Meandergroep, Marigoy & SAN

Ontwerp promotiemateriaal voor campagne Armoede, eigen schuld dikke bult

Cliënt :
Sociale Actie Nuth (SAN), Marigoy en Meander Maatschappelijke Dienstverlening
Jaar :

2020

Over het project

Rondom de Internationale Dag van de Uitroeiing van Armoede, op 17 oktober, zijn er jaarlijks veel initiatieven en organisaties die door een activiteit of een actie nog eens extra aandacht vragen voor de gevolgen van armoede en armoede bespreekbaar te houden. Dit jaar is het thema "SAMEN PAKKEN WE ARMOEDE AAN".

Armoede, eigen schuld dikke bult

Sociale Aktie Nuth (SAN), Marigoy & Meander Maatschappelijke Dienstverlening hebben samen een inzamelingsactie opgezet voor Sinterklaas- en Kerstcadeaus om gezinnen die onder de armoedegrens liggen te kunnen helpen. Voor sommige ouders is de maand december een heftige tijd. Ook hun kinderen verdienen een cadeau. Maar hoe moet dat zonder geld? Na de vraag “wat heb jij van Sinterklaas gekregen?” blijven hun kinderen stil. Daarom openden de initiatiefnemers een tijdelijke winkel aan de Markt in Nuth waar men speelgoed kon doneren. 

Flyer als promotiemateriaal voor campagne

Hoe zijn we te werk gegaan voor de campagne?

Vaak worden goede doel campagnes zodanig opgezet dat er schuldgevoelens worden opgewekt bij het doelpubliek. Deze campagnes spelen meestal in op het schuldgevoel dat mensen krijgen als ze er beter voorstaan dan anderen. Dit zorgt voor een gevoel van empathie.

Zelf ben ik geen voorstander van dit soort negatieve campagnes. Omdat er veelal wordt gedacht dat je je schuldgevoel kunt “afkopen” door te doneren. Je creëert hiermee geen draagvlak voor je goede doel waar men zich mee wil verbinden.

Door je boodschap op een positieve manier te brengen, zodat je écht iemand kunt helpen in tijden van nood, werken in mijn ogen veel beter. Ze hebben namelijk een positief effect op de gedrag van het individu tegenover een merk of product.

Ook zal je hierdoor sneller ambassadeurs aantrekken die je helpen om de zichtbaarheid en ruchtbaarheid van de campagne te verhogen.

Ik vond dit dan ook een prachtig project waar ik graag mijn steentje aan wilde bijdragen. Want niet alleen als mens, maar ook als bedrijf zie ik het als mijn plicht om anderen te kunnen helpen waar ik kan. Voor deze promotiecampagne heb ik de flyer, hekwerkbanners en de vouchers ontworpen.

Hekwerkbanner als promotiemateriaal voor campagne
Hekwerkbanner als promotiemateriaal voor campagne
Artikel in de krant over de campagne
Meandergroep - promotiemateriaal voor campagne Armoede, eigen schuld dikke bult
Social media contentkalender 2023-2024

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert?

Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?
Pin
Share
Share
WhatsApp
Tweet