Image
Top
Navigatie

beuken'essers

Merkidentiteit uitbreiden en de huisstijl te stroomlijnen voor verzekeraar

Cliënt :

beuken’essers

Jaar :

2014

Over het bedrijf

beuken'essers maakt financiële zaken overzichtelijk en compleet met oog voor gezin, werk en onderneming. Ze vertalen ingewikkelde kwesties met betrekking tot pensioenen en verzekeringen naar een oplossing voor haar klanten en leggen dat vast in een helder, transparant advies.

De uitdaging van het bedrijf​

Het bedrijf is een gevestigde naam in en rondom Roermond op het gebied van verzekeringen en pensioen. Een branche waarin je veel verschillende documenten moet opstellen om zowel te voldoen aan de wet- en regelgeving van de branche, alsook dat het verzamelen van gegevens nodig is om een goed advies te kunnen geven.

Voor het project hadden ze extreem veel verschillende documenten die over en weer naar elkaar verwezen. Er zat geen rode lijn in en ook was het geheel best verwarrend en onoverzichtelijk. Het was dus enorm belangrijk dat alle huisstijldragers van het bedrijf gestroomlijnd werden. Dat bepaalde processen werden vereenvoudigd en meer overzichtelijk moesten worden. Zonder de bestaande merkidentiteit te verliezen.

Merkidentiteit uitbreiden door de huisstijl elementen te stroomlijnen

Huisstijl stroomlijnen zodat het past bij de merkidentiteit

Het uitgangspunt van dit project was om het aantal documenten te verminderen en zodanig te vereenvoudigen dat de huisstijl beter zou passen bij de merkidentiteit van deze verzekeraar. Maar ook zodat er een uniformiteit doorheen alle items ontstaat.

Door alle bestaande huisstijldragers naast elkaar te leggen hebben we kunnen zien waar er overlap was. Zo hebben we sommige items kunnen samenvoegen in een vast Word-Sjabloon. Door gebruik te maken van dit sjabloon, heeft elk document altijd eenzelfde opmaak en worden bepaalde taken vereenvoudigd (o.a. automatische teksten invoegen of veld referenties). 

Niet alleen fijn in gebruik wanneer je een adviesrapport wilt opmaken en zo dus tijd kunt besparen doordat je bepaalde teksten niet meer hoeft te typen. Maar ook de kans op fouten maken wordt hierdoor verminderd.

Daarnaast zijn enkele standaard documenten opgezet als een bewerkbare pdf die ze een klant kunnen toesturen. Zo kunnen ze snel en eenvoudig de juiste informatie inwinnen.

Als laatste heb ik het Excel-werkboek aangepakt, zodat dit de merkidentiteit van de verzekeraar beter visueel zou weergeven en het perfect past bij alle andere huisstijldragers.

Om de huisstijl mooi te houden is er een huisstijlhandboek opgezet waarin alle richtlijnen staan.  Van een echt ingrijpende rebranding is hier dus geen sprake. Ik zie dit dan ook eerder als een brand re-fresh.

Kleuren en typografie huisstijl voor verzekeraar

Kleuren, elementen en typografie

Om de nadruk op de veelzijdigheid van het bedrijf te leggen is er een extra element toegevoegd: de rechthoek voor het logo. Dit specifieke element geeft een extra dynamiek aan de bestaande huisstijl en geeft de diversiteit aan diensten (lagen) weer waarin deze verzekeraar kan voorzien. Maar ook dat dit als een vast pakket aangeboden kan worden.

Door de monotone kleurvoering krijgt het geheel een fris, rustig maar toch professionele uitstraling. Deze eenvoudige ingrepen vergroten de samenhang en zijn een toonbeeld van zorgvuldige en ingehouden vormgeving. Een duidelijke visuele weergave van de identiteit van het merk/bedrijf.

Uitbreiden opdracht formulier in huisstijl
Richtlijnen voor bewaking van de merkidentiteit gebundeld in een huisstijl handboek
Huisstijl handboek met richtlijnen voor gebruik logo
uitleg van gebruik documenten in het huisstijl handboek
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account