Image
Top
Navigatie

Limburgvac

Redesign logo ontwerp vacaturebank en icons voor website

Cliënt :

Limburgvac (onderdeel van Mediahuis Limburg bv)

Jaar :

2018

Over het bedrijf

Limburgvac is dé Limburgse vacaturebank op internet. Limburgvac bestaat sinds 1999 en plaatst vacatures van inmiddels meer dan 2.250 organisaties. Van 'de slager op de hoek'​ tot multinationals; iedereen kent de kracht van deze locale vacaturebank en haar enorme regionale bekendheid.

De uitdaging van het bedrijf​

Voor deze vacaturebank was een nieuw logo ontwerp nodig. Dit omdat het oude logo niet meer paste bij hetgeen ze wilden uitstralen. Het logo ontwerp moest de werkzoekenden beter aanspreken, de young professionals, jongeren, hoger opgeleiden… Daarnaast was het belangrijk dat het nieuwe logo voor Limburgvac een eigen merkidentiteit kreeg en tegelijkertijd perfect aansloot op de overige branding van Media Groep Limburg (tegenwoordig Mediahuis Limburg bv).

Idee & concept voor redesign logo ontwerp voor vacaturebank

Vooraf heb ik het huisstijlhandboek van het bedrijf ontvangen, zodat ik precies kon inzien aan welke eisen het nieuwe logo ontwerp moest voldoen. Zo lag het aantal letters al vast, dat de letter L met een hoofdletter geschreven moest worden en ook de kleurenrange waarin deze zich mocht bevinden.

Hierdoor heb je te maken met een aantal beperkingen waardoor het ontwerpen van een logo toch nét even wat pittiger wordt. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er zijn verschillende uitingen van het logo ontwerp voorgesteld die voldeden aan alle regels. Een paar van deze concepten kan je hieronder zien.

Concept logo ontwerp voor vacaturebank 1
Concept logo ontwerp voor vacaturebank 3
Concept logo ontwerp voor vacaturebank 2
Concept logo ontwerp voor vacaturebank 4

Officiële logo ontwerp

Dat dit het logo ontwerp voor vacaturebank Limburgvac is, is direct duidelijk. De blauwe kleur geeft zowel vertrouwen als professionaliteit weer. Door de contrasterende toon van de kleur is deze fris en tijdloos. Het beeldmerk geeft abstract de treden weer die men neemt wanneer je de volgende stap vooruit wilt maken. De stijgende lijn (pijl) in je carrière. Tevens kan dit gezien worden als de vacatures die uitgestuurd worden in Limburg.

Final logo ontwerp vacaturebank
Final logo ontwerp vacaturebank inverse
Kleurenpallet voor logo ontwerp en typografie

Facebook omslag afbeeldingen en icons voor website

Na het redesign van het logo ontwerp voor vacaturebank is de verdere uitwerking van de huisstijl voor een optimale merkbeleving van diverse elementen aan de beurt. Er is gekozen voor Facebook omslag afbeeldingen om mee te starten. Elk met een vrolijke en toegankelijke stijl zonder al te veel poespas.

De visitekaartjes, briefpapier, compliment cards en andere huisstijldragers of drukwerk gingen ze zelf verder in-house grafisch vormgeven.

Ontwerp Facebook omslagfoto – covers in huisstijl
Ontwerp icons voor website

Ontwerp icons voor website

Per branche / categorie vacatures zijn er icons voor de website als lijntekening opgezet. Zelfs zonder tekst geven ze duidelijk weer waarvoor elk item dient. Hierbij was het van belang dat ze schaalbaar waren, want deze moeten zowel op een pc als op een mobiele telefoon duidelijk genoeg zijn. De website is later door een externe partij ontwikkelt die in dit soort websites is gespecialiseerd.

Ontwerp icons voor website
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account