Image
Top
Navigatie

Landroverwinkel

Op maat gemaakte automotive webshop in huisstijl

Cliënt:

Landroverwinkel

Jaar:

2018

Diensten:
  • Huisstijl ontwerp
  • Webshop ontwerp en ontwikkeling

Over het bedrijf

Landroverwinkel is een online webshop welke specifieke producten voor Landrover & Range Rover verkoopt. Met de nadruk op Air Suspension en het upgraden van het exterieur van de auto.

De uitdaging van het bedrijf

Paul had een webshop waar hij niet echt mee overweg kon. Het systeem was log en onhandig in gebruik. Er zat geen vaste structuur in de webshop en bezoekers konden moeilijk het juiste product vinden. Daarnaast oogde het geheel ietwat amateuristisch.

Hij wilde graag dat bezoekers de producten op social media konden delen met de juiste informatie, een goede filtermogelijkheid, alsook dat de retoursafhandeling werd vereenvoudigd. Ook was het van belang dat er een uitgebreide mogelijkheid bijkwam om te kunnen zoeken op merk en categorie,

Automotive webshop in huisstijl

Hoe zijn we te werk gegaan?

Voor dit project was er al een bestaande website aanwezig, waarbij we de data hiervan konden onderzoeken om te zien wat er wel en niet werkt. Vervolgens hebben we samen een structuur bedacht die overzichtelijk was voor de bezoekers, maar ook handig in gebruik voor de eigenaar.

Om de filters goed in te kunnen richten, hebben we gekeken naar de dingen die gezamenlijk zijn binnen de productcategorieën, en wat precies het onderscheid maakte.

Als visuele gimmick hebben we de hoofdfilter weergegeven als de verschillende auto’s. Zo gaat het geheel wat meer “leven”, aangezien veel van de producten die in de webshop verkocht worden, redelijk statisch zijn en niet echt “verleidelijk”.

Nadat de webshop is opgeleverd, heb ik de Paul een uitvoerige training gegeven in het systeem zodat hij dit zelf makkelijk kan onderhouden. Hierdoor weet hij nu exact hoe hij producten moet invoeren, afbeeldingen bewerken, bestellingen afhandelen en hoe hij met slimme trucjes de vindbaarheid van zijn producten kan optimaliseren.

 

Dankzij Muriel van ill graff design beschik ik nu over een moderne website. Al mijn klanten kunnen nu op een overzichtelijke manier mijn producten vinden en bestellen.
logo-landroverwinkel-webshop-automotive
Paul Kroes
Eigenaar Landroverwinkel.nl
Filters voor webshop
Webwinkel voor automotive in huisstijl
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account