Image
Top
Navigatie

CY2 Campus Solutions

Huisstijl ontwerp uitbreiden - rebranding merkidentiteit voor ICT-bedrijf

Cliënt :

CY2 Campus Solutions

Jaar :

2015

Diensten :

Over het bedrijf

CY2 ondersteunt de IT-ontwikkeling van een groot aantal onderwijsinstellingen, zowel binnen als buiten Europa. Waaronder productontwikkeling en bedrijfsadvies, maar ook implementatie en ondersteuning met de nadruk op Oracle-producten voor de onderwijsmarkt.

De uitdaging van het bedrijf​

Het ICT-bedrijf had al een bestaande huisstijl, maar deze werd niet conesquent doorgevoerd op alle communicatiemiddelen. Hierdoor was het erg verwarrend voor potentiële klanten of ze nu daadwerkelijk bij het juiste bedrijf zaten. De huisstijl van de website en het trainingsmateriaal van dit ICT-bedrijf kwamen niet overeen, de kleuren waren anders en ook werd een een verschillende logo gebruikt.

Het was daarom belangrijk dat er een vaste uitstraling van de merkidentiteit naar buiten toe werd gecommuniceerd.

Er moest een duidelijke lijn in de huisstijl van het ICT-bedrijf worden doorgevoerd voor de bestaande en de nieuwe huisstijldragers die nodig waren.

Rebranding merkidentiteit ICT-bedrijf

Bestaande merkidentiteit uitbreiden

De bedoeling van de huisstijl voor dit ICT-bedrijf was om een professionele en niet al te droge uitstraling van de merkidentiteit te ontwikkelen die vertrouwen uitstraalt.

Door eerst alle bestaande huisstijldragers en communicatiemateriaal naast elkaar te leggen tijdens de brand scan, kon er een duidelijke lijn worden vastgelegd die de kernwaarden van het bedrijf goed reflecteren.

De huisstijl is verder uitgebreid met aanvullende kleuren, iconografie en patronen waardoor het meer een geheel werd. Maar ook is het zo meer zichtbaar welk communicatiemateriaal voor wat dient. Een deel voor de zakelijke markt, het andere voor educatieve doeleinden.

De rapporten en de informatie die hierin komt te staan zijn slim gestroomlijnd zodat dit ICT-bedrijf niet steeds dezelfde inhoud opnieuw hoeft te typen. Hiervoor zijn diverse Word sjablonen opgesteld, samen met een template voor PowerPoint en een email handtekening in Gmail. 

Als laatste is er voor een beurs promotiemateriaal ontwikkelt zoals een roll-up banner, gepersonaliseerde visitekaartjes en een promotiefolder in de vernieuwde huisstijl.

Typografie, iconografie, kleurenpallet uitbreiden voor huisstijl ICT-bedrijf
Powerpoint sjabloon in huisstijl ICT-bedrijf
Ontwerp roll-up banner in huisstijl als promotiemateriaal voor beurs
Ontwerp folder ICT-bedrijf als promotiemateriaal voor beurs
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account