Van icons op je website tot infographics

Illustraties benadrukken je branding verhaal en versterken zo je merk

Cliënt :

Diverse klanten waaronder: Top Alivio, ABV Haukes, Autoschade Posthouwer, Opmax BV, Streekproducten uit Limburg, Pop on Top,  particulieren, Mukie-ART e.a.

Jaar :

2011 – heden

Over het project

De afgelopen jaren heb ik veel verschillende soort illustraties mogen maken voor mijn klanten. De ene keer was het een plattegrond en timetable voor een festival en de andere keer zijn het icons voor een website om bepaalde tekst te benadrukken. En alles wat daar tussenin zit. In dit portfolio item laat ik je graag alle verschillende vormen van illustraties zien en wat ze voor jouw merk kunnen betekenen.

Een illustratie laten maken om je boodschap over te brengen

Wanneer je met behulp van illustraties communiceert zijn mensen sneller geïnteresseerd in de boodschap. Want je trekt de aandacht van de lezer op een visueel aantrekkelijke manier. 

Illustraties zijn dus meer dan alleen een leuke tekening of een plaatje. De illustratie vertelt namelijk deels het verhaal, zonder dat je een hele lap tekst moet lezen. Met een goede illustratie zet je de toon voor je merk en maak je een complexe boodschap visueel duidelijk voor iedereen.

Wil je een illustratie laten maken, dan wordt het doel vooraf heel helder gedefinieerd. Ga je het gebruiken als een infographic, worden het illustratieve ontwerpen voor een campagne of is het puur als ondersteuning van je tekst op de website of brochure? Waar je ze ook voor wilt gebruiken, de illustraties die ik voor je maak verhogen je zichtbaarheid, brengen je boodschap duidelijk over en passen perfect bij jouw unieke merk.

Merkbeleving van festival in ticket info
Merkbeleving van festival in ticket info als illustratie
Spandoek met illustratie van aanbieding
Spandoek met illustratie van aanbieding voor ijssalon

Iconen maken taal overbodig door hun eenvoud

Iconen, ook wel pictogrammen genoemd, zijn kleine, simpele illustraties. Deze worden vaak gebruikt om iets zonder woorden duidelijk te maken, denk aan het man-vrouw symbool op een toilet, het symbool voor uitgang of arrivals bord bij vliegvelden als bewegwijzering.

Wanneer je illustraties opzet als iconen voor je website of je brochure kan je deze goed laten aansluiten op je merk. Vaak worden ze gebruikt om bepaalde delen tekst uit te lichten, diensten te benadrukken en de algehele grafische vormgeving van de pagina overzichtelijk te maken.

iconen voor website
iconen voor website
Mascotte voor sfeer, merkbeleving & om bepaalde items uit te lichten
iconen voor website design

Infographic design maakt complexe materie makkelijk en begrijpelijk

Je komt ze vaker tegen dan je misschien denkt. Een infographic kan een proces verduidelijken, een enquête samenvatten of een handleiding zijn. Bijvoorbeeld de instructiekaart in een vliegtuig, de social media jaaroverzichten of matrixborden op de snelweg die aangeven op welk gedeelte van de ringweg file staat.

Tegenwoordig heeft namelijk bijna niemand meer tijd om informatie rustig te bekijken of te lezen. Alles moet snel en bondig tot ons komen, ook omdat we de aandachtspanne hebben van een goudvis. Infographics zijn dan een effectieve vorm van content om hierop in te spelen. Bijkomend voordeel is dat ze ook mooi om te bekijken zijn en nét dat beetje extra geven.

Illustratie voor uitleg van PMU masterclass
Illustratie voor uitleg van PMU masterclass
Illustraties op placemat voor weerbaarheidsworkshop
Illustraties op placemat voor weerbaarheidsworkshop
Plattegrond voor festivalterrein
Plattegrond voor festivalterrein

Illustraties voor extra merkbeleving

Met een illustratieve branding val je op tussen alle foto’s en onderscheid je je van je concurrentie. Je kunt natuurlijk ook een combinatie van de twee maken.

Waar fotografie nogal statisch is, kun je met illustraties op een bijzondere manier je eigen signatuur aan je communicatiemateriaal geven. 

Denk hierbij aan product verpakkingen, op je website, in je e-book, maar ook bijvoorbeeld om in je conceptstore of restaurant een bepaalde sfeer of gevoel op te roepen. Met illustraties geef je dus jouw merk een eigen gezicht en eigen karakter. Een erg fijne en creatieve manier om een grote doelgroep aan te spreken.

Ontwerp illustratie voor promotieposter
Ontwerp illustratie display voor verkoop alpaca lifestyle collectie
Illustratie portret van DJ op shirt als promotiemateriaal
Illustratie portret van DJ op shirt als promotiemateriaal
Illustratie op muur voor sauna
Uitleg saunagang dmv iconen
Uitbreiding van logo als header image voor site
Uitbreiding van logo als header image voor site

Data visualisatie

Dit soort illustraties zijn ondersteunende visualisaties van je data, tijdlijn en flowcharts. Door het gebruik van visuele elementen zoals diagrammen, grafieken en kaarten, bieden datavisualisatietools een toegankelijke manier om trends, uitschieters en patronen in data te zien en begrijpen.
Daarom zijn ze vooral handig in jaarverslagen, PowerPoint presentaties, brochures. Op die manier breng je data tot leven.
Flowchart om een proces weer te geven
Flowchart om een proces weer te geven
Uitleg tijdsduur van een social media post
Uitleg tijdsduur van een social media post
Weergave tabel voor data visualisatie in brochure
Weergave tabel voor data visualisatie in brochure

Illustraties als versiering

Illustraties zijn er meestal om dingen te verduidelijken of een tekst uit te beelden c.q. versterken, maar het kan ook als versiering of puur als decoratie gebruikt worden.
Illustratie als versiering voor mobiel hoesje
Illustratie als versiering voor mobiel hoesje
Illustratie als basis voor de aftiteling van video's
Illustraties benadrukken je branding verhaal en versterken zo je merk
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
7 Shares
Pin7
Share
Share
WhatsApp
Tweet