Image
Top
Navigatie

HTC Air

Uitbreiden huisstijl en webshop voor luchtventilatietechniek

Over het bedrijf

HTC Air is producent, importeur en exporteur van HVAC producten. HVAC is de Engelse afkorting van heating (verwarming), ventilation (ventilatie) en air conditioning (airconditioning of koeling), drie deelgebieden van huiscomfort.

De uitdaging van het bedrijf​

Met een klein team runnen Dick en Audrey vol passie het bedrijf in luchtbehandeling en ventilatie als echte pro’s. Er is geen enkel onderwerp met betrekking tot luchtventilatietechniek waar Dick geen antwoord voor heeft. Ze verkopen niet alleen de luchtbehandeling systemen, maar ook geven ze professioneel advies aan installateurs en draaien hun hand niet om wanneer een op maat gemaakte ventilatie box nodig is.

Ook het ontwikkelen van decentrale WTW-systemen samen met het Duitse SEVentilation behoren tot het repertoire. Dat de klant koning is, dat is meer dan duidelijk. Wat niet zo duidelijk was, was de bestaande website en de bijbehorende vindbaarheid van het bedrijf. Daar moest verandering in komen. Vooral omdat de concurrentie in de luchtventilatietechniek erg sterk is.

Uitbreiden huisstijl voor luchtventilatietechniek distributeur

Uitbreiden van het huisstijl ontwerp

Samen hebben we gekeken naar welke kenmerken dit familiebedrijf uniek maken en welke huisstijldragers ze nog nodig hadden. Uiteraard moesten de nieuwe items aansluiten op de bestaande huisstijl waarbij blauw met groen en veel wit de hoofdtoon voeren. Met een speels effect van ventilatie dat door de swoosh wordt weergegeven, afgeleid van het logo ontwerp.

Zo zijn er insteekmappen gemaakt en aparte informatiebladen alsook flyers die ze konden uitdelen als promotiemateriaal voor op een beurs. Of wanneer een klant in de showroom langskwam. Maar ook het bedankkaartje, nieuwe visitekaartjes en een paar folders werden hiervoor opgemaakt. Gedurende de afgelopen jaren zijn steeds nieuwe folders en flyers gemaakt in eenzelfde stijl, soms ook in een andere taal.

hta-uitbreiding-huisstijl-insteekmap-grafische-vormgeving-promotiemateriaal-min.jpg

Webshop ontwerp voor bedrijf in luchtventilatietechniek

We hebben eerst de bestaande website samen doorlopen om te kijken waar de gouden kansen lagen. Uiteraard hebben we ook een website analyse doorgevoerd, zodat we op basis van cijfers de juiste keuzes konden maken. Hieruit is naar voren gekomen dat de website niet vindbaar was doordat er geen gebruik was gemaakt van zoekmachineoptimalisatie.

Ook konden de teksten wat sterker, de afbeeldingen duidelijker en kon de structuur meer overzichtelijk worden ingedeeld. Aan de hand hiervan hebben we vervolgens een functioneel ontwerp gemaakt die conversie beter zou stimuleren. Daarnaast is er een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd om de vindbaarheid te vergroten.

Gedurende de jaren heeft de luchtbehandeling en ventilatie webshop verschillende updates gekregen, om netjes bij de tijd te zijn én blijven. Maar ook om te blijven optimaliseren waar dit nodig was en bepaalde processen meer gebruiksvriendelijk te maken. Uiteraard kunnen ze zelf de website onderhouden met een CMS.

Webshop design voor luchtventilatietechniek systemen
We maken al jaren lang gebruik van de diensten van Ill Graff design en dat is niet alleen voor de goede kwaliteit maar ook omdat ze heel persoonlijk en betrokken is bij de projecten en constructief meedenkt waardoor we tot een goed eindproduct komen.
logo-htc-luchtventilatietechniek-min.png
Dick & Audrey Hoogendam
Eigenaren HTC Air

Landingspagina's voor promotie campagnes

Naast de bestaande doelgroep wilden ze graag 2 nieuwe doelgroepen aanspreken. Hiervoor hebben we een online marketingcampagne opgezet: een voor de horeca en een voor de sportscholen. Naast een email campagne en adWords campagne hebben we landingspagina’s opgezet om de vindbaarheid te verbeteren van de webshop voor de producten van die branche.  

Doordat de luchtventilatietechniek webshop logisch en gestructureerd is ingericht, kunnen we gebruik maken van de bestaande filters. Zo konden we bepaalde producten filteren per branche die automatisch worden weergegeven op deze landingspagina’s. Op die manier toon je alleen de relevante producten die een sportschoolhouder of een restauranthouder nodig hebben.
Landingspagina op Webshop voor luchtventilatietechniek systemen
Landingspagina op Webshop voor luchtventilatietechniek systemen
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account