Image
Top
Navigatie

Audio Solvation

Merknaamontwikkeling, logo en huisstijl ontwerp, alsook drukwerk

Cliënt:
Soundsale
Jaar:
2019
Diensten:

  • Merknaamontwikkeling
  • Logo en huisstijl ontwerp

Idee & concept

Het bedrijf gaat zich richten op verkoop van nieuwe high-end producten, maar niet onder de vlag van Soundsale zelf. Daarom is er een nieuwe merknaam én branding concept nodig. De gehele huisstijl moet een professionele look & feel hebben met een high-end insteek. Zonder overduidelijk te zijn, moet de branding van het nieuwe bedrijf kunnen aansluiten op die van Soundsale. Alsook dat het een sterk merk op zichzelf moet zijn dat weergeeft waar Audio Solvation voor staat.

Voor de merknaam ontwikkeling hebben wij diverse brainstormsessies doorlopen waarbij we hebben gekeken naar o.a. positionering, branche, doelgroep, missie visie, e.d.. Want een merk wordt deels bepaald door het web aan associaties en emoties dat de doelgroep erbij heeft. Hoe beter dit aansluit op de bedoeling van het merk, des te steviger het imago. Een sterk merk of brand geeft een bedrijf, product of dienst een duidelijke positie in de markt. Daarom is het enorm belangrijk dat hier goed over nagedacht wordt bij het ontwikkelen van een brand.

 

Logo ontwerp concept 1
Logo ontwerp concept 2
Logo ontwerp concept 3
Logo ontwerp concept 4
Logo ontwerp concept 5
Logo ontwerp concept 6

 

 

Officiële logo ontwerp

Logo ontwerp laten maken door ill graff design, brand coach

Het logo heeft een luxe uitstraling met een high-end feel. De cirkel geeft een speaker weer. Door de A van audio er in te plaatsen, wordt het ruime assortiment weergegeven. Alsook dat Audio Solvation puur en alleen om audio draait. De positie van de A staat niet in het centrum, want het team werkt niet op een standaard manier. Ze gaan nét dat beetje verder voor hun klanten.

Huisstijl elementen

Na de merknaam ontwikkeling en het logo ontwerp is hierna de uitwerking van de huisstijl voor diverse elementen aan de beurt. Er is gekozen voor visitekaartjes, factuur- en briefpapier, een thankyou-card voor de webshop, verpakkingstape en een brandpack voor Instagram om mee te starten.

 

Huisstijl laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account