Image
Top
Navigatie

MarionMode

Website kledingwinkel in eigen huisstijl

Cliënt :

MarionMode Maastricht

Jaar :

2016

Diensten :

Over het bedrijf

MarionMode is een modebewuste kledingzaak in Maastricht voor dames en heren van alle leeftijden met een groot aantal verschillende kledingcollecties en bijbehorende accessoires die geschikt zijn voor diverse aangelegenheden. Ongeacht lichaamslengte, postuur en leeftijd slaag je bij deze modezaak altijd voor een passende outfit.

De uitdaging van het fashionbedrijf

Deze kledingwinkel is de jaren 90 opgericht door Marion en al jaren een bekende naam in Maastricht. De persoonlijke aanpak van haar en het enthousiaste team zorgt ervoor dat elk bezoek aan de lokale kledingzaak een feestje is. Maar dit kwam online niet naar voren. De klant moest “online beleven” hoe het is om daadwerkelijk de winkel te bezoeken op de website van de kledingwinkel.

Daarom had zij een website voor haar modezaak nodig die niet bedoeld is om als webshop te fungeren of online verkoop te promoten. Maar de website moet aanzetten tot een bezoek aan de winkel, het inschrijven voor de nieuwsbrief of fan worden op Facebook (waar de interactie leading is).

Hierbij was het van belang dat de site makkelijk zelf te onderhouden is vanwege de collecties die steeds wisselen. Maar ook dat de nadruk voornamelijk komt te liggen op de klantbeleving. Want service vond zij enorm belangrijk en dat moest dus zeker goed naar voren komen op de website van de kledingwinkel.

website van de kledingwinkel in eigen huisstijl

Opzet website van de kledingwinkel

De bedoeling van de website van de kledingwinkel is om online te laten beleven hoe het is om in de zaak te zijn. De warmte van het hartelijke personeel, de manier je ontvangen wordt en de persoonlijke benadering moesten hierbij de hoofdtoon voeren. Gewoon lekker authentiek, precies zoals ze zijn.

Als eerste hebben we gekeken welke onderdelen er online nodig waren. Juist omdat ze geen webshop voor de modezaak wilde maken waarbij je normaliter de kleding online direct kan bekijken, moest er een andere richting ingeslagen worden. Zodat dat de website bezoekers wel een goed beeld konden vormen van de kledingcollecties die men in de modezaak kon verwachten.

Voor alle kledingmerken die ze voert is er een lookbook van elke collectie opgezet. Omdat ze elk kwartaal het promotiemateriaal van de leveranciers aangeleverd kreeg, kon ze makkelijk steeds de laatste nieuwe collecties laten zien en bleef de website van de kledingwinkel ondanks het statige karakter toch interactief.

Binnen het bedrijf was er een extra tak – bedrijfskleding – die eveneens op de website van de kledingzaak moest komen te staan. Hiervoor is een aparte landingspagina opgezet die alleen een specifiek soort klant zou aantrekken.

Ook werd een een online afspraken module geïntegreerd. Klanten kunnen dan een afspraak buiten de reguliere openingstijden maken voor private shopping. Een gezellige avond uit, kleding shoppen en persoonlijk styling en kleuradvies.

Smoelenboek van het personeel voor de kledingzaak

Persoonlijke service en online klantbeleving van de modezaak

Voor het personeel hebben we een gezellige avond georganiseerd om de portretfotografie toch iets minder “eng”  te maken. Deze foto’s zijn naderhand gebruikt voor het smoelenboek met hierop hun naam die ze zelf geschreven hebben. Dat maakt het online toch nét iets persoonlijker.

Als laatste is er een blogfunctie geïntegreerd, waarop de eigenaresse kon bloggen over de laatste trends, tips over hoe je bepaalde stukken het beste kunt afstylen en het promoten van de fashions events die ze regelmatig organiseerde.

Voor de huisstijl integratie hebben we gebruik kunnen maken van de bestaande huisstijl die fris en eigentijds oogde om de sfeer van de kledingzaak door te voeren sfeer voor een optimale merkbeleving.

Ik ben superblij met de website! Je hebt er echt hard aan gewerkt 🙂
Ik wil je bedanken voor alle moeite die je hebt gedaan.
logo-marionmode-maastricht-webdesign-min.jpg
Marion Huynen
Eigenaar bij Marion Mode
website toont interactieve openingstijden van de kledingzaak
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account