Image
Top
Navigatie

Moreco m.a.

ontwerp product verpakkingen voor mens, agrosector en industrie

Cliënt :

Moreco m.a.

Jaar :

2014 – 2018

Over het bedrijf

Moreco is een Belgisch bedrijf dat werkt vanuit Marokko, dat gespecialiseerd is in het produceren en ontwikkelen van bio-revolutionaire producten voor mens, dier en landbouw met het principe 1 World 1 Health!

Branding van bedrijf, productverpakkingen voor diverse sectoren

Kasim heeft samen met professor emeritus Dirk Vanden Berghe, bekend om de uitvinding van de O.S.A (Acid Ortho Silicate), diverse producten ontwikkelt voor landbouwecologie, milieu, vee en mensen. Om deze producten goed in de markt te zetten was er meer nodig dan alleen een logo en een huisstijl.

De intentie om Moreco op de markt te zetten als een merk, was dan al snel gemaakt. Nu moest dit alleen nog uitgevoerd worden qua branding voor het bedrijf, maar ook voor de verschillende productlijnen begrijpbaar voor de Franse, Engelse en de Arabische markt.

Ontwerp logo en huisstijl voor het bedrijf

Een duidelijk huisstijl zorgt ervoor dat de identiteit van het bedrijf zelf visueel herkenbaar is. In het logo worden de 4 grote productlijnen weergeven; mens, dier, plant en industrieel. In het logo wordt dit eveneens weergegeven door een kleurcodering van rood, geel, groen en blauw. Het huisstijl ontwerp is fris, zakelijk en strak. 

Voor de bedrijfshuisstijl zijn de meest gebruikte items als eerste opgezet waaronder visitekaartjes, brief- en factuurpapier. Daarnaast zijn er voor elk product, bijbehorende productsheets ontwerpen gemaakt. Dit is een gebruiksaanwijzing die verplicht is bij de verkoop van deze producten op de internationale markt. 

ma-huisstijl-branding-tuinbouw-industrie-producten-min.jpg

Website ontwerp als online productcatalogus

Al snel na het ontwikkelen van de huisstijl is de website opgezet. Deze werkt als een  online productcatalogus waar hij zijn distributeurs naar kon verwijzen.

Het opzetten van de meertalige website moest de diverse afnemers aanspreken in het Engels, Frans en Arabisch. En vooral die laatste taal was toch wel even pittig. Want zij lezen immers van rechts naar links en niet zoals Europeanen van links naar rechts. Hier moest dus rekening mee gehouden worden in het website ontwerp.

ma-meertalige-website-vitaminen-mineralen-store-min-1.jpg

Logo ontwerp voor de verschillende productlijnen

Een logo ontwikkeling voor verschillende productlijnen ontwerpen is niet gemakkelijk. Zeker niet dat als je de producten bij elkaar ziet staan in de winkel of op een beurs. Er zal een bepaalde cohesie aanwezig moeten zijn. Dat je precies kunt zien waar het bedrijf voor staat, welk product waarvoor toegepast kan worden en dat ze toch te onderscheiden zijn van elkaar.

Een groot deel ligt uiteraard ook bij het ontwerp van de productverpakking. Maar de basis blijft nog altijd de logo ontwikkeling van de productlijn. Voor de agrarische sector zijn er 3 lijnen opgezet, alsook 1 productlijn voor de mens. 

Voor de industriële sector is een apart beeldmerk opgemaakt zoals je hieronder kunt zien (Clearox). Deze productlijn is later overgenomen door Huwasan, een van de grootste namen binnen de industriële schoonmaakmiddelen in de wereld.

ma-productverpakking-producsheet-gebruiksaanwijzing-ontwerp-zwembad-min.jpg
ma-medicijn-dispenser-productverpakking-pot-min.jpg
ma-medicijn-dispenser-productverpakking-pot2-min.jpg

Verpakkingsontwerp voor diverse producten

Wanneer je je product een mooie, creatieve en duidelijke verpakking geeft, dan heeft het direct een voorsprong op concurrerende producten. Naast merkbeleving, bescherming van de inhoud en een goede vormgeving moet je ook denken aan het gebruik van dit product.

Voor dit bedrijf heb ik meerdere verschillende product verpakking ontwerpen gemaakt. Van sample pouches van 200gr en canisters die goed bestendig zijn goed tegen regenachtige omstandigheden voor de agrarische sector. Tot neussprays, shake-bekers en potten voor vitamines voor de mens, inclusief gebruiksaanwijzingen.

De canisters en flessen hebben peel-off etiketten die waterbestendig zijn en niet gaan verkleuren door zon of water. Hier is voor gekozen, omdat de flessen e.d. in meerdere landen worden verkocht. Hierin staat dan ook de gebruiksaanwijzing in meerdere talen beschreven én voldoen ze aan de regelgeving van die landen.

Uiteraard sluit ook dit verpakkingsontwerp perfect aan op de rest van de producten in dezelfde productlijn.

ma-productverpakking-pouch-huisstijl-ontwerp-agricultuur-min.jpg
ma-productverpakking-ontwerp-canister-fles-agricultuur-min.jpg
ma-productverpakking-producsheet-gebruiksaanwijzing-ontwerp-neusspray-min.jpg
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Delen is lief

© Copyright 2021 ill graff design | Privacy | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Mijn account