Bio creations brouns bv

Huisstijl, marketing en verpakkingsontwerp voor tuinbouwbedrijf

Over het bedrijf

Dit bedrijf ontwikkelt producten specifiek voor de tuinbouw en akkerbouw. Door het stimuleren van het natuurlijke afweersysteem met gepatenteerde formules, zijn hierdoor planten beter bestand tegen ziekten en aandoeningen zoals extreme kou en hitte. Het meest bekende product is GEN200 op basis van Ortho Silicium zuur (OSA) waarmee ze de markt in Europa gaan veroveren.

De uitdaging van het bedrijf​

In 2012 had Roger een geweldig idee voor een product dat de wereld van de tuinbouw en akkerbouw volledig zou gaan veranderen. Maar ja, hoe pak je zoiets aan?

Het enige dat zeker was is dat de huisstijl breed inzetbaar moest zijn en de overkoepelende productnaam. Als tuinbouwbedrijf wilde hij een bepaald imago uitstralen naar klanten, leveranciers en partners toe. Dit moest daarnaast ook op internationaal vlak zijn de markt (van tomatenkwekers tot de akkerbouw) aanspreken. De kennis en ervaring op de markt had hij in pacht, nu alleen nog een passende marketing strategie en huisstijl.

Ontwerp logo en huisstijl voor tuinbouwbedrijf

Een duidelijk huisstijl zorgt ervoor dat de identiteit van dit tuinbouwbedrijf visueel herkenbaar is. Het logo ontwerp voor de bedrijfsnaam zelf is strak, professioneel en sober van aard met een hint van groen. Dit als de verwijzing naar de tuinbouw. Voor de verschillende productlijnen zijn er aparte stijlen ontwikkelt, die samen een geheel vormen, maar ook apart staan als een huis.

Voor de bedrijfshuisstijl van het tuinbouwbedrijf zijn de meest gebruikte items als eerste opgezet waaronder visitekaartjes, brief- en factuurpapier. Vervolgens is er promotiemateriaal (flyers, posters, roll-up banners etc) voor op de diverse beurzen opgezet, zodat Roger al aan de slag kon gaan met het promoten van zijn producten.

De volgende stap was een wervende website opzetten in meerdere talen (NL, DE, FR, EN, SP) die zowel de directe afnemers zou aanspreken, als de winkels die de producten bij dit bedrijf inkochten. Wanneer iemand dan de QR-code scant die op de flyer of roll-up banner staat, kwam men direct op de juiste plek terecht op de website. Zo hou je de lijntjes tussen jou en je potentiële klanten lekker kort. Maar ook zorgt de consequente huisstijl van alle communicatie middelen voor een sterke merkbeleving en herkenbaarheid.

Ontwerp huisstijl - briefpapier en visitekaartjes

Verpakkingsontwerp voor diverse tuinbouw producten

Wanneer je je product een mooie, creatieve en duidelijke verpakking geeft, dan heeft het direct een voorsprong op concurrerende producten. Naast merkbeleving, bescherming van de inhoud en een goede vormgeving moet je ook denken aan het gebruik van dit product.

Voor dit tuinbouwbedrijf heb ik voor GEN200 Earth een product verpakking ontwerp gemaakt dat perfect past bij de 50kg zakken voor het land, maar ook past op zijn kleinere broertje van 200gr, welke gebruikt wordt als sample. Beide verpakkingen kunnen goed tegen regenachtige omstandigheden, zijn luchtdicht verpakt en zijn praktisch in gebruik.

De canisters en flessen hebben peel-off etiketten die waterbestendig zijn en niet gaan verkleuren door zon of water. Hier is voor gekozen, omdat de flessen e.d. in meerdere landen worden verkocht. Hierin staat dan ook de gebruiksaanwijzing in meerdere talen beschreven én voldoen ze aan de regelgeving van die landen.

Uiteraard sluit ook dit verpakkingsontwerp perfect aan op de rest van de tuinbouw producten in dezelfde huisstijl.

Ontwerp fles plantensubstraat tuinbouw in huisstijl
Bio Creations Brouns - huisstijl, marketing en verpakkingsontwerp voor tuinbouwbedrijf
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet