Image
Top
Navigatie

Cosmetic Xpert

Huisstijl uitbreiden, social media marketing en website voor permanent make-up specialist

Cliënt :
Cosmetic Xpert
Jaar :

2013 – heden

Over het bedrijf

Ilona is een gedreven jonge ondernemer gespecialiseerd die al sinds 1999 in de beauty industrie zit. Ze is toentertijd begonnen als huidexpert, maar inmiddels heeft haar passie voor Permanent Make-up de overhand genomen. Door zich continue verder blijven te ontwikkelen mag zij zich terecht Master Specialist noemen en heeft zij een gerespecteerde naam in deze branche.

De uitdaging van het bedrijf​

Toen ik Ilona in 2013 leerde kennen was die klik er direct. Een gedreven dame die vol passie haar vak uitoefende. Haar kennis over de huid en Permanent Make-up waren verbazingwekkend. Maar juist daar zat het probleem, hoe breng je dat over naar potentieel nieuwe klanten?

Ilona is enorm goed in haar vak, maar vond het toch best lastig om nieuwe klanten aan te trekken. Ook zichzelf neer te zetten als dé expert op haar website of social media, vond ze een beetje eng. 

Ze liet wel zien wat ze deed, maar de persoon achter het bedrijf – de reden waarom juist klanten naar haar toekwamen – hield ze op de achtergrond.

Bestaande huisstijl uitbreiden met flyers, visitekaartjes, briefpapier e.d.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Als eerste zijn we gaan kijken naar wat er stond. Ze was namelijk al een tijd bezig als huidexpert en als Permanent Make-up specialist. 

Op de website lag de nadruk voornamelijk op het schoonheidssalon en niet op haar grote passie, namelijk Permanent Make-up. Omdat zij de shift wilde maken richting PMU, moest het schoonheidssalon langzaam op de achtergrond “verdwijnen”, zonder haar bestaande klanten te verliezen.

Ook wilde zij dat ze zelf haar portfolio zou kunnen updaten met een CMS. Zo kon ze zelf haar laatste werk op een makkelijke manier uploaden, zonder dat het veel tijd kost. Hierdoor kan zij zich bezig houden met dat wat zij het liefste doet.

Daarnaast hebben we de bestaande huisstijl uitgebreid en aangepast zodat er een vaste lijn zat in haar communicatie middelen. Van afsprakenkaartje, tot flyers, van nazorgformulieren tot Facebook omslagfoto’s en posts.

Verder hebben we door de jaren heen gekeken welke taken we konden automatiseren, zodat ze niet zelf handmatig repeterende taken hoefde te doen. Maar ook hoe ze de drempel om contact op te nemen kon verlagen door o.a. WhatsApp op de website te integreren en Social Media in te zetten als een aanvullend communicatiekanaal.

Tegenwoordig laat zij zichzelf trots zien als de expert die ze is. En dat is prachtig om te zien!

Landingspagina op website voor Social Media campagne
Landingspagina op website voor Social Media campagne
Huisstijl kleuren en typografie voor Permanent make-up specialist
Ik wilde al langer mijn website vernieuwen. Heb lang gezocht, maar bij Muriel had ik meteen een goed gevoel, dat het zo ging worden zoals ik wilde. Ook kwam ze zelf met eigen ideeën en dat vond ik heel fijn. Ik ben heel blij met wat het is geworden. Bedankt Muriel!!!
logo-cosmeticxpert-pmu-permanent-make-up-pmu-min.jpg
Ilona van der Sanden
Permanent Make-up Master Specialist bij Cosmetic Xpert
Website in huisstijl voor Permanent Make-up expert

Social Media Campagne voor meer naamsbekendheid

Het vraagstuk:

“Ik heb ill graf design ingeschakeld omdat ik de lipbehandeling bekender wilder maken bij de consument. Heel veel mensen helaas denken, dat het nog een ouderwets lijntje uit de jaren 90 is. Maar tegenwoordig worden lippen volledig ingekleurd van naturel tot lipstick effect. Ik heb Muriel gevraagd of ze me daar mee kon helpen en hoe we dit konden aanpakken.”

Hoe hebben we het aangepakt:

Voor Social Media hebben we diverse organische en betaalde promotiecampagnes opgezet voor zowel Facebook als Instagram met landingspagina’s. Hiervoor hebben we specifiek gekeken hoe we het stereotype beeld over PMU konden veranderen. 

Door de voordelen te benadrukken en diverse lifestyle reportages te doen, alsook live video streams met bestaande klanten te laten zien, kregen potentieel nieuwe klanten een beter beeld van Permanent Make-up. Dat dit voor zowel jong als oud geschikt is. Dat het je zelfvertrouwen kan boosten, je tijd kan besparen en dat het zelfs voor de allergische huid een perfect alternatief is.
Muriel kwam met het idee om een lifestyle campagne toe doen. We hebben een aantal klanten gevraagd of ze een interview en fotoshoot wilde doen. En daarna zijn zijn we een campagne van 3 maanden op facebook gaan doen met 2 keer per week een plaatsing. De campagne en lifestyleshoot zijn het zeker dubbel en dik waard geweest. Ook nu 1 jaar later pluk ik er nog de vruchten van.
logo-cosmeticxpert-pmu-permanent-make-up-pmu2021-min.jpg
Ilona van der Sanden
Social Media promotiecampagne
Life style interviews en promotiecampagne op Facebook
Huisstijl uitbreiden met brochure
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account