Innovacom Cloud Communications 

Website design voor ICT-bedrijf in eigen huisstijl

Over het bedrijf

Innovacom is niet zomaar een communicatie of Cloud-expert. Het is een betrokken ICT-bedrijf dat persoonlijk telecommunicatieadvies levert voor de lange termijn. Zij zijn dé go-to partner voor het kleinere MKB met een volledige ontzorging van begin tot eind.

De uitdaging van het bedrijf​

Dit ICT-bedrijf is al enkele jaren een betrouwbare Cloud-partner voor vele bedrijven. Zij staan voor een persoonlijke service en betrokkenheid, maar dat kwam niet naar voren op hun huidige website. Niet qua beeld, maar ook niet qua tekst, waardoor de bezoeker zich niet aangesproken voelt. 

Ook bleek uit de website analyse dat de website van het ICT-bedrijf nagenoeg niet gevonden werd op de zoekwoorden waarop ze gevonden wilden worden. Hierdoor liepen zij veel potentiële klanten mis. Daarnaast moest de structuur van het website design aangepast worden zodat er meer overzicht kwam in hetgeen ze voor de bezoeker kunnen betekenen. 

Als laatste is er besloten om voor de 2 grote doelgroepen die zij als klant hebben, specifieke landingspagina’s op te zetten. Zodat zij op de zoekwoorden die deze doelgroepen gebruiken ook sneller gevonden worden.

Website design voor ict-bedrijf met landingspagina

Hoe zijn we te werk gegaan met het website design?

De bedoeling van het website design voor dit ICT-bedrijf was om een persoonlijke noot te raken bij de bezoeker. Ze een fijne ervaring te bieden met een overzichtelijke en professionele website die vertrouwen uitstraalt en aanzet tot actie (leads) zonder drammerig te worden. 

Daarom zijn we als eerste gestart met het verzamelen van gegevens. Zowel van de twee grote doelgroepen (zorg en industrie) en hoe we deze het beste samen konden aanspreken. Maar ook hebben we de Google Analytics data van de bestaande website en het resultaat van het zoekwoordenonderzoek onder de loep genomen..

Vervolgens hebben we doorgelicht welke onderdelen binnen hun zakelijke dienstverlening zij aanbieden en deze uitgewerkt in een overzichtelijke structuur. Voor de belangrijkste onderwerpen is er per onderdeel een landingspagina opgezet zodat ze hier goed op gevonden konden worden.

Daarnaast is er gekozen om een blog te integreren op de website. Deze zorgt niet alleen voor een betere vindbaarheid, maar ook kan het ICT-bedrijf op deze manier hun kennis delen. 

Omdat de huisstijl slechts bestond uit lichte blauwtinten, hebben we aanvullende kleuren gekozen die bepaalde items goed konden benadrukken en een goed leesbaar lettertype. Ook zijn er 38 icons gemaakt die perfect aansluiten op het branding design. 

Voor de afbeeldingen is er een beeldstijl vastgelegd met een frisse uitstraling. Afbeeldingen en video’s geven een herkenbare situatie weer en mensen zijn interactief bezig.  

Met deze simpele richtlijnen hebben eenvoudig het soort foto’s de kleuren en lettertypen kunnen doorvoeren, alsook de sfeer voor een optimale merkbeleving.

Website design voor ict-bedrijf in huisstijl en iconografie
Review nog aanleveren
logo-iv-cloud-bellen-via-voip-zakelijke-dienstverlening-limburg-min
Jamie Corsius / Willem van Gerwen
Innovacom Cloud Communications
Plus laptop device
Website design in huisstijl voor ICT-bedrijf
Website design in huisstijl voor ICT-bedrijf
Innovacom - website design voor ICT-bedrijf in eigen huisstijl
Zichtbaarheid Workshop in Zuid-Limburg: offline, online de beste worden
Beter zichtbaar worden?

Volg dé zichtbaarheid workshop voor ambitieuze ondernemers

In 3 stappen leer je hoe jij jezelf goed in de markt zet op een authentieke manier, zonder jezelf te verliezen. Zowel voor je website, je social media, je mailings en alle overige communicatie middelen.
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet