Image
Top
Navigatie

Film Werkt

Branding, webdesign en fotografie voor filmmaker

Over het bedrijf

Paul is niet alleen socioloog en maak ook filmmaker. Als videograaf legt hij zich toe op het maken van films over cultuur, maatschappij, historisch erfgoed en zorg en welzijn.

De uitdaging van het bedrijf​

Hij zocht iemand die een logo en bijpassende huisstijl kon ontwerpen dat helemaal bij hem zou passen. Een ding was wel duidelijk: de kleuren die gebruikt zouden worden moesten een ode zijn aan zijn voorliefde voor Film Noir. De reden waarom hij is begonnen om films te maken.

Daarnaast wilde hij ook nog een website die “werkte”  als een filmrol. Geen website die je normaal ziet waar je van boven naar onder scrollt, maar een die verticaal zou kunnen bewegen. Net zoals op film.

Hoe zijn we te werk gegaan?

De kern, de sfeer, de mensen en de omgeving van een project brengt deze filmmaker doeltreffend in beeld. Hij drukt er wel zijn eigen stempel op. Daarom is dit ook als uitgangspunt voor zijn logo genomen. Het logo ontwerp is op verschillende manieren te gebruiken. Als stempel (uiteraard), maar ook als patroon.

Ook werkt hij heel “clean” voor een creatieve ondernemer, dit wordt weergegeven door de kleurkeuze, de witruimte en de illustratieve huisstijlelementen.

Branding huisstijl en website design voor filmmaker

Website design opgezet als film-reel

Op basis van de ontwikkelde merkidentiteit (huisstijl en logo) is een unieke responsive website gemaakt. De horizontaal scrollende website geeft een film reel weer, waarbij alle onderdelen in “filmshots” zijn opgedeeld. Op de mobiele telefoon kun je de shots op de responsive website onder elkaar zien, als zijnde dat je het film reel in de hand houdt.

Website design voor filmmaker
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account