Image
Top
Navigatie

Audio Solvation

Merknaam ontwikkelen, branding en webshop design voor verkoop van audio

Cliënt :

Soundsale

Jaar :

2019 – heden

Diensten :

Over het bedrijf

Door een mix van topmerken en het advies van hun bevlogen audio specialisten biedt Audio Solvation de passende pro audio oplossing voor elke situatie. Zij laten jou kennismaken met het unieke concept van inruil, lease, koop & installatie… alles onder één dak en met één aanspreekpunt.

De uitdaging van het bedrijf​

Het bedrijf gaat zich richten op verkoop van nieuwe high-end producten, maar niet onder de vlag van Soundsale zelf. Daarom is er een nieuwe merknaam én branding concept nodig. De gehele huisstijl moet een professionele look & feel hebben met een high-end insteek. Zonder overduidelijk te zijn, moet de branding van het nieuwe bedrijf kunnen aansluiten op die van Soundsale. Alsook dat het een sterk merk op zichzelf moet zijn dat weergeeft waar Audio Solvation voor staat.

Voor de merknaam ontwikkeling hebben wij diverse brainstormsessies doorlopen waarbij we hebben gekeken naar o.a. positionering, branche, doelgroep, missie visie, e.d.. Want een merk wordt deels bepaald door het web aan associaties en emoties dat de doelgroep erbij heeft. Hoe beter dit aansluit op de bedoeling van het merk, des te steviger het imago. Een sterk merk of brand geeft een bedrijf, product of dienst een duidelijke positie in de markt. Daarom is het enorm belangrijk dat hier goed over nagedacht wordt bij het ontwikkelen van een brand.

Idee & concept

logo-ontwikkeling-as-6-min.png
logo-ontwikkeling-as-5-min.png
logo-ontwikkeling-as-4-min.png
logo-ontwikkeling-as-3-min.png
logo-ontwikkeling-as-2-min.png
logo-ontwikkeling-as-1-min.png

Officiële logo ontwerp

Het logo heeft een luxe uitstraling met een high-end feel. De cirkel geeft een speaker weer. Door de A van audio er in te plaatsen, wordt het ruime assortiment weergegeven. Alsook dat Audio Solvation puur en alleen om audio draait. De positie van de A staat niet in het centrum, want het team werkt niet op een standaard manier. Ze gaan nét dat beetje verder voor hun klanten.
as-logo-laten-maken-merkontwikkeling-final-min.png
logo-kleur-as-1-min.jpg
logo-zwartwit-as-1-min.jpg
logo-basis-as-1-min.jpg

Huisstijl elementen

Na de merknaam ontwikkeling en het logo ontwerp is hierna de uitwerking van de huisstijl voor een optimale merkbeleving van diverse elementen aan de beurt. Er is gekozen voor visitekaartjes, factuur- en briefpapier, een thankyou-card voor de webshop, verpakkingstape en een brandpack voor Instagram om mee te starten.

Huisstijl laten ontwerpen voor audio bedrijf
as-typografie-kleuren-huisstijl-branding.jpg
Muriel heeft ons tijdens de brainstormsessies, naar de uiteindelijke branding van ons nieuwe bedrijf Audio Solvation, steeds weten te motiveren. Grote pluspunt is dat Muriel zich goed kan inleven in de klant en markt, en daardoor weet wat er speelt en wat belangrijk is. Tijdens de daarop verdere uitwerking van zowel de huisstijl als de nieuwe website heb ik goed kunnen samenwerken met Muriel. Altijd bereikbaar en meedenkend, flexibel en gewoon direct aanpakken. Dat is hoe ik de samenwerking met Muriel ervaren heb, en nog steeds ervaar!
logo-tdohmen-audio-solvation-event-business.jpg
Tom Dohmen
Marketing bij Audio Solvation

Webshop catalogus op maat​

Na onze research te hebben gedaan, is er een vervolgens een strategie opgezet voor een website met product catalogus. De website geeft een overzicht van het gehele bedrijf inclusief een online catalogus voor de producten. Deze laatste toont alle specificaties, video en/of foto’s en de bezoeker kan direct een offerte aanvragen voor diverse enkele producten of een combinatie hiervan, alsook dat men een demo kan aanvragen.

Daarnaast zijn er diverse landingspagina’s opgezet. Zo is er voor het assortiment een aparte pagina waarin het gehele assortiment wordt besproken. Zodat een bezoeker direct weet wat Audio Solvation kan bieden zonder door alle aparte productcategorieën te hoeven bladeren. De call-to-action is om een persoonlijke afspraak te maken voor advies in de winkel.

Tijdens het ontwikkelen van de webshop, heb ik de Tom een training gegeven in het systeem zodat hij de website zelf makkelijk kan onderhouden. Hierdoor weet hij hoe hij producten moet invoeren, afbeeldingen bewerken, offertes afhandelen en hoe hij met slimme trucjes de vindbaarheid van zijn producten kan optimaliseren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account