan het werk. Of het nu om een Instagram story, een bedrijfsbrochure of je website gaat, een duidelijke samenhang is superbelangrijk en versterkt je imago.

Het is tijd voor een brand design dat perfect bij jou en je bedrijf past, je merkverhaal vertelt en doelgroep laat zien wat er mogelijk is wanneer ze voor jou kiezen!

4. REBRANDING

Sluit je huidige merkidentiteit niet meer geheel aan op jou en je bedrijf? Omdat je bedrijf enorm is gegroeid, je merk een niet zo goed imago heeft of niet de juiste klanten aantrekt?

Ook dan ben je bij mij als brandcoach aan het juiste adres. Samen kijken we hoe jouw merkidentiteit het beste kunnen aanscherpen die past bij jouw visie en de ondernemer die je nu bent. Of het nu een volledige rebranding is of kleine aanpassingen d.m.v. een brand refreshment.

Brandcoach voor al je marketing en communicatie vraagstukken

Als je meer klanten wilt, moet je zichtbaar zijn

Hoe hoger je zichtbaarheid, hoe meer vertrouwen, hoe meer leads en omzet.
Dus laat zien dat jij de beste bent in jouw vakgebied! Of je nu de beste interieurontwerper bent, make-up artist, blogger of voedingscoach.
Ik help je graag je zichtbaarheid vergroten door jouw authentieke verhaal te vertellen met een goede merkstrategie, een verfijnd brand design én een goed vindbare website. Een sterk merk dat je doelgroep aanspreekt en je bedrijf laat groeien.

Are you ready to #bethebest?

Plan direct een brand consult van 30 minuten in mijn agenda in op een moment dat jou het beste uitkomt. Deze eenmalige klantgerichte sessie is geheel vrijblijvend, dus waarom zou je de kans om écht te groeien als merk niet wagen? 😉

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account