Image
Top
Navigatie

Mareveld

Website eetcafé / restaurant en huisstijl uitbreiding

Over het bedrijf

Ooit was Mareveld een boerderij met landbouw en vee. Tegenwoordig is het familiebedrijf met die heerlijk ouderwetse gezelligheid die je kent van een herberg. in het sfeervolle eetcafé kun je genieten van een heerlijke maaltijd uit eigen keuken. Eerlijke producten, ambachtelijk bereid en enorm gastvrij.

De uitdaging van het bedrijf​

Toen ik in 2012 het familiebedrijf leerde kennen was die klik er meteen. Marianne en Jules zijn enorm warme persoonlijkheden die hun gasten hartelijk ontvangen, waardoor je je meteen thuis voelt in het eetcafé. Het eten dat zij bereiden voor het restaurant wordt lokaal geproduceerd, zij rijpen hun eigen vlees en de chef-koks weten je keer op keer positief te verrassen.

Die gezellige sfeer en de gastvrijheid werd alleen niet vertaald naar de bestaande website van het eetcafé of Social Media. Ook het feit dat je verschillende zalen in het pand kunt huren voor feesten en partijen kwam hierop niet naar voren. Daarnaast wilden ze hun naamsbekendheid vergroten, want de locatie zelf was nog niet heel erg bekend in die tijd.

mv-eetcafe-restaurant-huisstijl-stempel-flyer-briefpapier-min.jpg

Uitbreiden merkstrategie en huisstijl

Samen hebben we gekeken naar welke kenmerken dit familiebedrijf uniek maken en hoe wij dit het beste konden vertalen naar een merkstrategie die past bij het eetcafé. Eerlijke producten, ouderwetse gezelligheid, nostalgie en ambacht zijn onder meer kernwaarden waar Mareveld onlosmakelijk mee verbonden is. 

Op basis hiervan hebben we gekozen voor warme kleuren, passende lettertypen en beeldmateriaal dat de sfeer van het eetcafé goed weergeeft. 

Website voor het eetcafé en partycentrum

Er is gekozen om voor bepaalde dingen gebruik te maken van licentievrije stockfoto’s die goed passen. Alsook een bedrijfsreportage te laten maken door een lokale fotograaf. Deze heeft de verschillende zalen, het interieur, het eten en de sfeer goed kunnen vastleggen op plaat. 

Als laatste zijn de teksten onder handen genomen door een copywriter uit de buurt die het bedrijf goed kende. Hierdoor lijkt het net alsof de eigenaren het zelf hadden geschreven en komt de warme persoonlijkheid alsook gastvrijheid hierin goed naar voren.

mv-website-design-eetcafe-ontwerp-huisstijl-restaurant-houtbroodoven-min.jpg
mv-website-design-eetcafe-ontwerp-huisstijl-restaurant-afhalen-menukaart-min.jpg
mv-website-design-eetcafe-ontwerp-huisstijl-restaurant-menukaart-min.jpg
mv-website-eetcafe-restaurant-branding-huisstijl-min.jpg
Originaliteit, altijd meedenkend en een snelle afhandeling zijn één van de eigenschappen van Ill Graff Design. ZIJ heeft ONS op de kaart gezet wat betreft social media, zowel wat betreft onze websites als ook Facebook.
logo-eetcafe-partycentrum-mareveld-restaurant-horeca.jpg
Jules & Marianne Horsmans
eigenaren Mareveld Eetcafé & Partycentrum

Interactieve website door animatie en beweging

Gedurende de jaren heeft de website van het eetcafé verschillende updates gekregen, om netjes bij de tijd te zijn én blijven. Hieronder vallen specifieke functionaliteiten die een restaurant of eetcafé nodig heeft op een website. Zoals een online reserveringsformulier, een menukaart die ze zelf steeds kunnen aanpassen, een interactieve nieuwsmodule, een CMS om de website zelf te kunnen aanpassen en uiteraard dat alles netjes werkt op zowel een PC als op mobiel.

Door het parallax effect toe te passen(verschillende lagen schuiven over elkaar heen) hebben we gebruik gemaakt van animaties, waardoor de website “gaat leven”. Je kunt dit effect zien in de video hieronder. De nieuwsmodule laat steeds de laatste berichten van Facebook en Instagram zien, zodat de bezoeker altijd op de hoogte is van waar het bedrijf mee bezig is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account