Image
Top
Navigatie

Elite Car Detailing

Op maat gemaakte automotive webshop in huisstijl

Over het bedrijf

Elite Car Detailing is gespecialiseerd in auto detailing, lak correctie en lak bescherming voor alle soorten voertuigen. Het resultaat? Een auto die er beter uit ziet dan in nieuwstaat.

De uitdaging van het bedrijf​

Iedereen heeft wel eens zijn auto gewassen, de velgen goed gereinigd of zelfs een coating aangebracht op de motorkap. Car detailing gaat een flinke stap verder dan het gewoon oppoetsen van je auto. Het is een manier om je auto weer als nieuw te laten uitzien én deze ook zo te houden.

Bart is daar een kei in! Zelfs auto’s die direct uit de fabriek komen rollen, maakt hij perfect in orde. Want zelfs daar kan het wel eens voorkomen dat de lak eruit ziet als een sinaasappelhuidje. Met zijn bedrijf Elite Car Detailing zorgt hij ervoor dat deze spiegelglad wordt, een plaatje om te zien. Dat hij hier een expert in is, wilde hij ook in een online portfolio laten zien.

Een website waarop niet alleen de resultaten te zien waren, welke diensten hij kan verzorgen, maar ook een online automotive webshop waarin hij zijn producten kan verkopen. Zo kan een consument er zelf ook mee aan de slag. Het was dus enorm belangrijk dat de website goed vindbaar is, dat de producten makkelijk gevonden worden, maar ook dat de autoliefhebber het vertrouwen krijgt dat zijn bolide in goede handen is.

Huisstijl ontwerp voor car detailing bedrijf

Ontwikkeling van de car detailing huisstijl

Als eerste zijn we aan de slag gegaan met het logo ontwerp. Het logo is strak, professioneel en duidelijk. Het beeldmerk geeft de verschillende lagen van lak weer, alsook dat deze de snelheid weergeeft van de service. De handgeschreven slogan maakt het geheel persoonlijk.

Vervolgens hebben we de resterende communicatiemiddelen voor de car detailing huisstijl opgezet: de visitekaartjes, factuurpapier e.d. Zo heeft elke vorm van communicatie eenzelfde uitstraling en wordt de herkenbaarheid van zijn merk benadrukt.

Daarnaast is er een retourformulier opgezet, zodat dit het retouren na aankoop in de automotive webshop makkelijker maakt voor klanten. Maar ook voor Bart zelf, want in een oogopslag ziet hij wat hij moet doen.

Als laatste is er een uitgebreid inspectieformulier opgezet in de huisstijl. Dit formulier help om de verbeterpunten duidelijk in kaart te brengen bij de voertuiginspectie voordat hij aan de slag gaat. Op die manier zorg je ervoor dat dit inspectieproces steeds op eenzelfde manier gebeurt en kun je een optimale kwaliteit garanderen.

Kleurenpallet en typografie voor car detailer huisstijl

Automotive webshop opzetten met detailing producten voor consument

Voor dit project was er nog geen bestaande website aanwezig, waarbij we de data konden onderzoeken om te zien wat er wel en niet werkt. Daarom hebben we een zoekwoorden onderzoek gedaan en een concurrentie analyse. Vervolgens hebben we samen een structuur bedacht voor de automotive webshop die overzichtelijk is voor de bezoekers, maar ook handig in gebruik voor de eigenaar.

Voor de verschillende car detailing diensten die hij aanbiedt hebben we specifieke landingspagina’s opgezet. Door het gebruik van herkenbare situaties te beschrijven met de juiste keywords in de teksten, spreken deze zowel de website bezoeker, als Google aan. Het beeldmateriaal dat gebruikt is komt uit zijn portfolio met afwisselende voor-en nabeelden. Hierdoor kan een potentiële klant perfect zien wat het resultaat is van zijn kunnen.

Nadat de automotive webshop is opgeleverd, heb ik de Bart een uitvoerige training gegeven in het systeem zodat hij de webshop zelf makkelijk kan onderhouden. Hierdoor weet hij nu exact hoe hij producten moet invoeren, afbeeldingen bewerken, bestellingen afhandelen en hoe hij met slimme trucjes de vindbaarheid van zijn producten kan optimaliseren.

Al heeft hij daar niet altijd evenveel tijd. op die momenten laat hij mij de webshop onderhouden, nieuwe producten toevoegen of het portfolio updaten. Dat krijg je van een goed vindbare website… Je bent goed vindbaar, krijgt dus ook meer klanten en hebt dan minder tijd over voor andere administratieve klusjes. 😉

Ik heb, zonder ervaring met een website, bij ill graff design aangeklopt: Dat is de juiste keuze geweest! Stap voor stap begeleid, constant meegedacht en uitstekend gecommuniceerd, met als resultaat: Een prachtige website! Zonder jouw kennis en vaardigheden was dit nooit gelukt !!! Een aanbeveling voor iedereen die een professionele website overweegt. Bedankt.
logo-elitecardetailing-automotive.jpg
Bart van Damme
Eigenaar Elite Car Detailing
Automotive webshop voor car detailer
Automotive webshop voor car detailer
Automotive webshop voor car detailer
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account