Image
Top
Navigatie

De Thuiskweker Heerlen

Logo, huisstijl en webshop voor tuincentrum

Cliënt :

De Thuiskweker Heerlen

Jaar :

2014

Diensten :
  • bul-plus logo en huisstijl ontwerp
  • bul-plus online marketing strategie
  • bul-plus webshop ontwikkeling
  • bul-plus drukwerk communicatiemateriaal

Over het bedrijf

Dit bedrijf is sinds 2000 werkzaam op het gebied van zowel hobbymatige- als professionele teelt van eigen allerhande soorten planten. Zowel online als in het tuincentrum geven zij gedegen advies over kweken. Maar bieden ze ook alle tools aan om een eigen urban garden in je eigen huis op te zetten.

De uitdaging van het bedrijf​

Het tuincentrum wilde graag de omslag maken van een “gewoon” tuincentrum naar een urban garden specialist. De visie van het bedrijf en de bijbehorende kernwaarden waren veranderd. Maar Paul wist niet goed hoe hij dit het beste kon aanpakken. Hij had al veel producten toegevoegd voor urban gardening aan zijn bestaande webshop toegevoegd. Maar dat liep niet echt lekker en was er weinig website verkeer.  Ook gaf deze niet goed weer wat hij kon betekenen voor zowel zijn bestaande als de nieuwe doelgroep die hij wilde aantrekken.

Het geheel moest luchtiger en lichter gaan aanvoelen. Niet alleen zijn nieuwe assortiment aan producten in de kijker zetten. Maar ook een goed overzicht presenteren voor de mogelijkheden van een urban garden. Waarbij de nadruk ligt op de expertise en het advies dat het tuincentrum haar klanten kan bieden.

th-webshop-ontwerp-tuincentrum-urban-garden-webwinkel-min.png

Van merkstrategie naar concept logo en huisstijl ontwerp

Tijdens een merkstrategiesessie hebben we de positionering van het tuincentrum bekeken, de nieuwe kernwaarden vastgelegd en de richting waar hij naartoe wilt gaan. In combinatie met de bredere doelgroep die hij wil aanspreken hebben we een strategie opgesteld. Aan de hand van een moodboard zijn vervolgens de kleuren gekozen, het lettertype en een sfeer qua fotografie.

Voor het logo ontwerp zijn er diverse opzetjes gemaakt. Uiteindelijk zijn hier 2 verschillende stijlen uit naar voren gekomen. Een die de nadruk legt op het telen en kweken. De ander legt de nadruk op het urban – stedelijke aspect. Omdat Paul erg visueel ingesteld is, heb ik verschillende mock-ups opgezet om te tonen hoe je het logo en de hieruit vloeiende huisstijl in de winkel kon doorvoeren. 

Oude logo tuincentrum
Oude logo tuincentrum
Concept logo 1 met nadruk op telen & kweken
Concept logo 1 met nadruk op telen & kweken
Concept logo 2 met nadruk op urban garden
Concept logo 2 met nadruk op urban garden
th-concept-logo-toonbank-huisstijl-tuincentrum.jpg

Officiële logo en huisstijl ontwerp

Door deze beide huisstijl concepten samen door te spreken en te verbeteren, zijn we stap voor stap tot het uiteindelijke resultaat gekomen. Hierna hebben we de rest van de huisstijldragers uitgewerkt. Waaronder communicatiemateriaal dat hij zelf gebruikt (visitekaartjes, briefpapier, notitieblok en thank you cards bij een webshop bestelling) en ter promotie (o.a. advertenties, bedrijfskleding, gevelbekleding d.m.v. spandoeken)

th-typografie-kleurenpallet-huisstijl-branding-tuincentrum-min.jpg
th-ontwerp-huisstijl-tuincentrum-briefpapier-visitekaartjes-min.jpg

Webshop ontwerp voor het tuincentrum

Vervolgens hebben we samen gekeken naar zijn bestaande webshop en de fotografie die al aanwezig was. Deze reflecteerden absoluut niet meer weer waar deze ondernemer voor staat en gaat. Het geheel was onoverzichtelijk, een bezoeker kon niet vinden wat hij zocht en de productfoto’s waren gemaakt tegen een zwarte achtergrond. Daar moest dus verandering in komen. 

In plaats van de huidige webshop te upgraden is er een keuze gemaakt voor een nieuwe WordPress webshop met CMS en is een structuur voor de website opgesteld. Er is voor WooCommerce gekozen, omdat hij niet alle producten online wilt aanbieden, waardoor het totale aantal redelijk laag blijft. 

Ook is er gekeken naar welke processen dagelijks veel tijd vragen. Daarom hebben we gekozen om online te laten retourneren en een veel gestelde vragen pagina op te zetten.  Makkelijk voor de klant en zo heeft de eigenaar van het tuincentrum meer tijd over om met andere dingen bezig te zijn.

Om extra verkeer via Google te genereren, is een blog aan de webshop toegevoegd. De blogartikelen bespreken specifieke onderwerpen waarop een potentiële klant zou zoeken. Zoals planten kweken, zelf je groente telen en hoe je start met urban gardening.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account