Image
Top
Navigatie

Het Werkt

Logo, huisstijl ontwerp uitbreiden voor coaching academy

Cliënt :

Het Werkt

Jaar :

2015

Over het bedrijf

Het Werkt is een coaching academy dat high impact trainingen, programma's en maatwerk classes geeft aan mensgerichte innovatie bedrijven. Hiermee willen zij een blijvende maatschappelijke bijdrage leveren aan het optimaal functioneren en het inzetbaar blijven van de mensen op de werkvloer.

De uitdaging van het bedrijf​

In eerste instantie kwam dit bedrijf bij mij terecht omdat zij hun merk wilden deponeren, maar dit niet voldeed aan de voorwaarden hiervan. Armanda wist wel hoe ze het ongeveer wilde hebben, maar was bang dat het logo dan de kracht zou verliezen die het nu had. Een subtiele aanpak was gewenst, zonder drastische aanpassingen van de overige items van de huisstijl.

Want als je het logo aanpast, dan is het ook verstandig om te kijken welke huisstijldragers er nog zijn waarop dit logo afgebeeld staat. Past het dan ook nog bij de rest of moeten er verdere aanpassingen gedaan worden?  Terwijl we de bestaande onderdelen onder de loep namen, is er gebleken dat er ook nog een paar aanvullende communicatiemiddelen nodig waren voor het uitbreiden van het huisstijl ontwerp.

Uitbreiden huisstijl ontwerp voor coaching academy

Logo en huisstijl ontwerp uitbreiden voor coaching academy

Als eerste zijn we met het logo ontwerp gestart, omdat dit gedeponeerd moest worden als merk. Het bestaande logo was puur tekstueel en kon hierdoor niet neergelegd worden als beschermd merk.  

Na onderling overleg is er besloten om “de mens centraal” visueel neer te zetten. Maar dan wel zo dat het “blije mannetje” (welke de tevreden klant weergeeft) geen afbreuk zou doen aan hun zakelijke en professionele uitstraling. 

Daarom is er gekozen voor een subtiel en grafisch passende oplossing voor het logo. Waarbij de letter W op een inverse manier de klant weergeeft. De rust en bescheidenheid van de uitstraling van het logo is hierbij niet op de achtergrond geraakt, maar nog steeds aanwezig.

We hebben de vrolijke maar toch rustige stijl doorgetrokken in de rest van de huisstijl ontwikkeling. openheid en duidelijke communicatie die het bedrijf voert.

Subtiel wordt overal in het drukwerk de nadruk gelegd op de belangrijke dingen, zonder dat deze té veel naar voren treden. Ook zonder dat je het logo ziet, weet je direct dat dit de huisstijl van deze coaching academy betreft.

Uitbreiden huisstijl ontwerp voor coaching academy
Uitbreiden huisstijl ontwerp voor coaching academy
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account